معاهده بزرگ ایران ـ روسیه در ایستگاه بهارستان

معاهده بزرگ ایران ـ روسیه در ایستگاه بهارستان
▫ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه، قانون تصویب معاهده مشارکت راهبردی روسیه با ایران را امضا کرد. گفتنی است، مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه توافقنامهای است که در ۱۷ ژانویهٔ ۲۰۲۵ توسط مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه امضا شد.
▫علاالدین بروجردی، نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران، در این زمینه به شیوا آبشناس خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:
▫همانطور که روند قانونی در روسیه در دوما با تسهیل انجام شد و رئیسجمهور آن کشور نیز برای ابلاغ و اجرا تأیید کردند، انتظار میرود که این روند در ایران نیز طی شود.
▫با توجه به اینکه در روسیه این مراحل با سرعت انجام شده، مناسب است مجلس شورای اسلامی نیز این موضوع را با اولویت در دستور کار قرار دهد تا روند اجرایی آن در ایران نیز آغاز گردد.
▫وی افزود: دو نوع لایحه ی عادی و فوری وارد مجلس میشود، معمولاً لایحههایی که از طرف دولت ارائه میشوند را میتوان در دستور قرار داد و با استفاده از اختیارات مجلس، روند بررسی را تسریع کرد.
▫با توجه به اینکه این سیکل در روسیه طی شده است، باید در ایران نیز از روشهای تسهیلگرانه بهره ببریم تا فرآیند تصویب و اجرا با سرعت بیشتری پیش برود.
▫علاالدین بروجردی، در ادامه روند تصویب این مشارکت جامع را پس از تصویب مجلس در راه شورای نگهبان عنوان کرد که در صورت تایید، رئیس مجلس آن را به رئیسجمهور ابلاغ میکند تا برای اجرا آماده شود.
▫عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی محلس شورای اسلامی در ادامه اظهار داشت: دو کشور روسیه و چین هر دو عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل هستند. با توجه به تحولات جهانی، بسیار مهم است که پیوندهای استراتژیک خود را با این کشورها مستحکمتر کنیم. پیام مقام معظم رهبری به جناب آقای پوتین و نیز آقای شی جین پینگ و جایگاه جمهوری اسلامی ایران در این روابط، نشاندهنده اهمیت بالای این پیوندهاست.
▫در واقع، مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا بیشتر در حاشیه قرار دارد. ما باید تمرکز خود را بر برداشتن گامهای بلند در مسیر همکاریهای همهجانبه با این دو کشور بگذاریم؛ کشورهایی که آمریکا، بهویژه در دوران اخیر، با آنها وارد چالشهای جدی اقتصادی مانند جنگ تعرفهها شده است.
▫وی در پایان تاکید کرد: بنابراین، محکمکردن این پیوندها در همه حوزهها از جمله سیاسی، بینالمللی، امنیتی، اقتصادی، اجتماعی و حتی نظامی، یک ضرورت است.
ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید