ماسلنیکوف تاکید کرد: "روابط تجاری چین و ایالات متحده یکی از حوزه های کلیدی تامین پویایی اقتصاد جهانی می باشد. به همین دلیل نیز نگرانی های طرح شده در پکن از جانب دو طرف قابل فهم می باشند. در حال حاضر به وضوح روند فعال سازی ارتباطات چین و روسیه در حوزه تجاری در جریان می باشد. مکانیزم های تعامل تعیین شده در نتیجه این مذاکرات می توانند زمینه ساز نتایج مشخص مثبت شوند. این امر می تواند درجه نامعلومی چشم اندازهای اقتصاد جهانی را در مجموع کاهش دهد".
"از زمانی که بین ایالات متحده آمریکا و جمهوری خلق چین تقابل تجاری آغاز شد، روابط بین دو کشور بسیار متلاطم شدند. و دلیل این تلاطم در محدودیت ها یکجانبه هستند که توسط آمریکا علیه چین اعمال شدند. همانطور که می شاهد هستیم، این شرایط با تقابل تجاری متشنج بیش از یک سال است که ادامه دارد و راه حل این تقابلی که به شکل جدی ارتباطات اقتصادی – تجاری بین دو کشور را مختل کرده، تا کنون پیدا نشده است. از این منظر، این واقعیت که وزیر تجارت ایالات متحده شخصا به چین می آید و اینکه طرفین در مورد ایجاد کانال های جدید ارتباطی و تشکیل کارگروه توافق می کنند، از دید من یک سیگنال مشخصا مثبتی را برای بازسازی روابط تجاری – اقتصادی بین واشنگتن و پکن ارسال می نماید. پیشتر طرفین کانال ها و مکانیزم کافی برای برقراری ارتباطات به موقع را نداشتند. این امر اجازه می دهد که سریعتر به درگیری های صورت گرفته عکس العمل نشان داد و از شرایطی که در آن اختلاف نظرهای جداگانه و نقطه ای به تمامی ساختار روابط سیاسی و تجاری – اقتصادی بین چین و آمریکا ضربه می زند، اجتناب کرد.
"از آنجایی که چین بصورت مستقیم مشکل مواد نیمه هادی را به عنوان یکی از اولویت ها در برابر آمریکایی ها قرار داده است، این مشکل وجود دارد، ولی به برخی قدمهای طرف مقابل امیدوار است. علاوه بر آن، اطمینان بخشی در مورد آمادگی برای اقدامات مشترک جهت ایجاد فضای سیاسی مناسب برای تجارت، این علامت را می دهد که چین ممکن است برخی محدودیت های خود در پاسخ به اقدامات مشابه آمریکایی، کاهش دهد. طرف چینی احتمالا مشکل تراشه را به عنوان نوعی آزمون آمادگی طرفین برای حرکت آرام ه سوی کاهش جنگ تجاری ارزیابی نماید. البته که فعلا بحثی در مورد رفع اختلافات تجاری – اقتصادی وجود ندارد، اما تلاش ها برای دست کم ایجاد کانال های ارتباطاتی به خودی خود یک عامل مثبت است".
"درگیری بین چین و آمریکا در حوزه های سیاسی و تجاری – اقتصادی سالهاست که ادامه دارد و روابط دوجانبه بین کشورها در پایین ترین سطح خود از لحظه برقراری آنها قرار دارند. در این شرایط ایالات متحده آمریکا می بایست به خوبی درک می کردند که سیاست سخت آنها در رابطه با چین نه تنها نتایج مدنظر آنها را به همراه نخواهد داشت، بلکه خسارت بزرگی را به منافع تجاری – اقتصادی خود آنها نیز وارد خواهد ساخت. با این وجود با توجه به برخی اظهارات در آمریکا، دولت بایدن به هیچ وجه تلاش نخواهد کرد تا رویکرد کلی در آنچه مربوط به تعرفه ها برای کالای چینی و یا سیاست محدودیت های فناوری بر علیه چین می باشند، را تغییر دهد. علاوه بر آن رایموند پیش از سفر به چین به کنگره اعلام کرده بود که در مورد مسائل امنیتی دست کوتاه نخواهد آمد. به همین دلیل، دولت بایدن در پاسخ به خواست کنگره برای ادامه سیاست سختگیرانه در رابطه با چین، احتمالا برخی اصلاحات را در یکسری حوزه های صرفا فنی اعمال خواهد کرد. بعنوان مثال زمانی که چین رفع ممنوعیت تورهای گروهی به ایالات متحده را اعلام کرد، آنها تعداد پروازهای بین دو کشور را افزایش دادند. پیش از سفر رایموند به چین، تحریم ها علیه 27 فرد حقیقی چینی رفع شدند و همچنین تلنگری برای توسعه ارتباطات تجاری زده و شد و از این دست کارها. اما رویکرد کلی سختگیرانه ایالات متحده آمریکا در رابطه با چین به صورت ریشه ای تغییر نخواهد کرد. و از جمله سیاست معروف به "کاهش خطرات" (کاهش وابستگی به واردات و سرمایه گذاری های چین) توسط واشنگتن ادامه خواهد یافت".