نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی: ایران یکی از قطب های تسلیحاتی است
12:07 20.10.2023 (بروز رسانی شده: 13:18 20.10.2023)
© AFP 2023 / Timothy A. Clary شورای امنیت

© AFP 2023 / Timothy A. Clary
اشتراک
اختصاصی
دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل با ارسال یادداشتی به کشورهای عضو سازمان ملل متحد، پایان رسمی مقررات بندهای ۳، ۴ و ۶ ضمیمه ب قطعنامه ۲۲۳۱، شامل آزمایشهای موشکی، محدودیت صادرات و واردات اقلام موشکی به ایران را اعلام کرد.
دبیرخانه شورای امنیت سازمان ملل همچنین تحریمهای مربوط به توقیف اموال و ارائه خدمات مالی به افراد و نهادهای ایرانی تحت تحریم شورای امنیت را به اطلاع کشورهای عضو سازمان ملل متحد رسانده است.
این محدودیتها تا ۸ سال پس از اجرای برجام (۱۸ اکتبر ۲۰۲۳) ادامه داشت که نهایتاً نیمه شب چهارشنبه به وقت نیویورک و به صورت خودکار خاتمه یافت.
دکتر ابراهیم عزیزی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
چهارشنبه عملا تحریم تسلیحاتی ایران برابر مصوبه شورای امنیت به پایان رسیده و پس از اجرای تعهداتی که ایران در قبال طرفهای مذاکره داشته، عملاً هیچ محدودیتی برای صادرات و واردات و خرید و فروش محصولات تسلیحاتی و دفاعی نداریم و نخواهیم داشت.
جامعه بینالملل باید به این امر واقف باشد که ایران بر اساس تعهدات خود عمل کرده و انتظار دارد جامعه بین الملل به ویژه کشورهای طرف معاهده، مذاکره و قرارداد برابر تعهدات خود عمل کنند و عملاً هیچ محدودیتی قائل نباشند؛ گرچه جمهوری اسلامی ایران به هر حال به واسطه نگاهی که همیشه به تعهدات بین المللی داشته اکنون با افتخار اعلام میکنیم که در این صحنه به وظایف خود عمل میکند.
نماینده مجلس شورای اسلامی تاکید بر دستاوردهای ایران در حوزه دفاعی و نظامی بیان کرد:
ما به واسطه کیفیت و تنوع محصولات و همچنین دستاوردهای خوبی که در حوزه دفاعی داشته ایم به ویژه تولید جنگ افزار، سلاح ها و محصولات دفاعی، یکی از قطب های بزرگ در این حوزه هستیم و طبیعتاً باید از فرصت های در اختیار و به ویژه کشورهایی که طرف مذاکره هستند بهره ببریم و قطع به یقین جمهوری اسلامی ایران در این مرحله تلاش می کند تا با بهرهگیری از همین امکان و فرصتی که در اختیار دارد بخشی از نیازهای خود را چه در حوزه واردات و چه در حوزه صادرات تامین کند، جامعه جهانی نیز باید این تاکید و اصرار را بر اجرای مصوبات داشته باشد.
عملاً از روز چهارشنبه ما هیچگونه منعی را برای خود قائل نیستیم و باید بتوانیم با این فرصت پیش رو هم نیازهای خود و هم نیازهای سایر کشورها را تامین کنیم.
وی ادعای آمریکا و کشورهای اروپایی برای جلوگیری از لغو تحریمهای تسلیحاتی علیه ایران را بی اساس عنوان کرد و اظهار داشت:
قانوناً هیچ اجازه و یا اختیاری برای جلوگیری از مبادلات تسلیحاتی ایران وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران نیز اجازه نمیدهد که زیاده خواهیهای برخی کشورهای طرف مذاکره جامه عمل بپوشاند.
ما هیچ تحریمی را نمیپذیریم بلکه به نظر میرسد این کشورهای طرف مذاکره هستند که باید این فرصتها را فراهم کنند، بدون شک جمهوری اسلامی ایران از حقوق حقه خود بیشترین بهره را خواهد برد.