بیانیه پایانی اجلاس سران گروه 20
14:54 09.09.2023 (بروز رسانی شده: 15:08 09.09.2023)
© AFP 2023 / Pool/Ludovic Marinاجلاس گروه 20 در دهلی نو
© AFP 2023 / Pool/Ludovic Marin
اشتراک
گروه 20 بیانیه پایانی خودر را منتشرکرد.
به گزارش اسپوتنیک، بیانیه گروه 20 منتشر شد و در این بیانیه موضوعات جامعی مورد توافق اعضا قرار گرفت.
در این بیانیه اعلام شد: ما بر اهمیت اکوسیستم های سالم در مبارزه با تغییرات آب و هوایی، از دست دادن تنوع زیستی، بیابان زایی، خشکسالی، تخریب زمین، آلودگی، ناامنی غذایی و کمبود آب تاکید می کنیم. ما متعهد می شویم که حداقل 30 درصد از تمام اکوسیستم های ضعیف را تا سال 2030 احیا کنیم و تلاش ها را برای دستیابی به بی طرفی تخریب زمین افزایش دهیم."
در متن بیانیه آمده است: ما به ادغام کشورهای در حال توسعه در فعالیت های گروه 20 ادامه خواهیم داد و از ابتکارات شرکت کنندگان گروه 20 در این زمینه استقبال خواهیم کرد.
در بیانیه همچنین به توافقاتی در مورد محصولات کشاورزی و مواد غذایی اشاره شده است، که میگوید: ما متعهد به ترویج تجارت باز، منصفانه، قابل پیش بینی و مبتنی بر قوانین در محصولات کشاورزی، غذا و کود هستیم. ما متعهد میشویم که با رعایت قوانین سازمان تجارت جهانی، محدودیتهای صادراتی یا سایر اقدامات محدودکننده را اعمال نکنیم."
در این سند آمده است: نشستهای گروه 20 مجمعی برای همکاریهای اقتصادی بینالمللی است، و این گروه بستری برای حل مشکلات ژئوپلیتیکی نیست، اما ما اذعان داریم که این مشکلات میتواند عواقب جدی برای اقتصاد جهانی داشته باشد.
در بیانیه نهایی گروه 20 به تفاوت دیدگاه ها و ارزیابی ها در میان اعضای گروه در رابطه با وضعیت اوکراین اشاره شد.
گروه 20 با استفاده از سلاح های هسته ای یا تهدیدات مرتبط مخالف است.
این اجلاس همچنین خواستار تمرکز بر بهبود سیستمهای بهداشتی، افزایش انعطافپذیری و ادامه تلاشها برای "ریشهکن کردن فلج اطفال و سایر اپیدمیهای در حال انجام، از جمله ایدز، سل، مالاریا، هپاتیت و بیماریهای هوابرد" شد. بر لزوم بررسی پیامدهای به اصطلاح "کروناویروس طولانی" نیز تاکید شده است.
رهبران گروه 20 خواستار اجرای کامل توافق غلات برای اطمینان از تامین مواد غذایی و کود از فدراسیون روسیه و اوکراین شدند. سران گروه 20 خواستار اصلاح سازمان تجارت جهانی شدند.
رهبران گروه 20 در بیانیه اجلاس سران به اهمیت حیاتی "حل و فصل مسالمت آمیز مناقشه و دیالوگ" اشاره کردند.
رهبران گروه 20 در مورد وضعیت اوکراین خواستار این شدند، که همه کشورها باید مطابق با اهداف و اصول منشور سازمان ملل عمل کنند. اجلاس گروه 20 بستری برای حل مشکلات ژئوپلیتیک نیست.
در این بیانیه آمده است: ما از اتحادیه آفریقا به عنوان عضو دائمی گروه 20 استقبال می کنیم و قاطعانه معتقدیم که الحاق اتحادیه آفریقا به گروه 20 کمک قابل توجهی به حل مشکلات جهانی زمان ما خواهد کرد.
در این سند آمده است: ما بر اهمیت تقویت دسترسی به کودها، مقرون به صرفه بودن آنها، و همچنین استفاده کارآمد از آنها و منابع کشاورزی، از جمله تقویت تولید کود محلی، و همچنین نیاز به بهبود کیفیت خاک تاکید می کنیم.
اجلاس های بعدی گروه 20 در برزیل (2024)، آفریقای جنوبی (2025)، ایالات متحده آمریکا (2026) برگزار می شود.
هند از اول دسامبر 2022 ریاست گروه 20 را بر عهده دارد. این نشست در دهلی نو در تاریخ 9 تا 10 سپتامبر به صورت حضوری برگزار می شود. رهبران همه کشورهای گروه 20 و 9 کشور دیگر (بنگلادش، مصر، اسپانیا، موریس، نیجریه، هلند، امارات، عمان و سنگاپور) برای شرکت در این مراسم دعوت شدهاند. سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه، ریاست هیئت روسیه در هند را بر عهده دارد.