صمصامی:‌ برخی افراد از شرایط بازار ارز نهایت استفاده را میبرند.

اشتراک

صمصامی:‌ برخی افراد از شرایط بازار ارز نهایت استفاده را میبرند. مراقب باشیم اقتصاد ما کمترین صدمه را از مذاکرات ببیند

حسین صمصامی اقتصاد دان و نماینده مجلس شورای اسلامی، در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار اسپوتنیک در تهران درباره تاثیرات اولین مرحله از مذاکرات ایران و آمریکا گفت: اگر بحث کاهش نرخ ارز در بازار آزاد و قاچاق را داشته باشیم صدمه‌ای به اقتصاد نمی‌زند بلکه تماماً منفعت است؛ هر چقدر نرخ ارز در بازار کاهش پیدا کند به نفع اقتصاد است.

اقتصاد کشور ما به دلیل افزایش نرخ ارز در دو دهه اخیر صدمات زیادی دیده، مشکلات عدیده‌ای داشته، سال گذشته شاهد نرخ ارز ۴۴ تومانی در شهریور ماه بودیم که توسط بانک مرکزی تا ۶۸ هزار تومان افزایش پیدا کرد و در بازار آزاد از ۵۹ تومان افزایش یافت تا به ۹۰ تومان رسید و انتظارات مردم را تحریک کرد.

وی افزود: مردم ما هیچگاه نباید وارد این نوع بازارها شوند چرا که ریسک‌های بسیار سنگینی دارد، بنابراین فی نفسه کاهش نرخ ارز در شرایط موجود به نفع اقتصاد است اما نکته دیگر این است که آیا این کاهش نرخ ارز دوام دارد یا خیر؟

این کاهش نرخ ارز دوام ندارد چرا که اقتصاد ما را این نوع مذاکرات که تجربه آن را داریم و آمریکایی‌ها چندین بار در بحث قرارداد الجزایر، در بحث تبادل گروگان‌ ها و برجام بارها با ایران وارد مذاکره شده‌اند اما هیچگاه به نتیجه نرسیده چرا که آمریکا به اصطلاح خود را قدرت برتر می‌داند و هر وقت اراده کند پای میز مذاکره می‌آید و هر وقت اراده کند زیر میز مذاکره می‌زند.

اگر ترامپ موافق مذاکره و توافق است چرا برجام را پاره کرد که اکنون دوباره ایران را به میز مذاکره دعوت می‌کند این رفتارهای ضد و نقیض به ما می‌گوید که هدف آمریکا از این مذاکره صدمه زدن به ایران است نه به نفع ایران.

یکی از این اهداف شرطی کردن اقتصاد ایران است که همه منتظر می‌شوند تا ببینند نتیجه مذاکرات چه می‌شود، از این شرایط یک سری افراد نهایت استفاده را می‌کنند، یک شوک انتزاعی به بازار وارد می‌شود و ارز کاهشی می‌شود در شرایطی که قیمت به کف می‌رسد عده‌ای شروع به خرید ارز می‌کنند و دوباره قیمت افزایشی می‌شود و اینجا مردم ما در این بازارها در صورتی که ناشیانه وارد شوند متضرر می‌شوند.

وی تاکید کرد:‌ لذا این نوع مذاکرات دردی از اقتصاد ایران را دوا نخواهد کرد و شوک‌هایی را به اقتصاد ایران وارد می‌کند، اما ما باید مراقب باشیم که اقتصاد ما کمترین صدمه را از این موضوع ببیند.

ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید

Sputnik Iran | Telegram

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала