کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و یمن

یمن - اسپوتنیک ایران  , 1920, 13.08.2023
Telegram
نخستین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری یمن، در سازمان اداری و استخدامی ایران برگزار شد.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از "ایرنا" مسئولان این دو کشور ضمن ابراز خوشنودی از برگزاری جلسه، ابراز امیدواری کردند، همکاری‌ها میان دو کشور گسترش یابد. از سازمان اداری و استخدامی کشور، "میثم لطیفیم معاون رئیس‌جمهور و رئیس این سازمان به عنوان مسئول کمیسیون مشترک ایران و یمن و "ابراهیم الدیلمی" سفیر یمن در ایران، در این جلسه حضور داشتند و در خصوص همکاری‌های مشترک گفت‌وگو کردند.
لطیفی در نخستین نشست کمیسیون مشترک همکاری‌های ایران و یمن در خصوص انجام همکاری‌های مناسب دو کشور، گفت: در کنار همکاری‌های مشترکی که در حوزه اقتصادی می‌تواند شکل بگیرد، در حوزه مدیریت منابع انسانی دولت، معماری کلان دولت، ساختار نظام اداری دولت و آموزش مدیران دولتی نیز راه‌های همکاری باز است.
الدیلمی نیز با ابراز خرسندی از روابط شکل گرفته، گفت: ارتباطاتی در گذشته برقرار شده بود که همچنان در جریان است؛ اما امیدوارم در کمیسیون به صورت منسجم بتوانیم ارتباطات را مدیریت کنیم.
اتهامات توخالی کمک رسانی ایران به یمن - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.11.2022
اسپوتنیک توضیح می دهد
اتهامات توخالی کمک رسانی ایران به یمن
گفتنی است، مناقشات نظامی و سیاسی در یمن میان دولت و مبارزان حوثی از جنبش شیعه "انصار الله" از سال 2014 ادامه دارد. از مارس 2015، ائتلاف نظامی کشورهای عربی به رهبری عربستان سعودی، از دولت یمن به رهبری عبدربه منصور هادی، رئیس جمهور مورد قبول جامعه بین المللی حمایت می کند. در دسامبر 2018، طرفین درگیری در یمن برای اولین بار در طی چند سال، تحت حمایت سازمان ملل متحد در سوئد پای میز مذاکره نشستند. طی این نشست تعدادی موافقتنامه مهم، به ویژه در مورد مبادله زندانیان، آتش بس در شهر بندری حدیده در کنار دریای سرخ و تحت کنترل سازمان ملل درآمدن این شهر حاصل شد.
در ۲۶ مارس ۲۰۱۵ عربستان سعودی و متحدینش در یک کمپین نظامی با ادعای بازگردندان ثبات به یمن عملیات توفان قاطع را شروع کردند. نیروهای تحت امر عربستان مدعی بودند که هدف از این حمله برقراری نظم و اجرای قطعنامه ۲۲۱۶ سازمان ملل و بازگرداندن دولت مستعفی منصور هادی به صنعا است. برای عربستان پذیرش یک دولت شیعه تحت نفوذ ایران قابل تحمل نبود و پیروزی حوثی‌ها در تصرف تمامی یمن را سرآغازی برای ناامنی در کشور عربستان می‌پنداشتند.
در سال ۲۰۱۵ چند هیئت حوثی به ایران رفته و چندین توافقنامه اقتصادی بین دو طرف امضا شد. از فوریه ۲۰۱۵ ایران روزانه یک پرواز مستقیم به صنعا داشت و بر اثر توافقی بین ایران و حوثی‌ها، ایران، بازسازی بندر الحدیده در نزدیکی باب‌المندب را در دستور کار خود قرار داده بود.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала