گزارش و تحلیل

ایران آماده ی اشتراک گذاری ظرفیت کریدوری خود با اکو است

© Sputnikجلسه اکو در ایران
جلسه اکو در ایران - اسپوتنیک ایران  , 1920, 02.06.2025
اشتراک
برگزاری این رویداد مهم نشان دهنده وجود فرصت‌های قابل توجه برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای ما در چارچوب سازمان همکاری اقتصادی (اکو) است.
صبح روز دوشنبه 12 خردادماه، سیزدهمین اجلاس وزرای حمل و نقل اکو به ریاست فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران با حضور وزرای حمل و نقل ایران، پاکستان، قزاقستان، ازبکستان و ترکمنستان، معاونان وزرای حمل‌ونقل ترکیه، قرقیزستان، تاجیکستان، نماینده وزارت حمل و نقل کشور آذربایجان، سفرای کشور‌های عضو اکو، دبیرکل اکو، دبیر کل ایرو، نمایندگان تراسیکا، بانک اکو و بانک توسعه اسلامی در تهران برگزار شد.
فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران، در سخنرانی افتتاحیه رسمی سیزدهمین اجلاس وزرای حمل‌ونقل اکو، گفت:
از طرف وزارت راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران به همه حضار و شرکت کنندگان صمیمانه درود می‌فرستم و حضور همه شما در تهران را خوش آمد میگویم مایلم به طور ویژه یادآوری کنم که از دوازدهمین اجلاس وزاری حمل و نقل اکو که در سال 2023 در تاشکند برگزار شد، حدود 2 سال می‌گذرد و مایلم امروز خرسندی خود را از برگزاری اجلاس سیزدهم در تهران ابراز کنم.
وی افزود: برگزاری این رویداد مهم نشان دهنده وجود فرصت‌های قابل توجه برای تقویت همکاری‌های منطقه‌ای ما در چارچوب سازمان همکاری اقتصادی (اکو) است. تا اهداف مشترکی از قبیل توسعه ارتباطات و رونق تجارت میان کشور‌های عضو را تقویت کنیم.
وزیر راه و شهرسازی جمهوری اسلامی ایران همچنین بیان کرد: طی سالیان گذشته همکاری ما در چارچوب اکو نشان داده که این سازمان می‌تواند سنگ بنای تقویت روابط نزدیک میان اعضا و فراتر از آن باشد و ایران کاملاً متعهد به حمایت از این چارچوب ارزشمند است.
وی افزود: همکاری چند جانبه ما اعضای اکو در حوزه حمل و نقل و لجستیک نشان دهنده وجود پیوندی حیاتی برای اتصال، ملت‌ها فرهنگ‌ها و تمدن‌ها است و ضرورت دارد تا با تشریک مساعی این پیوند‌های راهبردی را تقویت کنیم.
بر این اساس لازم است تا اطمینان حاصل کنیم که پروژه‌های زیر ساختی مشترک مسیر‌های تجاری و فرایند‌های روان حمل و نقلی و تجاری در جهت توسعه پایدار و افزایش رفاه ملت‌های ما و همچنین ارتقاء ثبات در منطقه در حال ایفای نقش هستند.
وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: ما اطمینان داریم که بحث‌ها و نتایج این اجلاس راه را برای تعمیق همکاری مشترک ما در کریدور‌های حمل و نقلی و ارتقای یکپارچگی تجاری و زمینه سازی برای ساختن آینده‌ای درخشان‌تر برای کشور‌های عضو اکو هموار خواهد کرد.
وی خاطرنشان کرد: مطمئن هستم که بحث‌های امروز این امکان را فراهم می‌کند تا تحلیلی واقعی از توسعه کریدور‌های حمل و نقلی اکو داشته باشیم.
وی با اشاره به اهمیت تدوین استراتژی شفاف برای کشورهای عضو اکو، گفت: یکی از اولویت‌های مهم، ترسیم چشم‌اندازی جدید و روشن برای شکوفایی این کشورهاست. در ادامه جلسه، مطابق برنامه، دستور کار اجلاس باید به تصویب برسد. پیش‌نویس آن قبلاً در اختیار هیئت‌های محترم قرار گرفته و از رؤسای هیئت‌ها درخواست می‌شود در صورت داشتن نظری، آن را اعلام کنند.
وی ضمن تشکر از دبیرکل سازمان اکو و همکاران دبیرخانه، تصریح کرد: راهبرد جمهوری اسلامی ایران در حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت، تقویت چندجانبه‌گرایی اقتصادی و افزایش سطح همکاری با همسایگان است. تحکیم مناسبات با اعضای اکو از اولویت‌های دولت چهاردهم محسوب می‌شود. خوشبختانه طی سال‌های گذشته، همگرایی در میان کشورهای عضو پیشرفت چشم‌گیری داشته است.
وزیر راه و شهرسازی خاطرنشان کرد: با توجه به ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های منطقه، انتظار می‌رود روند همکاری‌ها پرشتاب‌تر از گذشته ادامه یابد. نقش دبیرکل سازمان و وزرای کشورهای عضو در تحقق این اهداف، برجسته و ماندگار خواهد بود. حمل‌ونقل و ترانزیت، به عنوان یکی از اولویت‌های سه‌گانه سازمان اکو، می‌تواند زمینه‌ساز رونق در سایر حوزه‌های تجارت، گردشگری و انرژی باشد.
وی افزود: تقویت مناسبات حمل‌ونقلی و ترانزیتی، چه در سطح دوجانبه و چه چندجانبه، از محورهای اصلی همکاری جمهوری اسلامی ایران با کشورهای عضو اکو است و این موضوع در بالاترین سطوح سیاسی و اقتصادی مورد حمایت قرار دارد.
صادق بیان کرد: ایران با برخورداری از موقعیت جغرافیایی ممتاز در غرب آسیا، دسترسی به آب‌های آزاد از طریق خلیج فارس، دریای عمان و اقیانوس هند، و نیز دارا بودن بیش از 250 هزار کیلومتر راه و 15 هزار کیلومتر خط آهن، در تقاطع کریدورهای شمال‌-جنوب و شرق-‌غرب قرار گرفته است.
وی تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد این ظرفیت عظیم را با اعضای اکو، به‌ویژه کشورهای محصور در خشکی، به اشتراک بگذارد و نقش سازنده‌ای در تحقق اهداف اکو ایفا کند. با توجه به پیشینه تاریخی کشورهای عضو در شکل‌دهی به کریدورهای تمدن‌ساز مانند راه ابریشم، راه ادویه و راه شاهی، در عصر جدید نیز می‌توان به نقش‌آفرینی جدی این کشورها در حوزه حمل‌ونقل اعتماد کرد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала