گزارش و تحلیل

ناتو، داعش و ملی گرایی اوکراین – سه سر یک هیولا

© REUTERS / Ukrainian Presidential Press Service/Mikhail PalinchakПрезидент Украины Петр Порошенко и генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на борту самолета
Президент Украины Петр Порошенко и генеральный секретарь НАТО Йенс Столтенберг на борту самолета - اسپوتنیک ایران
اشتراک
این روز ها «ینس استولتنبرگ» دبیر کل ناتو از اوکراین دیدن کرد. ممکن است عجیب به نظر برسد که رئیس بلوک اصلی نظامی در بحبوحه زدوخورد های جنگی نه از دمشق، آنکارا و یا بغداد بلکه از کی یف دیدن کرده. در فضای مثلثی میان شهر های یاد شده همانا نیرو هایی دشمن به سراسر جهان مسیحی قوه می گیرند. آن‌ها گروهک های تروریستی اسلام گرا می‌باشند.

فیلسوف «ولادیمیر لپیوخین» کارشناس خبرگزاری بین‌المللی «روسیه امروز» بر آن است که استولتنبرگ برای حمایت از رژیمی دارای شباهت تقریباً کامل با داعش وارد اوکراین شده. فرق تنها در این است که ملی گرایان افراطی اوکراینی خود را مسیحیان و داعشی ها خود را مسلمانان وانمود می کنند. هر دوی آن‌ها افراد خودمانی ناتو هستند.

این ادعا جنبه منطقی دارد. این اواخر کارمندان اتحادیه اروپا  در مورد اوکراین آشکارا سرد شدند. مساله آوارگان به اروپا شانس داده تا از تعهداتش در مورد آوکراین پرهیز شود و توجه خود را معطوف به جنوب اروپا کند.

برخورد کی یف به ناتو به گونه دیگری است. نمایندگان این پیمان در مقایسه با اتحادیه اروپا افراد دیگری هستند و حوادث اجتماعی در اروپا از میان اولویت های آن‌ها نیست. اولویت اصلیشان — مبارزه ابدی با یک دشمن «مجازی»  است که به عقیده آن‌ها روسیه است. کارمندان ناتو هر کاری که از دستشان ساخته انجام می هند تا ثابت کنند که خطر به دنیای «متمدن» نه در جبوب بلکه در جایی در سمت شرقی کی یف قرار دارد. ناتو مایل نیست برای انجام جنگ واقعی یگان های خود را به سوریه بفرستد. لپیوخین در ادامه می‌پرسد: اصلاً چطور می‌توان با دشمنی جنگید که در حقیقت امر متحد راهبردی این پیمان به شمار می رود؟

به هیمن دلیل است که در هفته‌های اخیر فعالیت‌های ناتو در اوکراین شدت پیدا کرده است. این پیمان تصمیم گرفت نمایندگی خود را به فوریت در کی یف باز کند. دار و دسته کی یف از روی غریزه حس می‌کند که برای سیاستمداران اروپایی مدت‌ها روسیه هراسی به ارزش اصلی تبدیل شده و برای نفوذ کی یف به اروپا و یا ناتو «گریس» لازم است و به عقیده لپیوخین این «گریس» فقط می‌تواند خطر به موجودیت اروپا باشد. این خطر از کدام سو ناشی می شود؟ مسلماً از سوی روسیه. در این راستا منافع ناتو و کی یف کاملاً با هم مطابقت دارد.

پترو پوروشنکو رئیس جمهور اوکراین سعی کرد از بازدید دبیر کل ناتو به حد اکثر استفاده کند. وی هنگام ملاقات برادرانه با استولتنبرگ ابتدا به روزنامه نگاران می‌گفت که محاصره کریمه کمک خواهد کرد که این شبه جزیره به اوکراین باز گردانده شود. بعد بدون هیچ پایه و اساسی اعلام نمود که یگان های روسیه در دونباس حضور دارند. هدف از یاوه سرایی های پوروشنکو ایجاد دیوار دودی در جا هایی است که مردم مایل باشند از طرح های واقعی او آگاه باشند.

حقیقت این است که کی یف خون می خواهد. کی یف عجالتاً به لزوم رعایت توافق های مینسک پایبند است و به این خاطر هنوز به دوپینگ خونخواری دسترسی ندارد.  ولی وضع می‌تواند عوض شود و کی یف بلافاصله پس از انتخابات محلی مجدداً  به تعرض جدید به دونباس خواهد پرداخت.

«ولادیمیر لپیوخین» کارشناس خبرگزاری بین‌المللی «روسیه امروز» ضمن جمع‌بندی موقعیت در پایان اشاره کرد: در حقیقت امر ناتو، داعش و ملی گرایان  اوکراینی سه سر یک هیولای خون آشام است. ناتو به شرق و هر جای که باشد حرکت خواهد کرد زیرا توسع طلبی بخش برنامه آن سازمان است. داعش هم به جنگ با «کافران» تا آخرین فرد شبه نظامی خود  ادامه خواهد داد و کی یف هم از قرار معلوم  دوباره سعی خواهد کرد  مساله دونباس را با توسل به زور حل کند.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала