بین روسیه و چین زبان مشترک برای تشریح همکاری دوجانبه ایجاد شده است

© Depositphotos.com / Leeestatروسیه و چین مسئله هسته ای ایران را مورد بحث قرار دادند
روسیه و چین مسئله هسته ای ایران را مورد بحث قرار دادند  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.08.2023
اشتراک
کارشناس: اینکه این حلقه های نظامی دو کشور نیز برای خود این زبان را پذیرفته و به آن سخن می گویند، نشانه بسیار مثبت و سازنده ای در مورد این است که روابط روسیه و چین در تمامی زمینه ها، اصول مشترک و بنیان های اساسی را دارند.
ایالات متحده در تلاش است تا سیستم همکاری های بین دولتی ایجاد شده در منطقه آسیا-اقیانوس آرام را به سود خود بازسازی کند. این مطلب را ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در پیام ویدئویی خود به شرکت کنندگان و میهمانان یازدهمین کنفرانس بین المللی مسکو در حوزه امنیت بین المللی اعلام کرد. به گفته وی، پیشبرد راهبرد های به قول معروف هند و اقیانوس آرام، در عمل در راستای ایجاد اتحادهای نظامی- سیاسی تحت نترل واشنگتن می باشد. ولادیمیر پوتین در پیام خود تاکید کرد: "این گزینه ممکن است که کار را به سوی همگرایی کامل نیروهای ناتو به همراه ساختارهای ایجاد شده پیمان AUKUS پیش می برند".
آناتولی اسمیرنوف رئیس انستیتوی ملی مطالعات امنیت جهانی در مصاحبه با اسپوتنیک اعلام کرد که نگرانی های مشابهی در مورد این روندها در کشورهای آسیایی نیز وجود دارد.

اسمیرنوف: غرب همگرایی ناتو با پیمان AUKUS را برای این تقویت می کند که فشار دوگانه ای ایجاد نماید – بر چین و عوامل شرقی سیاست روسیه. بویژه بحث در خصوص کشاندن ژاپن و جمهوری کرده به پیمان AUKUS می باشد. آنها می خواهند که روسیه و چین منابع خود را از برنامه های ملی توسعه خارج و صرف دفاع از حاکمیت خود نمایند. همزمان مقامات ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا تلاش به ایجاد مشکل برای آن کشورهایی می کنند که از همراهی سیاست آنها خودداری می کنند. بسیاری از کشورهای آسیایی به خوبی این سیاست خفقان را درک کرده اند – یعنی اعمال روش های مختلف فشار، مهار، باج خواهی، موانع تحریمی و مالی، لابی گری سخت برای منافع آمریکا و غرب.

وزیر دفاع چین - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.08.2023
چین خواستار تقویت اعتماد متقابل در مسائل مربوط به اوکراین است
در بین بیش از 800 عضو از هیات های شرکت کننده از 76 کشور در فعالیت کنفرانس مسکو در زمینه امنیت بین المللی، لی شان فو وزیر دفاع چین حضور دارد. به عقیده ژو ژان همکار علمی ارشد انستیتو مطالعات مالی "چون یان" دانشگاه ملی، سفر مجدد این وزیر به روسیه طی چهار ماه بازتاب دهنده توسعه روابط نظامی دوطرفه می باشد:

در زمان سفر اول لی شان فو به روسیه بعد از انتصاب وی به سمت وزیر دفاع، دو طرف همکاری راهبردی روسیه و چین را ارزیابی کردند. سفر دوباره به روسیه بعد از چهار ماه بیانگر دستاوردهای مشخص و توسعه همکاری راهبردی در حوزه نظامی بدست آمده بین دو کشور می باشد. علاوه بر آن، برنامه مانورهای نظامی مشترک روسیه و چین مدت ها است که مورد تایید قرار گرفته است. بدین ترتیب، یفر وزیر دفع چین به روسیه بیشتر در راستای تقویت اطمینان نیروهای مسلح دو کشور در توسعه آتی روابط راهبردی بود و جدیت دو کشور برای توسعه روابط شراکت همه جانبه و تعامل راهبردی را به نمایش می گذارد. هر جور هم که جامعه حهانی تلاش کند تا روسیه را منزوی کند، دوستی دولت چین با ملت روسیه بی تغییر خواهد ماند.

به عقیده ژو ژان، یکی از اهداف حضور وزیر چینی در کنفرانس مسکو- تبیین موضع چین در مورد بحران اوکراین به همکاران خارجی می باشد: مهم است که تاکید شود که حمایت از جانب چین به معنای این است که موضع چین در مسئله اوکراین و روسیه تغییری نکرده است. چین همیشه تاکید می کند که در طرف صلح قرار دارد (خواهان صلح است). ما می بینیم که هدف اصلی سفر وزیر دفاع لی شان فو به روسیه – مشارکت در یازدهمین کنفرانس مسکو در زمینه امنیت بین المللی است و من فکر می کنم که در جریان سفر خود، وی همچنین موضع عادلانه چین در مورد بحران اوکراین را تبیین و آنرا از عرصه مسکو به گوش تمان دنیا خواهد رساند. چندی پیش بود که چین همچنین در نشست برگزار شده توسط عربستان سعودی شرکت کرد. بدلیل مشارکت چین، ویژگی نشست با تغییرات بیشتری روبرو شد. این نشست را بدون حضور چین می شد نشست ائتلاف ضد روسی ارزیابی کرد. بعد از نشست، وزرای خارجه چین و روسیه همچنین در زمان مناسب گفتگوی تلفنی داشتند و به تبادل نظر پرداختند. گفتگوی کنونی وزرای دفاع روسیه و چین می تواند فهم اینکه اصول همکاری های نظامی روسیه و چین تغییر نخواند کرد و موضع چین در مورد مسئله اوکراین تغییر نکرده و جمهوری خلق جین به ثبات منطقه ای کمک خواهد کرد تا نسخه صلح در تمام جهان پیش برود، را تقویت می کند. دقیقا به همین دلیل چین با منزوی سازی روسیه کنار نمی آید.

لی شان فو در روز اول این همایش در سخنرانی خود تاکید کرد که روابط شراکت همه جانبه روسیه و چین و تعاملات راهبردی که وارد عصر جدیدی می شوند، به توسعه تدریجی خود ادامه می دهند. روابط چین و روسیه در حوزه نظامی نمونه ای از اتحاد، خودداری از خصومت است که بر علیه کشورهای ثالث نیستند. سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه ارزیابی مشابهی را از روابط روسیه و چین بیان کرد. وی اظهار کرد که در تمامی زمینه ها، این روابط از سطح ارتباطات راهبرد فراتر رفته و چیزی فراتر از روابط دو متحد شده اند.

الکساندر لومانوف معاون رئیس انستیتوی اقتصاد جهانی و روابط بین المللی آکادمی علوم روسیه در مصاحبه با اسپوتنیک اعلام کرد که بین روسیه و چین زبان مشترک برای تشریح همکای دوجانبه ایجاد شده است. بسیار مهم است که نظامیان نیز به این زبان صحبت می کنند.

لومانوف: اینکه این حلقه های نظامی دو کشور نیز برای خود این زبان را پذیرفته و به آن سخن می گویند، نشانه بسیار مثبت و سازنده ای در مورد این است که روابط روسیه و چین در تمامی زمینه ها، اصول مشترک و بنیان های اساسی را دارند. این بدان معناست که آنها قابل پیش بینی می باشند. این اظهارات روسای نهادهای نظامی به وضوح تایید می کنند که این روابط تحت تاثیر نوسانات خارجی قرار نمی گیرند. دوره هایی وجود دارند که غرب فشار بیشتری را به چین وارد می کند، تا روسیه. دوره هایی هستند که به روسیه بیشتر فشار می آورند تا چین. این فراز و فرودهای سیاست غرب دائما در راستای این هستند که شکاف ایجاد نمایند، برای یکی از طرفین توهم ایجاد کنند که تضعیف روابط روسیه و چین می تواند برخی منافع . راحتی ها را در روابط با غرب به همراه داشته باشند. چین و روسیه دیگر به مرحله ای رسیده اند که به دام این ترفند ها نیفتند. این بلوغ روابط دو جانبه نامیده می شود. طرفین به خوبی متوجه می شوند که هرگونه قولی از طرف کشورهای غربی، ترساندن های آنها، در راستای این که روسیه و چین در مورد یکدیگر به شک بیفتند، هیچ معنایی ندارد. غرب قصدی برای ایجاد روایط سازنده جدی نه با روسیه و نه با چین ندارد. روسیه و چین تنها زمانی می توانند در طرف غربی یک هم گفتار درخور را گیدا کنند که در غرب به این نتیجه برسند که نابودی تعاملات روسیه و چین غیر ممکن است.

پوتین از  همکاری موفق در چارچوب اتحادیه اقتصادی اوراسیا سخن گفت - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.08.2023
سخنان پوتین خطاب به شرکت کنندگان در کنفرانس امنیت بین المللی
این کارشناس همچنین به ویژگی برابری همکاری های بین روسیه و چین توجه کرد که به صورت اصولی از دیگر اتحادهای ایجاد شده در غرب، متفاوت می باشد:

لومانوف: در سالهای اخیر از طرف چینی به دفعات این جمله مطرح شده است که روابط چین و روسیه بالاتر از اتحاد و بیشتر از اتحاد بوده و مکانیزمی با کیفیت تر می باشد. و این همین طور است. بلوک های اتحادی غربی با وضوح کامل بر روی سلسله مراتب ها تشکیل شده اند، در آنها کشورهای مهم و غیر مهم وجود دارند، در عین حال بی اهمیت ها می بایست دستورات مهم ها را اجرا نمایند. اتحاد های غربی اصولا بر علیه کسی تشکیل شده اند، بر علیه کشورهای "بد". از منظر پیمان های غربی، روسیه و چین دائما بیش از پیش در بین کشورهای "بد" قرار می گیرند. در عین حال روسیه و چین بشکل فعال بر روی این کار می کنند که خود را ایمن کنند، اما نه با ایجاد مشکل برای کس دیگری و یا ترساندن کشور دیگری بواسطه قدرت جمعی اقتصادی و پتانسیل های نظامی. وزرای دفاع روسیه و چین در کنفرانس مسکو این اطمینان را دادند که همکاری های نظامی با منطقه آسیا- اقیانوس آرام را تقویت خواهند کرد. سرگئی شایگو تاکید کرد که در این منطقه، هند یکی از مهترین شرکای روسیه می باشد که بین طرفین بصورت تاریخی روابط ممتاز ویژه ای شکل گرفته اند. تجربه مشترک مبارزه بر علیه سلطنت استعماری روسیه را با ویتنام، لائوس، میانمار، مغولستان، اندونزی و بنگلادش پیوند می دهد.

لی شان فو به نوبه خود به آمادگی چین برای تقویت تبادلات در حوزه نظامی با نیزوها مسلح دیگر کشورهای جهان، تحکیم همکاری ها با کشورهای آسه آن و سایر کشورهای همسایه، اشاره کرد. به افزایش سطح روابط نظامی با کشورهای اتحادیه اروپا. و نیز تقویت دوستی سنتی با کشورهای آمریکای لاتین، حوزه کارائیب، منطقه اقیانوس آرام، آن هم بر اساس برابری اعتماد متقابل، همکاری و برد متقابل.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала