تولید رادیودارو تشخیصی و لوتیشیوم توسط سازمان انرژی اتمی ایران

CC0 / / دارو
دارو - اسپوتنیک ایران  , 1920, 27.08.2023
Telegram
اسلامی: نیروی انسانی سازمان انرژی اتمی تا ۷ سال آینده حداقل ۳ برابر می‌شود.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "فارس"، محمد اسلامی معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی به تشریح آخرین دستاوردها در حوزه صنعت هسته‌ای ایران پرداخت.
وی درباره تولید رادیودارو گالیوم RM۲ (رادیودارو تشخیصی) و لوتیشیوم توسط سازمان انرژی اتمی اظهار داشت: سال گذشته رادیوداروها به نتیجه رسید و فرآیند بالینی را طی کرد و با تقاضای قابل ملاحظه‌ای روبرو شد. ۴۰۰ هزار دُز در یک سال گذشته از این محصول تولید شد و نقش بسزایی در درمان بیماران داشته است.
اسلامی اضافه کرد: "رادیوداروها سفارشی است و این میزان سفارش به صورت سازمان یافته و طبق برنامه روزانه و هفتگی در اختیار بیمارستان‌ها و مراکز پزشکی قرار می‌گیرد. این دو نوع رادیودارو کاربرد بسیار موثری داشته و تقاضای زیادی برای آن وجود داشت که تولید صورت گرفت و توانست در خدمت جامعه قرار بگیرد و اثربخشی خود را داشته باشد.
این مسیر همچنان ادامه دارد و همکاران ما پیوسته هم در بخش تحقیقات و هم تولید در خصوص افزایش دقت روی رادیوداروها و اثربخشی روی رادیوداروهای درمانی تلاش می‌کنند.
Iranian flag - اسپوتنیک ایران  , 1920, 04.02.2023
رییس سازمان انرژی اتمی ایران: غرب ایران هسته‌ای را نمی‌خواهد
در خصوص رادیوداروی گالیوم RM۲ با تقاضاهای گوناگون مواجهیم. هر جا شبکه پروازی مناسب باشد و بتوانیم نقل و انتقال آن را انجام دهیم، قادر به انجام آن هستیم.این محصول هم اکنون بازار صادراتی خوبی دارد و از کشورهای مختلف برای این رادیودارو درخواست داریم.خوشبختانه وضعیت انجام پروازهای بین‌المللی بهتر شده و صادرات ما نیز آغاز شده است".
این رادیودارو برای تشخیص دقیق و زودهنگام انواع تومور‌های سرطانی از جمله پروستات مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو توسط محققان ایتالیا، آلمان و آمریکا در مرحله مطالعات بالینی قرار گرفته است. ایران تنها کشور در غرب آسیاست که این دارو را در سطح بالینی آماده کرده است. صفر تا ۱۰۰ فناوری تولید این رادیودارو بومی است و در مقایسه با نمونه‌های خارجی قیمت پایین‌تری دارد.
گالیوم RM۲ با همکاری مشترک متخصصان سازمان انرژی اتمی و دانشگاه علوم پزشکی مراحل اولیه آموزش بالینی را با موفقیت پشت سر گذاشته است
اسلامی در ادامه این برنامه و درباره توسعه نیروگاه‌های هسته‌ای در کشور و تولید ۲۰ هزار مگاوات برق هسته‌ای در کشور نیز گفت: "در سند چشم راهبردی ۲۰ ساله سازمان انرژی اتمی ایران برنامه ریزی شده بود که ۱۵ درصد سهم برق کشور را داشته باشیم که با فرمایشات مقام معظم رهبری این ظرفیت را به ۲۰ هزار مگاوات افزایش دادیم. سایت‌ها و مکان‌ها برای این کار انتخاب شده‌اند. انتخاب مکان‌ها تقریبا رو به نهایی شدن است. ساخت تجهیزات نیروگاه‌های دوم و سوم بوشهر در داخل و خارج از کشور در برنامه قرار گرفته و تعدادی از قراردادها ابلاغ و اجرای تعدادی از آنها نیز آغاز شده است. اواخر سال گذشته ۲۳۰ نفر در پروژه فعالیت می‌کردند و امروز از دو هزار نفر گذشته است".
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала