از تاکتیک‌های مقطعی تا شراکت راهبردی نهادینه میان ایران و روسیه

© telegram ir_sputnik /  مراجعه به بانک تصاویر از تاکتیک‌های مقطعی تا شراکت راهبردی نهادینه میان ایران و روسیه
از تاکتیک‌های مقطعی تا شراکت راهبردی نهادینه میان ایران و روسیه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 18.04.2025
اشتراک

از تاکتیک‌های مقطعی تا شراکت راهبردی نهادینه میان ایران و روسیه

▫اندیشه کاظمی، پژوهشگر مسائل بین‌الملل، درباره دیدار اخیر وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با سرگئی لاوروف و تحویل پیام رهبر انقلاب به ولادیمیر پوتین به اسپوتنیک گفت: این دیدار حامل پیام‌های مهمی در سطوح روابط دوجانبه و نظم بین‌المللی است. تأکید بر بی‌سابقه بودن استحکام روابط ایران و روسیه، نشان‌دهنده عبور این شراکت از مرحله همکاری‌های مقطعی و تاکتیکی به‌سوی یک اتحاد راهبردی و ساختاریافته است.

▫وی افزود: امضای معاهده جامع راهبردی میان تهران و مسکو را می‌توان گامی مؤثر در مسیر نهادینه‌سازی روابط دو کشور ارزیابی کرد. این‌گونه معاهدات معمولاً فراتر از دیپلماسی صرف، ابعاد امنیتی، اقتصادی، انرژی، نظامی و فرهنگی را نیز شامل می‌شوند. ایران با تکیه بر این توافق، پیامی صریح به رقبا و بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی ارسال می‌کند: تهران در عصر تحریم‌ها و فشارهای فزاینده، در حال بازتعریف موازنه قوا با تمرکز بر شرق است.

▫کاظمی همچنین با اشاره به تحویل پیام مقام رهبری به رئیس‌جمهور روسیه گفت: این اقدام را می‌توان نماد سطح بالای اعتماد سیاسی میان دو کشور دانست. چنین پیام‌هایی نه‌تنها از جایگاه ویژه روابط حکایت دارند، بلکه حامل پیامی فراملی‌اند؛ اینکه ایران، روسیه را شریک راهبردی و قابل اتکا در تصمیم‌سازی‌های کلان منطقه‌ای و جهانی می‌داند.

▫این تحلیلگر مسائل بین‌الملل ادامه داد: اشاره وزیر امور خارجه ایران به سه سطح همکاری—یعنی روابط دوجانبه، مسائل منطقه‌ای و موضوعات بین‌المللی—نشانه‌ای از عمق و تنوع روابط فزاینده دو کشور است؛ روابطی که در بحران سوریه، روند آستانه، عضویت در سازمان همکاری شانگهای و هماهنگی در چارچوب سازمان ملل نمود یافته است.

▫کاظمی در پایان خاطرنشان کرد: در شرایطی که نظم جهانی به‌سوی چندقطبی شدن حرکت می‌کند و صف‌بندی‌های ژئوپلیتیکی جدیدی در حال شکل‌گیری است، نزدیکی تهران و مسکو می‌تواند بخشی از یک بازی کلان‌تر در بازتعریف معادلات قدرت جهانی باشد؛ جایی که کشورهایی با رویکرد مستقل، در حال تقویت بلوک‌های غیروابسته به غرب هستند. با این حال، تداوم این شراکت نیازمند مدیریت هوشمندانه، تأمین منافع متقابل و حفظ استقلال در سیاست‌گذاری خارجی است.

ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید

Sputnik Iran | Telegram

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала