هم‌افزایی استراتژیک ایران و روسیه در سایه تبادل پیام‌های سطح بالا

© telegram ir_sputnik /  مراجعه به بانک تصاویر هم‌افزایی استراتژیک ایران و روسیه در سایه تبادل پیام‌های سطح بالا
هم‌افزایی استراتژیک ایران و روسیه در سایه تبادل پیام‌های سطح بالا - اسپوتنیک ایران  , 1920, 17.04.2025
اشتراک

هم‌افزایی استراتژیک ایران و روسیه در سایه تبادل پیام‌های سطح بالا

در پی سفر سیدعباس عراقچی، دیپلمات باسابقه جمهوری اسلامی ایران، به مسکو و دیدار وی با رئیس‌جمهور روسیه، «سمیه ماندگار» پژوهشگر مسائل بین‌الملل، این دیدار را حامل پیام‌های مهمی در سطح راهبردی توصیف کرد.

ماندگار با اشاره به ارسال پیام مستقیم آیت الله خامنه ای، رهبر ایران به ولادیمیر پوتین گفت: وقتی رهبری مستقیماً پیامی برای رئیس‌جمهور روسیه می‌فرستد، این نشان‌دهنده اهمیت ویژه موضوع است. چنین پیام‌هایی معمولاً در شرایط خاص و با اهداف مشخصی ارسال می‌شود و می‌تواند حاوی پیشنهاد، هشدار یا همگرایی عمیق‌تری باشد.

وی در ادامه تأکید کرد که انتخاب عراقچی برای این مأموریت نیز حاکی از سطح بالای اهمیت مذاکرات است. به گفته ماندگار، عراقچی چهره‌ای دیپلماتیک و باتجربه است که نقش مهمی در مذاکرات هسته‌ای ایفا کرده است. او زبان دیپلماسی قدرت را می‌فهمد و احتمالاً نقش واسطه یا انتقال‌دهنده مواضع بین بازیگران بزرگ را برعهده داشته است.

این پژوهشگر مسائل بین‌الملل با اشاره به اینکه پوتین عراقچی را از روند مذاکرات خود با آمریکا مطلع کرده، افزود: این اقدام نشان‌دهنده سطح بالای اعتماد استراتژیک روسیه به ایران است. همچنین می‌تواند نشانه‌ای از تمایل روسیه برای هماهنگی بیشتر با تهران در برابر مواضع واشنگتن باشد.

ماندگار افزود: احتمال دارد روسیه از برخی تحولات پشت‌پرده یا امتیازدهی‌های احتمالی آمریکا نگران باشد و بخواهد مواضع متحدانش را با خود هماهنگ سازد. این تبادل اطلاعات دوجانبه حاکی از شکل‌گیری نوعی هم‌افزایی اطلاعاتی و راهبردی میان تهران و مسکو است.

وی با تحلیل ابعاد گسترده‌تر این دیدار، گفت: ایران تلاش دارد در بازی بزرگ قدرت‌های جهانی تنها تماشاگر نباشد، بلکه نقش‌آفرینی فعال و موثر داشته باشد. این دیدار می‌تواند مقدمه‌ای برای تصمیم‌گیری‌های مهم ایران در عرصه سیاست خارجی باشد؛ از جمله در حوزه برجام، مذاکرات جدید یا شکل‌گیری بلوک‌بندی‌های نوین جهانی.

ماندگار همچنین به معاهده جامع مشارکت راهبردی ایران و روسیه اشاره کرد و گفت: هم‌راستا با سند همکاری ایران و چین، تهران اکنون به‌دنبال ایجاد چارچوبی مشابه با روسیه است. اگر این معاهده نهایی شود، می‌تواند به شکل‌گیری یک محور تهران-مسکو-پکن منجر شود.

در پایان، وی تأکید کرد: ایران برای موازنه با غرب و کاهش فشارهای تحریمی، به‌دنبال چینش یک ساختار ژئوپلیتیکی جدید است. شراکت راهبردی ایران و روسیه در حال حاضر چندلایه و در سطوح سیاسی، نظامی و اطلاعاتی در حال گسترش است. نقش ایران در تحولات جهانی از حالت انفعالی خارج شده و به‌سمت نقش‌آفرینی فعال پیش می‌رود. نوعی دیپلماسی بین‌قدرتی در جریان است که ایران در آن نه‌تنها بازیگر، بلکه تأثیرگذار خواهد بود.

ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید

Sputnik Iran | Telegram

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала