ترکیه: بحران در نوار غزه می تواند منجر به یک جنگ گسترده شود

© AFP 2023 / Mahmud Hamsغزه
غزه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 20.10.2023
اشتراک
وزارت خارجه ترکیه: بحران در نوار غزه می تواند به جنگ بزرگتری منجر شود.
به گزارش اسپوتنیک، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه روز جمعه گفت، بحران کنونی در نوار غزه می تواند منجر به جنگ بزرگتر در منطقه شود، اگر حل نشود.
فیدان در مصاحبه ای با شبکه تی آر تی خبر، گفت: ما دو گزینه پیش روی خود داریم، یا بحران حل می شود و به صلح بلندمدت منجر می شود، یا یک جایگزین وحشتناک در انتظار ما است و جنگ طولانی و گسترده می شود که در منطقه و بی ثباتی ایجاد میکند.
به گفته وی، هیچکس خواهان یک سناریوی فاجعه آمیز با درگیری منطقه ای گسترده نیست.
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه قرار گرفت. علاوه بر این، پس از حملات موشکی گسترده، جنگنده های این سازمان به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند. در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد و تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت به در غزه حالت تعلیق درآمد.
تعداد قربانیان نوار غزه به 4137 نفر رسید و بیش از 13 هزار نفر مجروح شدند. در اسرائیل، به گفته مقامات محلی، بیش از 1300 نفر کشته شدند. سفارت روسیه گزارش داد که در جریان تشدید درگیری ها، 19 روس کشته، دو نفر گروگان گرفته شده و هفت نفر به عنوان مفقود اعلام شده اند.
به گفته منابع مختلف، حماس ممکن است حدود 150 اسرائیلی را در اسارت نگه دارد و جنبش اعلام کرد که حدود 200 تا 250 اسیر در نوار غزه وجود دارد.
کمک های بشردوستانه به غزه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 20.10.2023
دبیرکل سازمان ملل متحد از توافق اسرائیل و آمریکا برای اجازه ارسال کمک های بشردوستانه به غزه خبر داد
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" 1967 مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала