پاشینیان وضعیت مرز ارمنستان و آذربایجان را "متشنج" خواند

© Sputnik / Sergey Guneev /  مراجعه به بانک تصاویر درخواست پاشینیان از روسیه: در مورد تامین امنیت ارمنستان رایزنی شود
درخواست پاشینیان  از روسیه: در مورد تامین امنیت ارمنستان رایزنی شود - اسپوتنیک ایران  , 1920, 12.09.2023
Telegram
نخست وزیر ارمنستان با متشنج خواندن اوضاع در مرز با آذربایجان، گفت باکو در حال جمع آوری نیرو بوده و ولادیمیر پوتین از وضعیت حال حاضر این منطقه اطلاعات کافی را دریافت کرده است.
به گزارش اسپوتنیک، نیکول پاشینیان در مصاحبه با شبکه سراسری ارمنستان گفت:" وضعیت در مرز ارمنستان و آذربایجان همچنان متشنج است و آذربایجان به جمع آوری نیرو در این منطقه ادامه می دهد".
وی ادامه داد:" من مطمئن هستم که ولادیمیر پوتین به خوبی از وضعیت مطلع است. هدف و معنای همه تماس های تلفنی با دیگر رهبران این بود که این اطلاعات را به همکارانم که از نکات ظریف مطلع نبودند، منتقل کنم."
وی خاطرنشان کرد: "وضعیت محاصره غیرقانونی کریدور لاچین و بحران انسانی تایید شده در قره باغ کوهستانی از دسامبر سال گذشته آغاز شد و از آن زمان تاکنون ده ها تماس تلفنی با رئیس جمهور روسیه داشته ام. در صورت لزوم، یک مکالمه جدید می تواند انجام شود".
رئیس کابینه ارمنستان گفتگوی تلفنی امروز خود با طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه را مفید خوانده و تاکید کرد: "فقط می توانم بگویم که گفتگوی بسیار پرمعنا و مهمی بود. مواضع متقابلی وجود دارد که همیشه باید در مورد نکات ظریف ارتباط برقرار شود."
به گفته نخست وزیر ارمنستان، تصویب احتمالی اساسنامه دادگاه کیفری بین‌المللی رم از سوی ارمنستان علیه روسیه نیست، بلکه مربوط به وضعیت مرز این کشور با آذربایجان است.
وی خاطرنشان کرد: "در مورد تصویب اساسنامه رم، این روند در دسامبر 2022 آغاز شد".
در زمینه تصویب اساسنامه رم، پاشینیان افزود که ارمنستان قصد دارد به دادگاه کیفری بین‌المللی شکایت کند تا به ویژه در مورد حوادث سپتامبر 2022 و سایر موارد آذربایجان را به محاکمه بکشاند.
لاوروف وزیر خارجه روسیه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 10.09.2023
واکنش لاوروف به تلاش ناتو برای ورود به قفقاز و سیاست های ارمنستان
پیشتر یک منبع در وزارت خارجه روسیه گفته بود که طرف روسی به همکاران ارمنی خود در مورد پیامدهای بسیار منفی پیوستن احتمالی به اساسنامه رم برای روابط با روسیه هشدار داده است. وزارت امور خارجه روسیه همچنین اضافه کرد که مسکو برنامه های ایروان برای پیوستن به اساسنامه رم دادگاه بین المللی کیفری را در پس زمینه "حکم قضایی" علیه رهبری روسیه غیرقابل قبول می داند.
در 7 سپتامبر، پاشینیان بیانیه ای داد که آذربایجان نیروهای خود را در مرز با ارمنستان و خط تقسیم با قره باغ کوهستانی متمرکز کرده است. باکو اظهارات وی را رد کرد، اما پیش از این در 8 سپتامبر، باکو اعلام کرد که ارمنستان در حال تمرکز نیروی انسانی و تجهیزات نظامی در مرز با آذربایجان است. به گفته وزارت خارجه آذربایجان، ارمنستان "علناً در حال حفر سنگرهای جدید و ایجاد استحکامات است."
باکو و ایروان از سال 1988 بر سر مالکیت قره باغ کوهستانی مناقشه داشتند. در سپتامبر 2020، بار دیگر درگیری های فعال در منطقه آغاز شد. پوتین، الهام علی اف، رئیس جمهور آذربایجان و پاشینیان در 9 نوامبر بیانیه مشترکی را درباره توقف کامل درگیری ها امضا کردند. نیروهای حافظ صلح روسیه برای اطمینان از عملیات کریدورهای بشردوستانه به منطقه آورده شدند. در 17 می 2023، در نشست شورای اروپا در ریکیاویک، پاشینیان اظهار داشت که ایروان حاکمیت آذربایجان را در داخل مرزهای خود، که شامل قره باغ کوهستانی نیز می شود، به رسمیت می شناسد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала