واکنش واشنگتن به نشست قریب‌الوقوع برجام

© AP Photo / Luis M. Alvarezواکنش واشنگتن به نشست قریب‌الوقوع برجام
واکنش واشنگتن به نشست قریب‌الوقوع برجام - اسپوتنیک ایران  , 1920, 01.04.2021
اشتراک
آیا آمریکا از برگزاری اجلاس مربوط به برنامه هسته‌ای ایران استقبال می‌کند؟

به گزارش اسپوتنیک، ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا به خبرنگاران گفت که ایالات متحده از نشست کمیسیون برجام که قرار است روز 2 آوریل (جمعه) برگزار شود، حمایت می کند.

پرایس گفت:« ما این را یک گام مثبت می دانیم و از آن استقبال می کنیم. آمریکا برای بازگشت به برجام آماده است، اگر ایران هم به برنامه جامع اقدام مشترک در رابطه با برنامه هسته‌ای آن کشور برگردد. ما در فرمات « 1+5» با شرکای خود در این باره گفتگو می کنیم و اینکه چطور می توانیم به این هدف برسیم، از جمله از طریق برداشتن گامهای متقابل برای دستیابی به آن».

شایان ذکر است که در بیانیه وزارت خارجه آمریکا آمده است:«این اجلاس تحت ریاست انریکه مورا مدیر سیاسی وزارت خارجه اتحادیه اروپا برگزار خواهد شد. نمایندگان آلمان، فرانسه، بریتانیا، چین، روسیه و ایران در آن شرکت خواهند کرد».

اهداف سفر وزیر امور خارجه چین به تهران - اسپوتنیک ایران  , 1920, 26.03.2021
اهداف سفر وزیر امور خارجه چین به تهران

توافق هسته‌ای ایران و قدرت های بزرگ جهان که به آن برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) هم گفته می‌شود، سال 2015 میان ایران و کشورهای عضو گروه 1+5 متشکل از آمریکا، بریتانیا، فرانسه، روسیه و چین، پنج کشور عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به علاوه آلمان منعقد شد. برپایه این توافق، در برابر محدود شدن برنامه هسته‌ای ایران، تحریم‌های اعمال شده علیه این کشور لغو یا تعلیق شد.

هشتم ماه مه سال 2018 ، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.  آمریکا تلاش می کند دیگر کشورها نیز ایران را تحریم کنند.

قطعنامه 2231 ، تصویب شده در سال 2015 ، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال 2015 به مدت 10 سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف 30 روز تمدید می شود.

در ماه مه 2019، ایران کاهش تدریجی تعهدات خود در این توافق نامه و کنار گذاشتن محدودیت در تحقیقات هسته ای، سانتریفیوژها و سطح غنی سازی اورانیوم را اعلام کرد.

در ژانویه 2021، دانشمندان هسته ای ایران غنی سازی اورانیوم را به 20 درصد رساندند. در 23 فوریه 2021، ایران دسترسی های بازرسان آژانس بین المللی انرژی هسته ای را محدود کرد. تهران سه ماه به آمریکا فرصت داد تا تحریم ها را لغو نماید تا دسترسی بازرسان آژانس انرژی هسته ای به برخی از تأسیسات هسته ای مجددا برقرار شود.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала