گزارش و تحلیل

زیر پوست شهر برای قوانین بازدارنده می جوشد

CC0 / Twighlightzone / زیر پوست شهر برای قوانین بازدارنده می جوشد
زیر پوست شهر برای قوانین بازدارنده می جوشد - اسپوتنیک ایران  , 1920, 07.06.2025
اشتراک
قتل یک دختر جوان توسط یک مجرم سابقه دار که به بهانه مسافر کشی در شهر تردد می کرد و ادعا می کند به دنبال دزدیدن گوشی همراه این دختر بوده، فضای اجتماعی کل کشور را ملتهب کرده.
البته این ماجرا می تواند در هر جای دنیا رخ دهد و بسیار شنیده ایم که در جاهای دیگر جهان جنایاتی به مراتب بد تر هم رخ داده، اما اینجا ایران است و مردم ایران عادت به چنین اتفاقاتی ندارند مخصوصا که اخیرا سطح جنایات به شکل بی سابقه ای افزایش یافته و نگرانی ها زیاد شده. بحث سرقت گوشی همراه و... یا سرقت های خشن اصلی ترین تهدیدی است که فضای اجتماعی کشور به خود می بیند.
تقریبا هفته ای نیست که اخباری در باره یک سرقت خشن منتشر نشود. یکی به زنی که بچه به دست دارد حمله می کند تا گوشی اش را بدزدد و دیگری به پیرزنی حمله می کند تا طلایش را بدزدد و جدیدا حتی ماشین ها در اتوبانها و خیابان ها از دزدان در امان نیستند از آنهایی که اقدام به انجام تصادفات عمدی برای اخاذی از افراد می کنند گرفته تا آنهایی که اقدام به ضربه زدن به ماشین های عبوری گران قیمت برای پیاده کرده صاحب ماشین و دزدیدن ماشین و یا ما یملک وی و... نیروی انتظامی هم بسیاری از اینها را بازداشت می کند اما به دلیل ضعف قوانین اینها دوباره به خیابان ها بر می گردند. یکی دیگر از دلایل این اتفاقات همچنین این است که اینها در زندان و توسط برخی وکلای ناباب آموزش می بینند که چگونه از مجازات فرار کنند و یا اینکه با سوء استفاده از حس ترحم مردم رضایت آنها را جلب می کنند و از مجازات می گریزند.
 قتل - اسپوتنیک ایران  , 1920, 07.02.2022
قتل‌های ناموسی در ایران
طبق آن چه که در رسانه ها در باره این فرد منتشر شده وی چندین فقره سرقت و خشونت در سوابق خود داشته و حتی به زندان هم افتاده اما رفته رضایت شاکی را جلب کرده و از زندان آزاد شده و دوباره جرم و جنایت انجام داده. حتی برخی هم مدعی شده اند که وی مستحق اعدام می باشد ولی خانواده دختر متوفی باید دیه او را بپردازند تا او اعدام شود و احتمالا اینها توانمندی آن را نخواهند داشت که چنین مبلغی را برای اعدام اش بپردازند.
بنده حقوق دان نیستم و نمی دانم آیا واقعا چنین چیزی هست یا نه، اما اگر چنین باشد قطعا این ماجرا می تواند یکی دیگر از عواملی باشد که این فرد ودیگر مجرمان را تشویق به انجام جرم و جنایت می کند. بر عکس بسیاری از کشورهای دیگر پلیس در ایران فقط در شرایط بسیار خاص و محدودی حق تیر و یا برخورد فیزیکی با مجرمان را دارد در حالی که در دیگر کشورهای جهان چنین نیست و خوب این هم می تواند یک بهانه برای تشویق مجرمان به حساب آید. بسیاری از مجرمان حتی ایرانی نیستند و امروزه با سوء استفاده از حس همنوع دوستی ایرانی ها و همچنین قوانینی که بازدارنده نیست نه فقط دست به جرم و جنایت در کشور می زنند بلکه حتی باند های تبهکار درون کشور درست کرده اند.
مهرجویی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 18.10.2023
واکنش وزیر کشور ایران به شایعه شباهت قتل مهرجویی با قتل‌ های زنجیره‌ ای
در برخی موارد جنایات سازمان یافته نیست ولی حتی برخی باور دارند در برخی موارد این جنایات سازمانی یافته است و سازمان های امنتیتی از خارج کشور مجرمین را هدایت می کنند تا فضای امنیتی داخل ایران را به هم بریزند. فراموش نکنید که ایران همیشه به وجود امنیت درون کشور می بالید.
کل جامعه به این نتیجه رسیده که قوانین موجود به هیچ وجه بازدارنده نیست وبرای برخورد با جرم و جنایت هایی که امروزه به شدت دارد افزایش پیدا می کند نیاز است نمایندگان دست به کار شوند وبه قید بالاترین فوریت قوانین جدیدی را تدوین کنند که دست قضات دادگاه ها و همچنین نیروی انتظامی برای برخورد با مجرمین را باز کنند.
به نظر می رسد چیزی به عنوان رأفت دیگر نباید در قوانین وجود داشته باشد و شرایط فعلی زندان ها باید تغییر کند، یعنی دیگر مجرم نباید فکر کند که جرمی را انجام می دهد و می رود راحت چند ماهی در زندان می خورد و می نوشد و بعد میاید بیرون، اینها برای کشور و مردم هزینه دارند و باید زندان ها مانند بسیاری کشورهای دیگر توام با اعمال شاقه باشد کشور به جاده و تونل و... نیاز دارد و باید اینها را بفرستند خرج خود را آنجا در بیاورند وهمچنین باید مدت زمان مجازات اینها به شدت افزایش یابد و به هیچ دلیلی تا زمان مجازات خود را نگذرانده اند از زندان خارج نشوند.
رئیس سابق پزشکی قانونی ایران به ضرب گلوله به قتل رسید - اسپوتنیک ایران  , 1920, 21.08.2022
رئیس سابق پزشکی قانونی ایران به ضرب گلوله به قتل رسید
منظور اینکه اینجا جرمی که اینها انجام می دهند یک جنبه عمومی دارد و یک جنبه خصوصی و حتی اگر شاکی خصوصی از حق خودش بگذرد حاکمیت نباید از حق خود بگذرد و باید فردی که فضای جامعه را نا امن می کند به شدت مجازات گردد. یا مثلا خارجی هایی که می آیند ایران دست به جرم و جنایت می زنند و فقط از کشور اخراج می شوند هم باید مجازات های به شدت بالاتری را شاهد باشند، همه جای دنیا همین است، شما به همین کشورهای عرب حوزه خلیج فارس رجوع کنید ببینید چه برخوردی با خارجی هایی که می آیند در کشورشان جرم و جنایت انجام می دهند دارند.
خارجی می آید در ایران جرم انجام می دهد از کشور بیرون اش می کنند دوباره بر می گردد و همان کار ها را تکرار می کند چون قوانین کشور بازدارنده نیست. به نظر می رسد آن خارجی باید مجازات اعمال شاقه چند برابر یک ایرانی را نیز دریافت کند تا عبرتی بشود برای دیگران. امروزه همانهایی که با دلسوزی از بابت جنایات سابق این مجرم گذشته اند و یا حتی آنهایی که معترض وجود قوانین اعدام بودند شریک جرم این فرد و شریک جنایات دیگران می باشند. مردم امروزه دیگر گذشت نمی خواهند، برخورد و آن هم از نوع بسیار شدید اش با همه مجرمان می خواهند و حتی خواهان آن هستند که مجازات هایی شدید تر از اعدام برای مجرمین مشابه این مجرم در نظر گرفته شود، مثلا سلب وی از همه حقوق اجتماعی وچندین سال زندان با اعمال شاقه و بعد اعدام و نه اینکه فقط اعدام شود.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала