سفر خالد بن سلمان به تهران؛ نشانه‌ای از تغییر استراتژیک در سیاست خارجی عربستان

© telegram ir_sputnik /  مراجعه به بانک تصاویر سفر خالد بن سلمان به تهران؛ نشانه‌ای از تغییر استراتژیک در سیاست خارجی عربستان
سفر خالد بن سلمان به تهران؛ نشانه‌ای از تغییر استراتژیک در سیاست خارجی عربستان - اسپوتنیک ایران  , 1920, 18.04.2025
اشتراک

سفر خالد بن سلمان به تهران؛ نشانه‌ای از تغییر استراتژیک در سیاست خارجی عربستان

کامران کرمی، کارشناس و تحلیل‌گر مسائل عربستان در گفت‌وگو با اسپوتنیک اظهار داشت:‌سفر شاهزاده خالد بن سلمان به ایران نشان می‌دهد که رویکرد سیاسی عربستان برای آرام‌سازی اوضاع منطقه و تنش‌زدایی از بحران‌ها، صرفاً یک انتخاب تاکتیکی نیست، بلکه یک تصمیم استراتژیک محسوب می‌شود.

▫وی با اشاره به جایگاه برجسته امیر خالد بن سلمان در رأس هرم قدرت عربستان افزود: خالد بن سلمان، به عنوان برادر تنی محمد بن سلمان و فردی مورد اعتماد او، مسئولیت پرونده‌های مهم منطقه‌ای را بر عهده دارد. همچنین اشراف نظامی–امنیتی وی در وزارت دفاع، که یکی از دو وزارتخانه کلیدی عربستان محسوب می‌شود، اهمیت این سفر را دوچندان کرده است. این دیدار می‌تواند دستاوردهای مهمی در تحکیم روابط دوجانبه میان تهران و ریاض، به‌ویژه در ابعاد منطقه‌ای، به همراه داشته باشد.

▫کرمی ادامه داد: در شرایط حساس و پیچیده غرب آسیا، پرونده‌هایی همچون یمن، سوریه، عراق، لبنان و غزه روی میز گفت‌وگوهای ایران و عربستان قرار دارد. دو کشور نیاز متقابل به هم‌فکری و رایزنی‌های نزدیک و سطح بالا دارند.

▫این کارشناس مسائل عربستان همچنین تأکید کرد:‌این سفر می‌تواند فرصتی برای آغاز یک فصل نوین در روابط دوجانبه باشد. بر پایه تجربه چند دهه تنش، ایران و عربستان می‌توانند به سوی یک مدل امنیت جمعی در منطقه حرکت کنند و الگویی از همکاری توأم با رقابت سازنده را جایگزین منازعه و کشمکش نمایند.

▫او در بخش دیگری از گفت‌وگو با اشاره به ابعاد بین‌المللی این سفر خاطرنشان کرد:‌ در شرایطی که مذاکرات میان ایران و آمریکا در جریان است، پیام مهم این سفر آن است که عربستان با نشان دادن استقلال تصمیم‌گیری در سیاست خارجی، به اسرائیل و آمریکا این پیام را منتقل می‌کند که ریاض بخشی از پروژه فشار یا همراهی با کارزار نظامی غرب علیه جمهوری اسلامی ایران نخواهد بود؛ اما از هر گونه مذاکره و توافقی که منجر به صلح و ثبات در خلیج فارس شود، نه تنها استقبال می‌کند بلکه می‌خواهد در آن مشارکت فعال داشته باشد.

▫کرمی در پایان اظهار داشت: تغییر اولویت‌های داخلی و منطقه‌ای عربستان با تعریف کلان پروژه ۲۰۳۰ به‌عنوان نقشه راه پادشاهی، فرصتی مغتنم برای تهران و ریاض فراهم کرده تا دو مقوله امنیت و توسعه را به سطحی از تقارن برسانند و فصل تازه‌ای از روابط همسایگی را پایه‌گذاری کنند.

ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید

Sputnik Iran | Telegram

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала