https://spnfa.ir/20230920/سرکنسول-ایران-در-آستاراخان-ایران-و-روسیه-با-عبور-از-تاریخ-تیره-به-آینده-ای-روشن-می-رسند-17796518.html
سرکنسول ایران در آستاراخان: نیاز به وجود رسانه های مشترک حوزه خزر وجود دارد + ویدیو
سرکنسول ایران در آستاراخان: نیاز به وجود رسانه های مشترک حوزه خزر وجود دارد + ویدیو
اسپوتنیک ایران
مهمدی آکوچکیان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر آستاراخان روسیه در جریان مجمع رسانه ای کاسپین در آستاراخان به سوالات خبرنگار اختصاصی اسپوتنیک پاسخ گفت. 20.09.2023, اسپوتنیک ایران
2023-09-20T11:19+0430
2023-09-20T11:19+0430
2023-09-20T14:11+0430
ایران
روسیه
اختصاصی اسپوتنیک
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/07e7/09/14/17796370_0:120:1280:840_1920x0_80_0_0_204865783ad9673697b04304407f47e7.png.webp
ارزیابی شما از توسعه روابط تجاری ایران و روسیه در سال گذشته چیست؟ می توانید چند مورد موفقیت آمیز همکاری را مثال بزنید؟ چه مشکلاتی وجود دارد؟- مناسبات تجاری ایران و روسیه در سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. اکنون این مناسبات به مرز 5 میلیون دلار رسیده است. بهترین عامل در این افزایش، مکمل بودن اقتصادهای دو کشور برای یکدیگر است. بسیاری از محصولات ایرانی مورد نیاز روسیه است و بسیاری از کالاهای روسی مورد نیاز ایران. این مناسبات و این حجم از تبادلات مسلما در آینده بیشتر هم خواهد شد. در چارچوب توسعه کریدور حمل و نقل بین المللی " شمال-جنوب"، ایران و روسیه پروژه مربوط به خط راه آهن رشت-آستارا را شروع کردند. کشورهای ما چه برنامه هایی برای توسعه ناوگان دریایی تجاری در این کریدور دارند؟ آیا کشتی های تجاری ساخته می شوند؟- طی چندماه گذشته تعداد کشتی هایی که در خزر رفت و آمد کردند، 3 برابر شده است. در حال حاضر موضوع کمبود کشتی کمتر شده است. مهمترین موضوع بحث لایروبی رودخانه ولگا است که در صورت انجام آن، حجم بیشتری از کشتی ها امکان تردد را خواهند داشت. تعداد زیادی کشتی نیز در حال ساخت هستند. بندر سالیانکا که به صورت مشترک در مالکیت ایران و روسیه قرار دارد، مبادرت به ساخت و اجاره تعدادی کشتی گرفته است. همچنین تفاهمات خوبی در بحث تکمیل راه آهن رشت آستارا انجام شده است. تکمیل این بخش میتواند به تکمیل کریدور شمال جنوب نیز کمک شایانی کند. حل مسائل مربوط به ایجاد جهان چند قطبی بدون کار فعال رسانه ها در این جهت غیر ممکن است. در ماه فوریه در تهران چهارمین نشست کمیته ایران و روسیه در حوزه رسانه برگزار شد. به نظر شما آیا تعامل کافی بین رسانه ها در این قالب وجود دارد؟ آیا این همکاری نتیجه ای دارد؟ آیا پروژه های مشترک بر روی پلتفرم هایی که در کشورهای ما ممنوع نیست، بررسی می شود؟- اگر قصد پیشرفت در زمینه های سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی را داریم، بدون شک باید در بخش راسنه ای سرمایه گذاری مطلوبی داشته باشیم. کشورهای خزر برای اینکه شناخت بیشتری از یکدیگر داشته باشند نیاز به ایجاد شبکه تلویزیونی مشترک داشته و ملزم به ایجاد تعاملات رسانه ای میان خود هستند. چراکه با افزایش این تعاملات، کشورها در دیگر زمینه های همکاری نیز پیشرفت خواهند کرد. مردم ایران به اقدامات غرب برای از بین بردن فرهنگ روسیه به ویژه ممنوعیت آثار نویسندگان، شاعران و آهنگسازان روسی چگونه می نگرند؟ آیا همه این مسائل با به اصطلاح آزادی بیان که غرب ترویج می کند، قابل توجیه است؟- شناخت مردم روسیه و ایران از یکدیگر کافی نیست. در طول تاریخ دو کشور نکات تاریکی وجود داشته است. اگر به کشورهای غربی نگاه کنید، در طول دو جنگ جهانی حدود 0 میلیون نفر کشته دادند، اما در ورای آن تاریخ تاریک نمانده و به سوی تعامل و همکاری حرکت کردند. ایران و روسیه نیز باید از این مسیر تاریک تاریخ عبور کرده و به کمک تعامل در حوزه رسانه ای و شناساندن توانایی های فرهنگی و گردشگری به یکدیگر به آینده ای روشن برسند.روزنامه نگاران و رسانه های ایرانی نیز در معرض حملات غرب هستند. آیا روسیه و ایران باید کمیته مشترک خبرنگاران یا اتحادیه خبرنگاران روسیه و ایران را برای مقابله مشترک با این حملات ایجاد کنند؟- قطعا اگر بخواهیم در مقابل تهدیدهای رسانه های غرب بایستیم باید کمیته های مشترک داشته باشیم. به هر حال قدرت رسانه ای و قدمت رسانه های غربی بیشتر بوده و در صورت تعلل می توانند جای خود را در دنیای رسانه ای کشورهایی نظیر ایران و روسیه محکم کنند.
ایران
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2023
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
خبرها
fa_FA
اسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.spnfa.ir/img/07e7/09/14/17796370_0:0:1280:960_1920x0_80_0_0_41cdb361ab7f0e9040adc4ec77112dc4.png.webpاسپوتنیک ایران
feedback.me@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
ایران, روسیه, اختصاصی اسپوتنیک
ایران, روسیه, اختصاصی اسپوتنیک
سرکنسول ایران در آستاراخان: نیاز به وجود رسانه های مشترک حوزه خزر وجود دارد + ویدیو
11:19 20.09.2023 (بروز رسانی شده: 14:11 20.09.2023) اختصاصی
مهمدی آکوچکیان سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در شهر آستاراخان روسیه در جریان مجمع رسانه ای کاسپین در آستاراخان به سوالات خبرنگار اختصاصی اسپوتنیک پاسخ گفت.
ارزیابی شما از توسعه روابط تجاری ایران و روسیه در سال گذشته چیست؟ می توانید چند مورد موفقیت آمیز همکاری را مثال بزنید؟ چه مشکلاتی وجود دارد؟
- مناسبات تجاری ایران و روسیه در سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است. اکنون این مناسبات به مرز 5 میلیون دلار رسیده است. بهترین عامل در این افزایش، مکمل بودن اقتصادهای دو کشور برای یکدیگر است. بسیاری از محصولات ایرانی مورد نیاز روسیه است و بسیاری از کالاهای روسی مورد نیاز ایران. این مناسبات و این حجم از تبادلات مسلما در آینده بیشتر هم خواهد شد.
در چارچوب توسعه کریدور حمل و نقل بین المللی " شمال-جنوب"، ایران و روسیه پروژه مربوط به خط راه آهن رشت-آستارا را شروع کردند. کشورهای ما چه برنامه هایی برای توسعه ناوگان دریایی تجاری در این کریدور دارند؟ آیا کشتی های تجاری ساخته می شوند؟
- طی چندماه گذشته تعداد کشتی هایی که در خزر رفت و آمد کردند، 3 برابر شده است. در حال حاضر موضوع کمبود کشتی کمتر شده است. مهمترین موضوع بحث لایروبی رودخانه ولگا است که در صورت انجام آن، حجم بیشتری از کشتی ها امکان تردد را خواهند داشت. تعداد زیادی کشتی نیز در حال ساخت هستند. بندر سالیانکا که به صورت مشترک در مالکیت ایران و روسیه قرار دارد، مبادرت به ساخت و اجاره تعدادی کشتی گرفته است. همچنین تفاهمات خوبی در بحث تکمیل راه آهن رشت آستارا انجام شده است. تکمیل این بخش میتواند به تکمیل کریدور شمال جنوب نیز کمک شایانی کند.
حل مسائل مربوط به ایجاد جهان چند قطبی بدون کار فعال رسانه ها در این جهت غیر ممکن است. در ماه فوریه در تهران چهارمین نشست کمیته ایران و روسیه در حوزه رسانه برگزار شد. به نظر شما آیا تعامل کافی بین رسانه ها در این قالب وجود دارد؟ آیا این همکاری نتیجه ای دارد؟ آیا پروژه های مشترک بر روی پلتفرم هایی که در کشورهای ما ممنوع نیست، بررسی می شود؟
- اگر قصد پیشرفت در زمینه های سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی را داریم، بدون شک باید در بخش راسنه ای سرمایه گذاری مطلوبی داشته باشیم. کشورهای خزر برای اینکه شناخت بیشتری از یکدیگر داشته باشند نیاز به ایجاد شبکه تلویزیونی مشترک داشته و ملزم به ایجاد تعاملات رسانه ای میان خود هستند. چراکه با افزایش این تعاملات، کشورها در دیگر زمینه های همکاری نیز پیشرفت خواهند کرد.
مردم ایران به اقدامات غرب برای از بین بردن فرهنگ روسیه به ویژه ممنوعیت آثار نویسندگان، شاعران و آهنگسازان روسی چگونه می نگرند؟ آیا همه این مسائل با به اصطلاح آزادی بیان که غرب ترویج می کند، قابل توجیه است؟
- شناخت مردم روسیه و ایران از یکدیگر کافی نیست. در طول تاریخ دو کشور نکات تاریکی وجود داشته است. اگر به کشورهای غربی نگاه کنید، در طول دو جنگ جهانی حدود 0 میلیون نفر کشته دادند، اما در ورای آن تاریخ تاریک نمانده و به سوی تعامل و همکاری حرکت کردند. ایران و روسیه نیز باید از این مسیر تاریک تاریخ عبور کرده و به کمک تعامل در حوزه رسانه ای و شناساندن توانایی های فرهنگی و گردشگری به یکدیگر به آینده ای روشن برسند.
روزنامه نگاران و رسانه های ایرانی نیز در معرض حملات غرب هستند. آیا روسیه و ایران باید کمیته مشترک خبرنگاران یا اتحادیه خبرنگاران روسیه و ایران را برای مقابله مشترک با این حملات ایجاد کنند؟
- قطعا اگر بخواهیم در مقابل تهدیدهای رسانه های غرب بایستیم باید کمیته های مشترک داشته باشیم. به هر حال قدرت رسانه ای و قدمت رسانه های غربی بیشتر بوده و در صورت تعلل می توانند جای خود را در دنیای رسانه ای کشورهایی نظیر ایران و روسیه محکم کنند.