پیش از این، وزارت خارجه آمریکا به اسپوتنیک گزارش داده بود که جو بایدن، رئیس جمهور این کشور به اوکراین اجازه داد تا از تسلیحات آمریکایی برای نبرد پدافندی علیه آن دسته از اهدافی در خاک روسیه که منطقه خارکف را تهدید می کند، بهره ببرد، اما ممنوعیت استفاده از موشکهای عملیاتی-تاکتیکی اتاکمز و سایر سلاحهای آتشبار دوربرد به قوت خود باقی است. آنطور که وال استریت ژورنال به نقل از مقامات آمریکایی گزارش داد، ایالات متحده به کی یف اجازه می دهد تا از سیستم های موشکی پرتاب چندگانه هیمارس، سامانه های موشکی پرتاب چندگانه هدایت شونده و توپخانه برای حملات به خاک روسیه در مجاورت منطقه خارکف استفاده کند.
به گفته ساموئل چراپ، کارشناس اندیشکده "راند کارپوریشن" (از جمله سازمانهایی که فعالیت آنها در روسیه نامطلوب شناخته میشود) و جرمی شاپیرو، مدیر علمی مرکز تحلیلی شورای اروپا در روابط خارجی، حمله به خاک روسیه با تسلیحات آمریکایی تأثیری اساسی بر روند درگیری اوکراین نخواهد داشت.
کارشناسان در مقاله ای در واشنگتن پست می نویسند: "در حال حاضر روسیه، به طور نسبی، برنده جنگ است."
خاطرنشان می شود که بعد از گذشت "سه یا شش ماه" اوکراین و متحدان ایالات متحده دوباره واشنگتن را متقاعد می کنند که در راستای تلاش برای "معکوس کردن روند منفی" موجود دست به تشدید تنش بزند.
در عین حال، کارشناسان تأکید می کنند، نه از طرف کی یف و نه از جانب غرب هیچ نشانه ای دال بر آمادگی آنان برای مذاکره با روسیه مشهود نیست.