اسرائیل خواهان استعفای دبیرکل سازمان ملل متحد شد

© Sputnik / Alexey Filippov /  مراجعه به بانک تصاویر Генеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш
Генеральный секретарь ООН Антониу Гутерреш - اسپوتنیک ایران  , 1920, 24.10.2023
اشتراک
نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل متحد از دبیرکل این سازمان خواست تا استعفا دهد.
به گزارش اسپوتنیک، گیلاد اردان نماینده دائم اسرائیل در سازمان ملل متحد در شبکه اجتماعی X آنتونیو گوترش دبیرکل این سازمان را فردی نامناسب برای هدایت سازمان ملل نامید و از وی خواست از این سمت استعفا دهد.

اردان نوشت: "دبیرکل سازمان ملل متحد که درک کمپین کشتار جمعی کودکان، زنان و افراد کهنسال را نشان می دهد، برای ریاست سازمان ملل متحد مناسب نمی باشد. من از وی می خواهم که فورا استعفا دهد".

آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل متحد اندکی قبل در نشست شورای امنیت اعلام کرده بود که حملات حماس بی دلیل صورت نگرفته اند و ملت فلسطین 56 سال تحت اشغال قرار گرفته است. وی در عین حال خاطرنشان کرد که نارضایتی ملت فلسطین حملات وحشتناک حماس را نمی تواند توجیه کند. الی کوهن وزیر خارجه اسرائیل بعد از این سخنان اعلام کرد که با وی دیدار نخواهد کرد و معتقد است که بعد از حملات حماس در منطقه "جایی برای رویکرد متوازن وجود ندارد".

نماینده دائم اسرائیل همچنین در مطلب دیگری در این شبکه اجتماعی خاطر نشان کرد: "سخنرانی تعجب آور دبیرکل سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت در زمانی که به سراسر اسرائیل موشک پرتاب می شود، به شکل قانع کننده و بدون هیچ شک و شبهه ای ثابت کرد که دبیرکل کاملا از واقعیات در منطقه ما بی خبر می باشد".

اردان همچنین نیروهای حماس را "تروریست های نازی" نامید و ارزیابی گوترش را "تحریف شده" و "ضد اخلاقی" توصیف کرد.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 24.10.2023
گوترش: حمله حماس به اسرائیل بی دلیل اتفاق نیفتاده است
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از سوی نوار غزه قرار گرفت. پس از آن، نیروهای این جنبش به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیر آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. ظرف چند روز، ارتش اسرائیل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را تحت کنترل خود درآورد و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد.
تعداد قربانیان نوار غزه از مرز 5 هزار نفر گذشت و بیش از 15 هزار نفر مجروح شدند. در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1.3 هزار نفر جان خود را از دست دادند. به گفته منابع مختلف، حدود 150 اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند. خود جنبش اعلام کرد که حدود 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала