ایران، مهد گل محمدی

© telegram ir_sputnik /  مراجعه به بانک تصاویر ایران، مهد گل محمدی
ایران، مهد گل محمدی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 10.05.2025
اشتراک

ایران، مهد گل محمدی

بیستم اردیبهشت، روز ملی گل محمدی و گلاب، فرصتی است برای معرفی این میراث ارزشمند ایرانی که ایران را به عنوانگلاب، فرصتی است برای معرفی این آن میشناسند. گل محمدی با کاربردهای گسترده در صنایع عطرسازی، دارویی، غذایی و آرایشی-بهداشتی، سهمی قابل توجه در صادرات غیرنفتی کشور دارد. گلاب ایرانی، از کاشان تا کرمان، نه تنها در کعبه و عرصه جهانی مصرف میشود، بلکه به عنوان یک محصول استراتژیک، جایگاه ایران را در بازارهای جهانی تثبیت کرده است.

حسین خصاف مفرد، مدیر عامل شرکت گیاهان دارویی و معطر ارومد، در این زمینه به شیوا آبشناس، خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت: در تقویم رسمی ایران 20 اردیبهشت به عنوان روز ملی گل محمدی و گلاب شناخته شده. گل محمدی گیاهی بسیار مهم و استراتژیک برای ایران و برخی کشورهای دیگر است. هم اکنون در بیش از 22 استان ایران این محصول کشت و فرآوری می‌شود. ایران بزرگترین تولیدکننده این محصول در جهان است و فاصله زیادی با کشورهای دوم و سوم تولیدکننده مثل ترکیه و بلغارستان دارد. این کشور ها تقریباً یک هشتم ایران سطح زیر کشت و تولید گل محمدی دارند.

وی افزود:این گیاه کاربردهای متنوعی دارد، در داروسازی، عطرسازی، تولید محصولات آرایشی-بهداشتی، صنعت غذا و رایحه درمانی. در میان فعالان این حوزه به "ملکه گل‌ها" معروف است به خاطر عطر و رایحه بسیار خاص و استثنایی‌ای که دارد.

حسین خصاف مفرد، مدیر عامل شرکت گیاهان دارویی و معطر ارومد، به تولید هر دو شکل سنتی و صنعتی گلاب در ایران اشاره کرد و اظهار داشت: صادرات این محصول ارزنده نیز به کشورهای اروپایی و آسیایی انجام می‌شود. شرکت‌های مختلفی از فرآورده‌های این محصول برای تولید محصولات نهایی خود استفاده می‌کنند.گلاب و روغن گل محمدی بازه قیمتی متنوعی دارند که به عوامل مختلفی بستگی دارد؛ از جمله کیفیت محصول، غلظت (از 12% که استاندارد ملی ایران است تا 35%)، روش برداشت، فرآیند فرآوری، انبارش و بسته‌بندی. هرچه این مراحل با دقت و کیفیت بیشتری انجام شود، قیمت محصول در بازارهای جهانی بالاتر خواهد بود.

وی در ادامه ضمن اشاره بر شهرت جهانی کاشان به عنوان تولید کننده گلاب و قرآورده های گل محمدی، بیان کرد: در ایران علاوه بر کاشان که مشهورترین است، شهر کرمان و میمند فارس از مناطق اصلی تولید هستند. البته در بیش از 22 استان ایران کشت و فرآوری انجام می‌شود. در سطح جهانی نیز مناطق کازانلاک در بلغارستان، اسپارتا در ترکیه، برخی مناطق مراکش، پاکستان، چین و هند از تولیدکنندگان مهم هستند.

حسین خصاف مفرد، مدیر عامل شرکت گیاهان دارویی و معطر ارومد، خاستگاه اصلی گل محمدی را ایران عنوان کرد و ادامه داد:بر اساس تحقیقات غیر ایرانی، خاستگاه گل محمدی ایران بوده و از این کشور به سایر نقاط جهان از جمله اروپا، شمال آفریقا و آسیا گسترش یافته است و این افتخار بزرگی برای ایران محسوب می‌شود.

وی افزود: تحقیقات نشان داده گلاب خاصیت آنتی‌باکتریال دارد و به عنوان تونر پوست و ماده آرامش‌بخش استفاده می‌شود. همچنین در غذاها، شربت‌ها و دسرها کاربرد دارد. جالب است بدانید در کعبه نیز از عصاره گل محمدی برای شستشو استفاده می‌شود.

حسین خصاف مفرد، مدیر عامل شرکت گیاهان دارویی و معطر ارومد در پایان تاکید کرد: گل محمدی میراث ارزشمند ایران است. ما در شرکت خود تلاش می‌کنیم این محصول جذاب ایرانی را به علاقه‌مندان معرفی کنیم و مردم را با کاربردهای متنوع آن آشنا سازیم.

ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید

Sputnik Iran | Telegram

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала