اوربان: دیوان کیفری بینالمللی دیگر یک نهاد بینالمللی نیست

اوربان: دیوان کیفری بینالمللی دیگر یک نهاد بینالمللی نیست
به گزارش اسپوتنیک، سمیه ماندگار پژوهشگر مسائل بینالملل درباره اعلام خروج مجارستان از دیوان کیفری بینالمللی به اسپوتنیک گفت: این اقدام که در آوریل 2025 از سوی نخستوزیر اعلام و سپس در پارلمان تصویب شد، نقطه عطفی در سیاست خارجی و حقوقی این کشور محسوب میشود. این اقدام نه تنها پیام روشنی به نهادهای بینالمللی دارد، بلکه نشانهای از تغییر توازن میان حاکمیت ملی و تعهدات فراملی است.
ماندگار در ادامه گفت، در واقع علت این تصمیم اوربان اینطور اعلام شده که دیوان کیفری بینالمللی دیگر یک نهاد بیطرف نیست، بلکه به ابزاری سیاسی تبدیل شده است. این ادعا در سالهای اخیر، بهویژه پس از صدور حکم بازداشت علیه ولادیمیر پوتین، از سوی روسیه، نیز مطرح شد و حتی کشورهایی همچون چین، آمریکا و برخی کشورهای آفریقایی نیز انتقاداتی درباره دیوان کیفری مطرح کردند. بعبارتی، مجارستان با این ادعا در واقع موضعی همراستا با بازیگران شرقی و منتقد غرب اتخاذ کرده است.
وی در ادامه افزود، خروج یک کشور اروپایی از دیوان کیفری بینالمللی نوعی اقدام ساختارشکنانه و جسورانه بشمار میآید و میتواند مشروعیت این نهاد را به چالش بکشد و الگویی برای دیگر کشورها شود و البته این اقدام مجارستان میتواند به تشدید تنشهای بوداپست با بروکسل منجر شود.
ماندگار خاطر نشان کرد، عقیده دارم خروج مجارستان از دیوان کیفری بینالمللی فراتر از یک تصمیم حقوقی است. در واقع این اقدام بخشی از استراتژی گستردهتر اوربان برای بازتعریف جایگاه مجارستان در نظام بینالملل است، یعنی مجارستان را کشوری با حاکمیت مطلق، بیاعتنا به فشارهای نهادهای بینالمللی و در جستجوی اتحادهای جایگزین در شرق به تصويرمیکشد. این رویداد میتواند آغازگر موج جدیدی از انتقاد و بازنگری در رابطه کشورهای ناراضی با نهادهای بینالمللی باشد.
مجارستان به رهبری ویکتور اوربان به عنوان کشوری اروپایی که در سالهای اخیر مواضع ضد جریان اصلی اتحادیه اروپا و نهادهای بینالمللی را تشدید کرده و این خروج در ادامه همان مسیر تاکید بر "حاکمیت ملی" در مقابل نهادهای فراملی است.
ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید