در تاریخ 6 فوریه، سازمان ملل متحد روز جهانی برخورد غیر قابل تحمل به عملیات جراحی صدمه دهنده آلت تناسلی زن را برگزار می کند.
خانم دایانا دومیکو (Dayana Domicó) نماینده قوم امبرا و هماهنگ کننده مسایل جوانان در سازمان بومی های کلمبیا در مصاحبه با اسپوتنیک این مساله را چنین توصیف کرد:
همانا راهبه های کاتولیک بودند که ادامه این رسم در کلمبیا را تحریک کردند. سازمان ملل متحد برداشتن کلیتوریس را به عنوان نقض حقوق زنان و دختران دانسته و از سال 2012 مجمع عمومی آن خواستار مبارزه بخاطر از بین بردن این شیوه شده و قطعنامه مربوطه را به تصویب رساند.
ختنه زنان یعنی برداشتن کلی یا جزئی کلیتوریس است تا زن بنا به ملاحظات فرهنگی یا دیگر علل غیر پزشکی از لذت جنسی محروم باشد. کلمبیا همراه با 17 کشور آفریقایی یکی از کشورهایی است که هنوز هم باید این سنت را ریشه کن کند. صندوق جمعیت سازمان ملل متحد برای از بین بردن این روند مهلتی تا سال 2030 را تعیین کرده است.
ONU: Mutilación genital femenina persiste en indígenas de Colombia http://t.co/gowM4Umin2 pic.twitter.com/8VE5bfppc8
— Noticias Venezuela (@NoticiasVenezue) February 7, 2015
سازمان بومی های کلمبیا (ONIC) وظیفه افزایش آگاهی میان جوامع قومی کلمبیا در میان زنان مسن و ماماها را انجام داده است تا زنان معلول نشوند. بحث در مورد این موضوع در سال 2007 شروع شد، زمانی که رسانه های ملی مرگ امبرا چامی (Embera Chamí) که در اثر عمل جراحی کلیتوریس فوت کرد را پوشش دادند.
این حادثه، پراتیکی را برملا کرد که مختص قبایل آفریقایی است. دومیکو گفت:
«مطالعه سنت های "امبرا" شروع شد و بسیاری از افراد مسن تر توضیح دادند که ختنه زنان هرگز از خصوصیات این قوم و فرهنگ آن و جهان بینی اقوام بومی این کشور نبود.
در کلمبیا 32 دپارتمان هست و تنها در سه از آنها ، والی دلکاوکا، ریسارالدا و چاکو (Valle del Cauca, Risaralda, Chocó) ختنه زنان را انجام میدهند. ONIC قصد دارد این فعالیت را از طریق توسعه پروژه هایی که بر نقش زنان تأکید دارند و به منظور افزایش آگاهی از اهمیت دست نخورده بودن جسمی و اجتماعی آنها متوقف کند.
دومیکو گفت: اِمبرا زن نه تنها به عنوان حامل زندگی جدید شناخته شده است، بلکه نگهبان خانه و خانواده است، او مادر است که نیاز به احترام دارد."
Domico در پایان گفت: در کلمبیا بیش از 300 هزار نفر امبرا زندگی می کنند. مهاجرت های پی در پی آنها منجر به این شد که زنانشان از لحاظ تاریخی از خشونت فیزیکی و جنسی رنج می بردند و موارد ختنه زنان در شهر های بزرگ مانند بوگوتا، پایتخت این کشور گسترش یافته است.