گزارش و تحلیل

برتری نظامی و سیاسی همچنان با روسیه است

Для сбоек
Для сбоек - اسپوتنیک ایران  , 1920, 07.06.2025
اشتراک
طرف اوکراینی به طور غیرمنتظره‌ای "برای مدت نامعلومی هم پذیرش اجساد و هم تبادل اسرای جنگی" را به تعویق انداخت.
ولادیمیر مدینسکی، دستیار رئیس جمهور روسیه گفت: طرف اوکراینی به طور غیرمنتظره‌ای "برای مدت نامعلومی هم پذیرش اجساد و هم تبادل اسرای جنگی" را به تعویق انداخت.
مدینسکی افزود که روسیه از کی‌یف می‌خواهد که به توافقات حاصل شده در استانبول کاملاً پایبند باشد و فوراً تبادل اسرای جنگی را آغاز کند.
وی گزارش داد که در تاریخ 6 ژوئن، روسیه، مطابق با توافق‌نامه‌های استانبول، اجرای عملیات انتقال بیش از 6000 جسد کشته‌شدگان به اوکراین و تبادل مجروحان، بیماران وخیم و اسرای جنگی را آغاز کرد. اولین دسته از اجساد سربازان نیروهای مسلح اوکراین، به تعداد 1212 نفر، در کامیون‌های یخچال‌دار به منطقه تبادل رسیده است. بقیه در راه هستند. مسکو از کی‌یف می‌خواهد که فوراً تبادل اسرای جنگی را آغاز کند تا ۱۲۰۰ سرباز و افسر از هر طرف فرصتی برای بازگشت به خانه داشته باشند؛ روسیه اولین لیست شامل ۶۴۰ اسیر جنگی، از جمله دسته‌های مجروحان، بیماران و زندانیان زیر ۲۵ سال را به اوکراین تحویل داده است تا تبادل آغاز شود؛ گروه تماس وزارت دفاع روسیه در مرز با اوکراین است، اما مذاکره‌کنندگان طرف مقابل حتی به محل تبادل نیامده اند.
مسکو از کی‌یف می‌خواهد که اجساد شش هزار سرباز و افسر نیروهای مسلح اوکراین را تحویل بگیرد تا خانواده‌هایشان بتوانند آنها را به شیوه‌ای انسانی دفن کنند؛ رسانه‌های بین‌المللی می‌توانند به محل تبادل زندانیان که قرار است انجام شود، بیایند و مطمئن شوند که روسیه کاملاً برای تبادل اجساد و اسرا آماده است.
حمید حکیم، کارشناس ارشد مسائل روسیه، در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: به نظر من این اتفاق را می‌توان اینگونه تفسیر کرد که قطعاً این اقدام ضربه‌ای به روند صلح است که ممکن است در آینده رخ دهد. اگر بخواهیم به این موضوع بپردازیم که چرا اوکراین چنین اقدامی انجام داد، آیا از تبعات آن آگاه نبود؟ آیا نمی‌دانست چه اتفاقی خواهد افتاد؟ آیا عامدانه این کار را کرد؟ آیا برنامه‌ای پشت این قضیه وجود دارد؟
در پاسخ به این سوالات باید گفت که اوکراین این اقدام را در بهترین حالت، با این تصور انجام داد که چنین کاری می‌تواند برایشان سودمند باشد و به اهدافشان کمک کند. البته این موضوع جای بحث دارد و قبلاً هم صحبت شده است. اما سوال اینجاست که آیا با این رویکرد، اوکراین می‌تواند به اهداف خود برسد؟ به نظر من خیر. چرا؟ زیرا اهدافی که اوکراین دنبال می‌کند، چه امتیازگیری در فرآیند صلح باشد یا افزایش وزن در مذاکرات، به طور کامل محقق نخواهد شد. شاید درصد کمی از آن محقق شود، اما نه به آن شکلی که در ذهن سیاستمداران اوکراینی است.
رژیم کی یف نمی‌خواهد برای غرامت سربازان کشته شده هزینه کند - اسپوتنیک ایران  , 1920, 07.06.2025
رژیم کی یف نمی‌خواهد برای غرامت سربازان کشته شده هزینه کند
وی افزود: دلیل این امر را باید در شرایط میدانی جستجو کرد. آنچه در عرصه نبرد و در صحنه بین‌المللی می‌گذرد، نشان می‌دهد که رفتار جامعه جهانی به ویژه غرب نسبت به اوکراین، امکان تحقق کامل اهداف اوکراین را نمی‌دهد. برای مثال، همین چند روز پیش در واکنش به حملات اخیر اوکراین به پایگاه‌های هوایی روسیه و خطوط ریلی، حتی برخی سیاستمداران غربی مانند ترامپ اعلام کردند که این اقدامات قطعاً پاسخ متقابل روسیه را در پی خواهد داشت. این نشان می‌دهد که اوکراین نمی‌تواند با چنین اقداماتی تغییر اساسی در معادلات ایجاد کند. شاید تغییرات کوچکی رخ دهد، اما برتری نظامی و سیاسی همچنان با روسیه است.
این کارشناس مسائل روسیه در ادامه بیان کرد: علاوه بر این، به نظر می‌رسد اوکراین و به ویژه زلنسکی در وضعیت سردرگمی به سر می‌برند. بعد از تحولات چند ماه اخیر و کاهش حمایت‌های غرب (مثلاً اظهارات اخیر وزیر فرانسه که گفت: "تمام بودجه دفاعی خود را صرف اوکراین کرده‌ایم")، اوکراین به نظر در بن‌بستی قرار گرفته که برای خروج از آن، به هر اقدامی متوسل می‌شود. این حملات نیز احتمالاً در راستای همین تفکر است.
اما نتیجه چه خواهد بود؟ به نظر من، اگر قرار باشد فرآیند صلحی صورت گیرد، صرفاً با اظهارات شفاهی محقق نخواهد شد. طرفین باید حسن نیت خود را در عمل نشان دهند، اما این اقدام اوکراین قطعاً به روند صلح لطمه می‌زند. حتی ممکن است تأثیر منفی بر تبادل اسرا و اجساد داشته باشد. جامعه جهانی ممکن است حملات متقابل نظامی را تا حدی بپذیرد، اما وقوع چنین حوادثی در حین تبادل اسرا قطعاً غیرقابل قبول است.
وی تاکید کرد: به نظر من، این اقدام اوکراین یک اشتباه استراتژیک بود، زیرا وجهه اوکراین به عنوان طرفی که خواهان صلح است را خدشه‌دار می‌کند. تا پیش از این، هر دو طرف حداقل در ظاهر تمایل به صلح نشان می‌دادند، اما این رویداد ضربه‌ای به تصویر اوکراین به عنوان کشوری مظلوم و صلح‌طلب وارد کرده است.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала