گزارش و تحلیل

کرانه باختری، جبهه جدید مقاومت فلسطینیان

وقایع نبرد طوفان الاقصی به گونه ای رقم خورد که به عدم مقبولیت بیشتر دولت نتانیاهو دامن زد و سبب یک احساس شکست فراگیر در سراسر سرزمین اشغالی شد. احساس شکستی که پروپاگاندای قدرتمند غربی نیز نتوانسته از شدت آن در میان ساکنین سرزمین‌های اشغالی بکاهد.
Sputnik
تا جایی که تایمز اسرائیل در گزارشی حماس را پیروز جنگ اعلام کرد و عنوان کرد این جنگ باعث شده تا فعالیت‌های اقتصادی رژیم صهیونستی 20 درصد دچار کاهش شود، افکار جهانی بر علیه این رژیم باشد و نهایتا باعث شده تا رژیم صهیونستی ضعیف تر از زمان پیش از 7 اکتبر 2023 باشد.
مجموع این مسائل علاوه بر عدم مقبولیت نتانیاهو در میان صهیونیست‌ها، به کاهش محبوبیت وی در نزد همپیمانان راست افراطی‌اش نیز منجر شده است.
از سوی دیگر، ساعاتی پس از اجرای توافق آتش بس در غزه، ارتش رژیم مسیرهای ارتباطی کرانه باختری را مسدود کرد و پس از چند روز حملاتی را علیه مناطق مختلف سرزمین‌های قلسطین در کرانه باختری انجام داد که دارای تاکتیک‌هایی مشابه با نبرد غزه بودند. در واقع رژیم صهیونستی ارتش خود را به یک جنگ تمام عیار در کرانه باختری فرستاده که با گذشته متفاوت است.
می‌توان چنین مدعی شد که نتانیاهو قصد دارد تا با حمایت از گسترش شهرک سازی‌های غیرقانونی، ایجاد وضعیت جنگی و بازی با مفهوم امنیت صهیونست‌ها، ترفندی سیاسی و روانی در جهت کسب حمایت متحدان خود به کار ببرد که حمایت‌های دونالد ترامپ در این زمینه و لغو تحریم‌هایی که علیه شهرک نشینان صهیونیست در کرانه باختری، تاثیر بسزایی بر آن داشته است.
روسیه: عضویت فلسطین در سازمان ملل میتواند به مذاکرات بین فلسطین و اسرائیل کمک کند
اساسا روی کار آمدن مجدد ترامپ سبب قدرت گرفتن مواضع راست افراطی در الحاق کرانه باختری به سرزمین‌های اشغالی در جهت شهرک سازی‌های غیرقانونی شده است. شایان ذکر است رژیم صهیونستی با وجود مخالفت سازمان ملل، از کرانه باختری به عنوان منطقه یهود و سامره به عنوان منطقه هفتم خود نام می‌برد و این منطقه را به مرکزیت شهرک آریل، بخش رسمی سرزمین‌های اشغالی می‌داند. این نگرش اخیرا به کنگره ایالات متحده نیز رسوخ کرده و کلودیا تنی عضو تندروی مجلس نمایندگان نیز مسئول پیگیری آن است تا دولت را مجبور کند که پس از این به جای واژه کرانه باختری که مورد اتفاق تمام کشورها است از واژه یهود و سامره استفاده کند. هر چند امکان تصویب رسمی این طرح بسیار پایین است اما این مسئله نشان دهنده نفوذ این تفکر در بین سیاست مداران جمهوری خواه می‌باشد.
تمام این وقایع در شرایطی رقم می‌خورد که ارتش رژیم بدون هیچ دستاورد استراتژیکی در حال عقب نشینی از نوار غزه است و عملیات موسوم به دیوار آهنین می‌تواند به نوعی تلافی شکست آنها در برابر حماس در نوار غزه باشد.
اما مسئله مهم این است که شاید حملات ارتش رژیم صهیونیستی به کرانه باختری بتواند در کوتاه مدت ریزش مقبولیت نتانیاهو را جبران کند اما در بلند مدت کرانه باختری را به مرکز مقاومت فلسطینیان تبدیل خواهد کرد و با توجه به اینکه فلسطینیان یک بار موفق به شکست رژیم صهیونیستی شده‌اند، می‌توان چنین ادعا کرد که آنها راه پیروزی را فرا گرفته‌اند و رژیم صهیونیستی باید در آینده در دو جبهه غربی و شرقی خود شاهد مقاومت فلسطینیان باشد.
بحث و گفتگو