انتقاد وزیر دفاع اسرائیل از اظهارات "کوخاوی" علیه ایران

CC BY 2.0 / Israel Defense Forces / 20th Chief of Staff, Lt. Gen. Benny Gantzانتقاد وزیر دفاع اسرائیل از اظهاران "کوخاوی" علیه ایران
انتقاد وزیر دفاع اسرائیل از اظهاران کوخاوی علیه ایران - اسپوتنیک ایران
اشتراک
وزیر دفاع اسرائیل با انتقاد از اظهارانت فرمانده ارتش این کشور علیه ایران گفت که اینگونه سخنان نباید بصورت علنی بیان شود.

به گزارش اسپوتنیک، «آویو کوخاوی» فرمانده ارتش اسرائیل روز سه شنبه با طرح ادعای نزدیک شدن ایران به مرحله تولید بمب اتمی گفت: ارتش اسرائیل «عملیات‌های نظامی بیشتری» را تمهید و تدارک خواهد دید.

ستاد نیروهای مسلح ایران: خطا کنند حیفا را می‌زنیم - اسپوتنیک ایران
ستاد نیروهای مسلح ایران: خطا کنند حیفا را می‌زنیم

اما این اظهارات کوخاوی با واکنش تند و انتقادآمیز «بنی گانتز» وزیر دفاع اسرائیل روبرو شد. گانتز در یک کنفرانس مطبوعاتی با تأکید بر اینکه اینگونه اظهارات نباید به صورت علنی بیان شوند، مدعی شد: «یک ایران هسته‌ای خطری برای جهان و منطقه و همچنین یک چالش برای امنیت اسرائیل است. البته که اسرائیل باید برای دفاع از خود به هر شیوه ممکن آمادگی داشته باشد، اما خطوط قرمز پشت درهای بسته [و به طور محرمانه] تعیین می شوند».

گفتنی است، گانتز تنها مقام اسرائیلی نبود که از اظهارات کوخاوی انتقاد کرد. روزنامه تایمز آو اسرائیل نیز در گزارشی اعلام کرد که «آموس گیلاد» مقام نظامی بلندپایه و پیشین اسرائیل نیز اظهارنظرهای کوخاوی را غیرسازنده خوانده و از آن انتقاد کرده است.

به گزارش این روزنامه اسرائیلی، گیلاد در این باره گفت: «اگر شما می‌خواهید مذاکره کنید، آن‌هم با رعایت تمام جوانب، نخست وزیر [نتانیاهو] می‌تواند یک گفتگوی آرام و بی سروصدا با رئیس جمهور ایالات متحده داشته باشد. چرا توهین و انتقاد کوبنده؟ این شیوه‌ای برای هدایت روند سیاسی نیست».

گفتنی است، سپهبد «آویو کوخاوی» فرمانده ارتش اسرائیل روز سه شنبه به دولت «جو بایدن» رئیس جمهور جدید ایالات متحده آمریکا در مورد پیوستن مجدد واشنگتن به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ ایران هشدار داد و مدعی شد که به نیروهای تحت امرش دستور داده آمادگی خود را برای اقدام تهاجمی احتمالی علیه ایران در سال آینده افزایش دهند.

کوخاوی در سخنرانی که در انستیتوی مطالعات امنیت ملی ایراد کرد، مدعی شد که بازگشت به برجام، با وجود اعمال برخی تغییرات و حتی تشدید تدابیر سختگیرانه، «هم به لحاظ عملیاتی و هم به لحاظ راهبردی اقدامی اشتباه و زیانبار است».

وی همچنین ادعا کرد که اجازه دادن به ایران برای پیشبرد برنامه هسته‌ای «یک تهدید غیرقابل قبول است که به اشاعه [تسلیحات] هسته‌ای در سرتاسر منطقه می‌انجامد».

این در حالی است که مقامات ایران بارها به صراحت اعلام کرده‌اند که برنامه هسته‌ای این کشور صرفاً دارای مقاصد صلح‌آمیز است.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала