پیشنهاد طلایی برای اوکراین
© iStock.com / Diy13Флаг России и Украины
© iStock.com / Diy13
اشتراک
امروز یکبار دیگر جناب آقای ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه اعلام کرد که پیشنهاد صلحی به اوکراین ارائه شده که بر اساس آن آتش بس کامل و نه موقت و صلح بین دو کشور برقرار گردد.
این پیشنهاد روسیه در زمانی مطرح می شود که همه گزارش های نظامی تاکید می کند روسیه دست برتر را در جبهه های نبرد دارد و ارتش آن در حال پیشروی است و در مقابل اوکراین علیرغم همه کمک های غربی تاب مقاومت در مقابل روسیه را ندارد و با کمبود شدید نیروی نظامی مواجه شده.
کار اوکراین به جایی رسیده که حتی افراد مقیم اوکراین و یا افرادی که از جنگ در کشورهای خود فرار کرده اند و به اوکراین پناهنده شده اند وپس از پناهندگی شناسنامه اوکراینی دریافت کرده اند را ممنوع الخروج کرده و وادار می کند که به اجبار باید عضو ارتش شوند.
همه کارشناسان نظامی متفق القول هستند که این رویه هیچ کمکی به اوکراین نخواهد کرد چون اینها از جنگ فراری هستند و برای اوکراین جنگجو نخواهند شد اما ظاهرا حکومت اوکراین چاره ای جز این ندارد.
اوکراینی ها حتی به کمک های کشورهای غربی در این زمینه متوسل شده اند و کشورهای ناتو هم نیروهایی با چتر داوطلب به اوکراین فرستاده اند تا به اوکراینی ها کمک کنند.
بحث کمک های مالی که غربی ها وعده آن را داده اند به کنار.
اخیرا هم در خبرها شنیده اید ناتو مسئولیت انتقال تسلیحات به اوکراین را از آمریکا تحویل گرفت چرا که اعضای اروپایی ناتو دلواپس هستند بایدن در انتخابات شکست بخورد و ترامپ در آمریکا به قدرت برسد و حاضر نباشد به تعهدات آمریکا برای تسلیح اوکراین پایبند بماند و به همین دلیل اروپایی ها ترجیح داده اند که مسئولیت را گردن بگیرند تا بلکه اگر آمریکا پشت آنها را خالی کرد چند صباحی بتوانند به جنگ ادامه دهند و البته برگه ای برای چانه زنی برای صلح با روسیه داشته باشند.
کشورهایی که امروزه به منابع کمک تسلیحاتی به اوکراین تبدیل شده اند هم دلواپس هستند به یکباره آمریکا پشت همه را خالی کند و روسیه از آنها انتقام بگیرد.
دلیل این دلواپسی هم پر واضح است، هیچ وقت نمی شود به آمریکایی ها اعتماد کرد.
در چنین شرایطی است که به نظر می رسد روسیه بزرگواری به خرج داده و به جای اینکه آنها را شماتت کند پیشنهاد صلح را مطرح کرده.
البته آنگونه که پیش بینی می شود روسیه روی خواسته های کلیدی خود اصرار دارد و آن بی طرف بودن اوکراین و خلع سلاح هسته ای و شیمیایی و بیولوژیک آن و تضمین استقلال وحقوق و آزادی و منافع روس تباران اوکراینی است.
به نظر می رسد این پیشنهاد آقای پوتین بسیار به نفع اوکراین و اروپایی ها باشد چرا که آنها اطمینان پیدا می کنند که جنگ و خونریزی تمام شده و احتمال اینکه روسیه بخواهد از آنها انتقام بگیرد مرتفع شده، بدیهی است در صورتی که عقلایی در هیات حاکمه اوکراین و کشورهای غربی که امروزه تصمیم اصلی را در اوکراین می گیرند نباشند که چنین پیشنهادی را بپذیرند اولین ضرر کننده ها مردم اوکراین خواهند بود و بعد از آن اروپایی ها.
مردم اوکراین قربانی منافع آمریکا در شرق آسیا خواهند شد و اروپایی ها علاوه بر قربانی شدن در این ماجرا هزینه این ماجراجویی را هم متحمل خواهند شد.
تصور اینکه آنها فکر کنند می توانند روسیه را با اجازه دادن به اوکراین برای هدف قرار دادن خاک روسیه تحت فشار قرار دهند تصور ابلهانه ای بیش نیست، طبق نظر محافل نظامی و سیاسی روسیه هنوز کمتر از ده درصد از توانمندی های خود را در اوکراین استفاده کرده و بدیهی است در صورتی که اوکراینی ها خاک روسیه را هدف قرار دهند ممکن است روسیه از امکانات بالاتری استفاده کند و آنوقت است که رسیدن به صلح بسیار برای آنها سخت تر خواهد بود چون موضع آنها بسیار ضعیف تر خواهد شد.
همانگونه که آقای پوتین اظهار داشت کی یف در مذاکرات سال 2022 در استانبول هم پذیرفته بود که بی طرفی و غیر متعهد بودن و عاری از تسلیحات هسته ای بودن را بپذیرد و جلوی فعالیت نئو نازی ها را بگیرد اما متاسفانه کشورهای غربی بودند که اجازه ندادند این توافق محقق گردد.
حال نوبت مردم اوکراین است که سوال کنند تصمیم گیر برای آنها کی است، حکومت آنها و یا حکومت های غربی و تا کی قرار است آنها قربانی منافع آمریکا در شرق اروپا شوند.
آقای پوتین به نکته دیگری هم اشاره کرد و آن این بود که طبق قوانین بین الملل که حق ملت ها برای تعیین سرنوشت را تضمین می کند، اوکراین و کشورهای غربی باید به خواست مردم شبه جزیره کریمه و جمهوری های مردمی لوهانسک، استان های خرسون و زاپوروژیه مبنی به انضمام به فدراسیون روسیه احترام بگذراند و آن را بپذیرند.
اگر هم کشورهای غربی واقعا خواهان صلح در اروپا می باشند باید رفتار خود با روسیه و ملت روسیه را تغییر دهند و تحریم های کذایی که بر علیه روس ها وضع کرده اند را بردارند.
به این شکل می توان گفت بحث همسایگی و حسن همجواری بین روسیه و اوکراین می تواند به همسایگی و حسن همجواری بین روسیه و دیگر کشورهای اروپایی نیز تبدیل گردد.
این یک فرصت طلایی برای اوکراین و کشورهای اروپایی به حساب می آید تا فرصت است پیشنهاد صلح را بپذیرند و وارد مذاکرات صلح شوند، بدیهی است در صورتی که انتخابات در آمریکا برگزار شود و ترامپ به قدرت برسد ممکن است شرایط بسیار متفاوت شود و حتی همین شرایطی که الآن روسیه روی میز گذاشته دیگر روی میز نباشد.