به گفته آگارون واردانیان ایران شناس ارمنی، ایران از قدرت بالقوه ارمنستان برای ورود به بازار اقتصادی اورآسیا استفاده خواهد کرد.
مناسبات ارمنستان و ایران هر چه گرم تر می شود و می توان گفت که این مناسبات به نقطه استراتژیک رسیده اند.
کارشناس ارمنی معتقد است که تعامل ارمنستان — ایران — اتحادیه اقتصادی اورآسیا- فرایندی است که بر اساس موافقت نامه هایی جریان دارد که به امضا رسیده و برای امضا توسط ارمنستان و روسیه ، روسیه و ایران آماده می شوند.
یکی از این طرح ها — ساخت خط راه آهن است که از سوی ارمنستان پیشنهاد شد و مورد توافق روسیه و تهران قرار گرفت. تهران ساخت خط راه آهن تا مرز خود را قبول کرد و ارمنستان از سمت خود تا مرز خط راه آهن را خواهد ساخت.
ایران شناس ارمنی متذکر شد که سیستم اسلامی، سیستم بحد کافی باانعطاف است و سعی می کند با دیگر سیستم ها- مذهبی و یا لائیک — دمکراتیک همکاری کند. انقلاب اسلامی که 37 سال پیش اتفاق افتاد سرآغاز اسلام دمکراتیک بود که بر اصول دینی، اسلامی و دمکراتیک استوار است. این نوع شکل حکومت از عنوان « دمکراسی دینی» برخوردار شده است.
غرب و کل جهان برخورد بدبینانه ای نسبت به انقلاب اسلامی داشتند، اما بمرور زمان آنها درک کردند که با یک سیستم بحد کافی با انعطاف سرو کار دارند و به عقیده واردانیان، ایران شناس ارمنی ، همکاری ارمنستان و ایران تأکیدی بر این مهم است.
« در سال 1991 میلادی، وقتی ارمنستان در شرایط دشواری قرار داشت ، ایران دست کمک بسوی ارمنستان دراز کرد. وقتی بر علیه ایران تحریم های بین المللی برقرار شد، ارمنستان نیز دست کمک بسوی همسایه خود دراز کرد».
ارمنستان و ایران، طرح های مشترکی در رشته انرژتیک پیاده می کنند. همکاری موثری نیز در رشته حمل و نقل ، اکولوژی و بهداشت و بهداری، کشاورزی ، علم و آموزش و فرهنگ جریان دارد. ارمنستان از 2 ژانویه سال 2015 میلادی عضو اتحادیه اقتصادی اورآسیاست که تنها کشور هممرز با ایران است.