گزارش و تحلیل

ایران در رتبه ی چهارم نانو فناوری جهان

© Photoدکتر امیر حسین میر آبادی
دکتر امیر حسین میر آبادی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 29.11.2023
اشتراک
اختصاصی
موضوعات علم و فناوری همواره در عرصه بین الملل یکی از نکات مهم برای تعاملات کشورها با یکدیگر بوده، ایران پس از سالها تحریم در حوزه ی علمی اکنون خود را به عنوان یکی از قدرت های علمی و فناوری منطقه معرفی میکند که به ویژه در حوزه ی پزشکی فناورانه سرآمد منطقه محسوب میشود.
آقای دکتر امیر حسین میر آبادی، رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری، معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
یکی از کشورهایی که تعاملات بسیار زیادی را با آن داریم کشور روسیه است چند هفته پیش معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور سفری را به روسیه داشتند و ملاقات‌ هایی را با دستیار ویژه رئیس جمهور روسیه در امور علمی، معاون نخست وزیر و وزیر تجارت روسیه داشتند، گفتگوهای بسیار مفصلی داشتیم این گفتگو بسیار جدید است اما موضوع همکاری‌ های فناورانه با روسیه جدید نیست و پیشتر نیز وجود داشته.
ما با هدف تقویت همکاری ‌ها با روسیه و ایجاد یک سازوکار همکاری با روسیه این سفر را داشتیم، در چند حوزه توافق کردیم تا این همکاری ‌ها را داشته باشیم، موضوعات پزشکی، سلامت، کشاورزی، حمل و نقل و انرژی مورد توافق بود و کمیته هایی را تشکیل دادیم که هم در طرف روسیه و هم در طرف ایرانی پیگیری کنند و موضوعات دنبال شود.
رفت و آمد های بین ایران و روسیه در حوزه‌ های تخصصی مختلف در فناوری‌های متنوع همواره جاری بوده ما نگاه ویژه‌ ای به روسیه داریم و توافق خوبی شکل گرفته و امیدواریم در آینده نزدیک میزبان هیئتی بلند پایه از روسیه باشیم تا بتوانیم این تعاملات را در قالب جدیدی که تعریف کردیم دنبال کنیم.
رئیس مرکز تعاملات بین المللی علم و فناوری ایران تعامل در حوزه علمی را نیز یکی از موضوعات مورد علاقه ایران و روسیه عنوان کرد و اظهار داشت:
در توافقی که بین بنیاد علم ایران و بنیاد علم روسیه امضا شده، توافق شد تا همکاری علمی نیز بین دو کشور صورت بگیرد فراخوان‌ هایی را در این زمینه منتشر کردیم تا دانشمندان ایرانی و دانشمندان روس بتوانند به صورت مشترک روی پروژه ‌هایی همکاری کنند لذا ما هم در حوزه علم، هم در حوزه فناوری و هم در حوزه اقتصاد دانش بنیان همکاری‌ های متنوعی را با روسیه در دستور کار داریم.
صادرات محصولات نانو به کشور روسیه در سال جاری نسبت به سال گذشته ۷ برابر شده که نشان می‌دهد تعاملات ما با روسیه در حوزه محصولات فناورانه شتاب بیشتری گرفته.
آقای دکتر امیر حسین میر آبادی در ادامه تحریم را بکب از پیشران های توسعه ی علم و فناوری در ایران دانست و عنوان کرد:
موضوع تحریمات بسیار کلی است اگر بخواهیم نگاه تحریمی داشته باشیم همکاری با تمامی کشورها سخت به نظر می‌رسد اما این تحریم‌ ها یک جانبه است و در همه کشورها فرصت‌های بسیار خوبی برای همکاری وجود دارد.
دانشمندان ایرانی تست نانو برای تشخیص کرونا ساختند  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 12.05.2020
دانشمندان ایرانی تست نانو برای تشخیص سریع کرونا ساختند
ما در سال ۱۴۰۰ حدود ۶۰۵ میلیون دلار صادرات رسمی دانش بنیان داشتیم باید توجه داشت که بسیاری از آمارهای صادراتی به ویژه صادرات خدمات در این آمار ثبت نشده، این آمار در سال ۱۴۰۱ به ۸۷۰ میلیون دلار و در ۶ ماهه اول ۱۴۰۲ به ۶۵۰ میلیون دلار رسیده، از سوی دیگر تعداد مقاصد صادراتی ما بیش از ۸۵ کشور است و صادرات محصولات دانش بنیان و فناورانه ما تنها به کشورهای خاصی انجام نمی‌شود.
شاید اگر مسئله تحریم گریبانگیر کشور نبود این سطح از پیشرفت در حوزه فناوری برای ما ایجاد نمی‌شد، مسئله تبدیل تهدید به فرصت یکی از مسائل آشکار در حوزه علم و فناوری کشور است، ما در حوزه‌ هایی مانند نانو فناوری رتبه ۴ را در دنیا داریم و در تعدادی از حوزه‌ ها مانند زیست فناوری رتبه ما زیر ۱۰ است، موضوعات مورد بحث در علم و فناوری فراتر از منطقه است و به لحاظ جایگاهی در سطح جهان جزو کشورهای پیشرو هستیم.
جمهوری اسلامی ایران به لحاظ توانمندی فناوری جزو محدود کشورهایی است که به یک سیستم خود اتکایی کامل رسیده، در دوران کرونا که حتی سرقت ماسک در کشورهای مختلف جاری بود توانستیم به سرعت تجهیزات پزشکی و بهداشتی خود را توسعه دهیم و به تولید واکسن دست پیدا کنیم این موضوع یک شبه ایجاد نمی‌شود بلکه بسترهای آن مدت‌ ها است که در کشور ما فراهم شده.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала