به گزارش اسپوتنیک، سونگ ژونگ پینگ، کارشناس نظامی چین در گفتگویی با "گلوبال تایمز" روزنامه دولتی چین، گفت که علیرغم توافقات امنیتی که اوکراین با آلمان و فرانسه منعقد کرده است، برلین و پاریس اجازه نخواهند داد کییف به عضویت ناتو درآید.
به گفته این کارشناس چینی، امضای توافق نامه های امنیتی با فرانسه و آلمان که از کشورهای مهم اروپایی هستند، سابقه ای ایجاد می کند که به طور بالقوه سایر کشورهای اروپایی را به پیروی از آن و تقویت همکاری با اوکراین تشویق می کند.
وی تاکید کرد: با این حال، این توافقات امنیتی به معنای "ورود اوکراین به ناتو" نیست.
در درازمدت، بدین ترتیب، کشورهای فرانسه و آلمان از درگیری نظامی مستقیم با روسیه اجتناب خواهند کرد و اجازه نخواهند داد اوکراین به ناتو بپیوندد.
به گفته تسوی هنگ، استاد پایگاه چین - سازمان همکاری شانگهای برای آموزش و مبادله در زمینه عدالت بین المللی در دانشگاه سیاست و حقوق شانگهای، که روزنامه به وی استناد کرده است، اروپا به ارائه کمک به اوکراین ادامه خواهد داد، اما در مقیاس کمتر.
وی گفت: "اروپا در ارائه کمک به اوکراین بر سر دوراهی قرار گرفته است: ارائه کمک نیازمند تعهد مالی قابل توجهی است و مخالفت های قابل توجهی در داخل اروپا وجود دارد، اما خودداری کامل از ارائه کمک، سال ها صحت سیاسی را تضعیف می کند."
کارشناس کوی هنگ معتقد است: "اروپا به ارائه کمک به اوکراین ادامه خواهد داد، اما مقیاس و سرعت ارائه این کمک ها کاهش خواهد یافت. در مورد توافق نامه های امنیتی امضا شده توسط کییف با برلین و پاریس، این توافق نامه ها الزام آور نیستند و هیچ مسئولیتی برای فرانسه و آلمان ندارند.
زلنسکی که میخواست از حمایت قدرتهای اروپایی برخوردار شود به آرزوی خود رسید. این سند که محتوای اساسی ندارد، به یک موقعیت برد-برد برای همه مبدل شد".
شایان ذکر است که مسکو بارها اشاره کرده است که هدف ناتو رویارویی است. همانطور که دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری تاکید کرد، گسترش بیشتر بلوک امنیت بیشتری را برای اروپا به ارمغان نخواهد آورد.
وزارت امور خارجه آمادگی خود را برای گفتوگو با ائتلاف آتلانتیک شمالی اعلام کرد، اما در شرایطی برابر با رد سیاست نظامیسازی قاره توسط غرب. روسیه در سال های اخیر مدعی فعالیت بی سابقه ناتو در نزدیکی مرزهای غربی خود است.
علاوه بر این، فدراسیون روسیه به دخالت غرب در کشاندن کییف به ناتو اشاره کرد. کرملین اعلام کرد که درخواست ولادیمیر زلنسکی برای پیوستن اوکراین به ناتو و همچنین واکنشهای متفاوت به آن را در نظر گرفتهاند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه گفت که مسکو از نزدیک اوضاع را زیر نظر دارد و اینکه همانا جهت گیری کییف برای عضویت در اتحاد ناتو یکی از دلایل آغاز عملیات ویژه روسیه در اوکراین شد.