اسمیرنوف: غرب همگرایی ناتو با پیمان AUKUS را برای این تقویت می کند که فشار دوگانه ای ایجاد نماید – بر چین و عوامل شرقی سیاست روسیه. بویژه بحث در خصوص کشاندن ژاپن و جمهوری کرده به پیمان AUKUS می باشد. آنها می خواهند که روسیه و چین منابع خود را از برنامه های ملی توسعه خارج و صرف دفاع از حاکمیت خود نمایند. همزمان مقامات ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا تلاش به ایجاد مشکل برای آن کشورهایی می کنند که از همراهی سیاست آنها خودداری می کنند. بسیاری از کشورهای آسیایی به خوبی این سیاست خفقان را درک کرده اند – یعنی اعمال روش های مختلف فشار، مهار، باج خواهی، موانع تحریمی و مالی، لابی گری سخت برای منافع آمریکا و غرب.
در زمان سفر اول لی شان فو به روسیه بعد از انتصاب وی به سمت وزیر دفاع، دو طرف همکاری راهبردی روسیه و چین را ارزیابی کردند. سفر دوباره به روسیه بعد از چهار ماه بیانگر دستاوردهای مشخص و توسعه همکاری راهبردی در حوزه نظامی بدست آمده بین دو کشور می باشد. علاوه بر آن، برنامه مانورهای نظامی مشترک روسیه و چین مدت ها است که مورد تایید قرار گرفته است. بدین ترتیب، یفر وزیر دفع چین به روسیه بیشتر در راستای تقویت اطمینان نیروهای مسلح دو کشور در توسعه آتی روابط راهبردی بود و جدیت دو کشور برای توسعه روابط شراکت همه جانبه و تعامل راهبردی را به نمایش می گذارد. هر جور هم که جامعه حهانی تلاش کند تا روسیه را منزوی کند، دوستی دولت چین با ملت روسیه بی تغییر خواهد ماند.
لی شان فو در روز اول این همایش در سخنرانی خود تاکید کرد که روابط شراکت همه جانبه روسیه و چین و تعاملات راهبردی که وارد عصر جدیدی می شوند، به توسعه تدریجی خود ادامه می دهند. روابط چین و روسیه در حوزه نظامی نمونه ای از اتحاد، خودداری از خصومت است که بر علیه کشورهای ثالث نیستند. سرگئی شایگو وزیر دفاع روسیه ارزیابی مشابهی را از روابط روسیه و چین بیان کرد. وی اظهار کرد که در تمامی زمینه ها، این روابط از سطح ارتباطات راهبرد فراتر رفته و چیزی فراتر از روابط دو متحد شده اند.
لومانوف: اینکه این حلقه های نظامی دو کشور نیز برای خود این زبان را پذیرفته و به آن سخن می گویند، نشانه بسیار مثبت و سازنده ای در مورد این است که روابط روسیه و چین در تمامی زمینه ها، اصول مشترک و بنیان های اساسی را دارند. این بدان معناست که آنها قابل پیش بینی می باشند. این اظهارات روسای نهادهای نظامی به وضوح تایید می کنند که این روابط تحت تاثیر نوسانات خارجی قرار نمی گیرند. دوره هایی وجود دارند که غرب فشار بیشتری را به چین وارد می کند، تا روسیه. دوره هایی هستند که به روسیه بیشتر فشار می آورند تا چین. این فراز و فرودهای سیاست غرب دائما در راستای این هستند که شکاف ایجاد نمایند، برای یکی از طرفین توهم ایجاد کنند که تضعیف روابط روسیه و چین می تواند برخی منافع . راحتی ها را در روابط با غرب به همراه داشته باشند. چین و روسیه دیگر به مرحله ای رسیده اند که به دام این ترفند ها نیفتند. این بلوغ روابط دو جانبه نامیده می شود. طرفین به خوبی متوجه می شوند که هرگونه قولی از طرف کشورهای غربی، ترساندن های آنها، در راستای این که روسیه و چین در مورد یکدیگر به شک بیفتند، هیچ معنایی ندارد. غرب قصدی برای ایجاد روایط سازنده جدی نه با روسیه و نه با چین ندارد. روسیه و چین تنها زمانی می توانند در طرف غربی یک هم گفتار درخور را گیدا کنند که در غرب به این نتیجه برسند که نابودی تعاملات روسیه و چین غیر ممکن است.
لومانوف: در سالهای اخیر از طرف چینی به دفعات این جمله مطرح شده است که روابط چین و روسیه بالاتر از اتحاد و بیشتر از اتحاد بوده و مکانیزمی با کیفیت تر می باشد. و این همین طور است. بلوک های اتحادی غربی با وضوح کامل بر روی سلسله مراتب ها تشکیل شده اند، در آنها کشورهای مهم و غیر مهم وجود دارند، در عین حال بی اهمیت ها می بایست دستورات مهم ها را اجرا نمایند. اتحاد های غربی اصولا بر علیه کسی تشکیل شده اند، بر علیه کشورهای "بد". از منظر پیمان های غربی، روسیه و چین دائما بیش از پیش در بین کشورهای "بد" قرار می گیرند. در عین حال روسیه و چین بشکل فعال بر روی این کار می کنند که خود را ایمن کنند، اما نه با ایجاد مشکل برای کس دیگری و یا ترساندن کشور دیگری بواسطه قدرت جمعی اقتصادی و پتانسیل های نظامی. وزرای دفاع روسیه و چین در کنفرانس مسکو این اطمینان را دادند که همکاری های نظامی با منطقه آسیا- اقیانوس آرام را تقویت خواهند کرد. سرگئی شایگو تاکید کرد که در این منطقه، هند یکی از مهترین شرکای روسیه می باشد که بین طرفین بصورت تاریخی روابط ممتاز ویژه ای شکل گرفته اند. تجربه مشترک مبارزه بر علیه سلطنت استعماری روسیه را با ویتنام، لائوس، میانمار، مغولستان، اندونزی و بنگلادش پیوند می دهد.