در این رابطه محمدرضا ازلی یکی از بنیان گذاران و هم-موسس رسانه انگلیسی "techrasa" به گزارشگر اسپوتنیک می گوید:
حذف اپلیکیشن های ایرانی از بازار اپل اولین بار در ژانویه 2017 به اوج خود رسید و به واسطه ی آن اپلیکیشن "دیجی کالا" از "اپ استور" حذف شد البته تا قبل از آن نیز اپل اجازه استفاده ازخدمات خود را به ایرانی ها نمی داد و آنها مجبور بودند که به وسیله کارت اعتباری و جعل آی پی این کار را انجام دهند. همچنین در بسیاری از اپلیکیشن های ایرانی در ios مانند "اسنپ" امکان انتقال و تراکنش مالی وجود نداشت و یا بسیار سخت بود بنابراین کم و بیش اپل در ایران همیشه با مشکلاتی روبرو بوده است اما با آمدن ترامپ فشارها بیشتر شده است. به گفته وزیر فناوری اطلاعات و ارتباطات، سهم کمپانی اپل در ایران 4 میلیارد دلار است. با توجه به این بازار بزرگ در ایران، دو فرضیه در مورد سیاست های شرکت اپل در رابطه با ایران مطرح است. اول اینکه خود کمپانی اپل مایل به ادامه همکاری با اپلیکیشن های ایرانی نیست و بازاری برای آنان فراهم نمی کند و فرضیه دوم این است که به علت فشار های ترامپ و تحریم هایی که بر علیه ایران وضع شده است شرکت اپل قادر نیست در ایران بازاری برای میزبانی اپلیکیشن های ایرانی داشته باشد. با توجه به تعداد کاربران ۶ تا ۷ میلیونی آیفون در ایران و بازار نسبتا خوبی که اپل در ایران، گزینه اول قابل قبول نیست چرا که در صورتی که توجیه مالی وجود داشته باشد کمپانی اپل مخالفتی با آن نخواهد داشت بنابراین می توان نتیجه گرفت که این اقدامات فقط به علت فشارهای ترامپ می باشد تا ایران را منزوی و محروم کند که البته این فشارها باعث ایجاد فرصت در داخل کشور میشود. البته استقاده از راهکاریهای جدیدی مانند نسخه وب موبایل کسب و کارها یا استفاده از اپلیکیشنهای پیام رسان برای ارائه خدمات کسب و کارها دور از ذهن نیست.
بدون شک این اتفاق دفعه اولی نیست که روی داده است بلکه برای چندمین بار می باشد که اپل دست به چنین کاری زده است. این حرکت شرکت اپل دفعات پیشین چه بازتابی داشته است و بر بازار ایران چه تاثیراتی گذاشته است؟
شرکت اپل با انجام دادن این حرکت هم به بازار خود ضربه خواهد زد و هم به شرکت ها و کاربران ایرانی که از محصولات این کمپانی استفاده می کنند. در حال حاضر با توجه به برداشت اپل از قانون تحریم آمریکا تمام اپلیکیشن های ایرانی باید از اپ استور حذف شوند و دیگر مشکل فقط بر سر تراکنش های مالی نیست بلکه مشکل به علت ایرانی بودن این اپلیکیشن هاست. در حال حاضر در کشور ایران بین ۶ تا ۷ میلیون گوشی اپل وجود دارد و به طور متوسط ماهانه ۱۰۰ هزار گوشی آیفون تنها به صورت قاچاق وارد ایران میشود و با توجه به گفتههای محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات، بازار اپل در داخل ایران ۴ میلیارد دلار می باشد. بنابراین از دست دادن کاربران بر روی سهام اپل نیز تاثیر خواهد گذاشت. با توجه به اینکه بازار آیفون با همه تحریم ها از بازار
در نهایت این مشکل هم توسط وزیر ارتباطات و هم از طریق وزارت امور خارجه در حال پیگیری است تا با گفتمان حل شود. استارتاپ های ایرانی نیز به کمک که هم یک جنبش و کمپینی راه انداختند که بتوانند این مسئله را بصورت قانونی پیگیری کنند.
جدای از این مسئله گوگل نیز به تازگی شروع به قطع سرویس آنالیتیکس خود برای کابران ایرانی کرده است که از سرویس اد وردز استفاده میکنند. این بدان معنی است که این سایتهای ایرانی دیگر نمیتوانند از سرویس آنالیتیکس گوگل برای مشاهده تحلیل کسب وکارها یا سایت خود استفاده کنند و حتی ممکن است بزودی گوگل همانند اپل این سرویس را کلا برای ایرانیان قطع کند.