مزایای عضویت ایران در بریکس در مقابله با هژمونی غرب

© Sputnik / Vladimir Trefilovکاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه
کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 02.08.2023
اشتراک
اختصاصی
اجلاس آتی بریکس، 22 تا 24 اوت در ژوهانسبورگ آفریقای جنوبی برگزار می شود. در این جلسه گروه بریکس قرار است تقاضای عضویت کشورهای جدید مطرح و بررسی شود. ایران نیز یکی از کشورهای متقاضی عضویت در بریکس است.
عضویت ایران در سازمان بریکس چه مزایایی را برای کشور به همراه دارد و تا چه اندازه بریکس می تواند در مقابل هژمونی سیاسی و اقتصادی غرب مقاومت کند؟
کاظم جلالی سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اسپوتنیک در این خصوص توضیح داد:
بریکس یک سازمان اقتصادی بزرگ و بر اساس مبانی است که از ظرفیت اقتصادی به شکل مستقلانه تر استفاده شود. گزاره مبنایی تشکیل بریکس این است که دنیای تک قطبی چه در حوزه سیاسی و چه در حوزه اقتصادی و چه فرهنگی نمی تواند پاسخگو باشد و عملا یک ارز را به عنوان ارز اساسی در دنیا مطرح کردن ، جوابگو و عملی نیست. این سیطره باید شکسته شود.
وی افزود: مبانی تشکیل بریکس با مبانی جمهوری اسلامی ایران کاملا همخوانی دارد. ایران هم به نوبه خود دارای یک اقتصاد بزرگ و ظرفیت های بالاست و این ظرفیت ها می تواند در خدمت بریکس قرار بگیرد تا عملا جمهوری اسلامی ایران بتواند همکاری های وسیع تری را در زمینه های مختلف با کشورهای عضو داشته باشد.
بریکس - امکان افزایش اعضا - اسپوتنیک ایران  , 1920, 01.08.2023
گزارش و تحلیل
اهمیت عضویت ایران در گروه بریکس
در سال 2022، بریکس اعلام کرد که تعداد کشورهای عضو را افزایش خواهد داد تا این سازمان فراگیرتر شود. امروز بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی است. با این حال حداقل 19 کشور از جمله آرژانتین، ایران، الجزایر، تونس، ترکیه، عربستان سعودی و مصر تمایل خود را برای پیوستن به بلوک اقتصادی ابراز کرده اند. اعلام شد که از 13 کشور به طور رسمی برای عضویت بریکس درخواست داده و 6 کشور دیگر به طور غیررسمی خواسته اند.
بیستمین کشور می تواند ونزوئلا باشد. همانطور که سفیر آفریقای جنوبی در مسکو در مصاحبه با اسپوتنیک گفت، همه کشورهای عضو از گسترش این انجمن استقبال می کنند، اما نحوه پذیرش اعضای جدید باید تعیین شود و این موضوع باید به طور جمعی تصمیم گیری شود. جمهوری اسلامی ایران جزو اولین کشورهایی است که تقاضای خود را برای عضویت در آن گروه مطرح کرده است. برای اولین بار رئیسی به صورت آنلاین و عبداللهیان به صورت حضوری در اجلاس پیش روی بریکس شرکت می کنند.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала