تاکید تهران بر تقویت چندجانبه گرایی و مخالفت با اقدامات قهری یکجانبه در نشست گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد در مسکو

تاکید تهران بر تقویت چندجانبه گرایی و مخالفت با اقدامات قهری یکجانبه در نشست گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد در مسکو
▫نخستین نشست هماهنگکنندگان ملی گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد در تاریخ 14 آبان ماه 1401 به میزبانی تهران برگزار شد. ابتکار تشکیل این گروه در سال 2021 میلادی بر پایه تقویت راهکارهای تأمین اصول و اهداف اساسی جهانی مندرج آن با همراهی 19 کشور از جمله ایران شکل گرفت. اعضای این گروه شامل کشورهای، آنگولا، بلاروس، بولیوی، کامبوج، چین، کوبا، کرهشمالی، گینه استوایی، اریتره، جمهوری اسلامی ایران، لائوس، نیکاراگوئه، دولت فلسطین، فدراسیون روسیه، سنت وینسنت و گرنادینز، ونزوئلا و زیمبابوه است.
▫سومین نشست هماهنگ کنندگان ملی گروه دوستان مدافع منشور ملل متحد روز دوشنبه 25 فروردین ماه 1404 با حضور مقامات و معاونان وزارت خارجه 20 کشور در مسکو آغاز بکار کرد.
▫کاظم غریب آبادی، معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت خارجه ایران که برای شرکت در نشست گروه دوستان منشور ملل متحد به مسکو سفر کرده، در اولین نشست این گردهمایی گفت: امروز، توسل برخی کنشگران بینالمللی به یکجانبهگرایی مفرط، اصول و هنجارهای بینالمللی را به چالش کشیده و منجر به انزوای فزاینده منشور ملل متحد و نقض اصول آن شده است. اکنون، سازمان ملل متحد و نهادهای آن که قرار بود نسل های آینده را از بلای جنگ دور کرده و در خدمت صلح و امنیت بینالمللی باشند، به اهرم فشاری در دست برخی کشورها جهت تحمیل منویات سیاسی آنان بر سایر ملل جهان تبدیل شده است.
▫وی افزود: در شرایطی که چندجانبهگرایی در شکنندهترین وضعیت خود پس از جنگ جهانی دوم قرار گرفته و نظامات بینالمللی از جمله شورای امنیت سازمان ملل از انجام وظایف خود در حفظ صلح و امنیت بین المللی عاجز ماندهاند، جمهوری اسلامی ایران بر اساس موضع اصولی خود کماکان سازوکارهای چندجانبه را برای حل موضوعات بینالمللی مرجح میداند.
▫غریب آبادی گفت: ماشین جنگی رژیم اسرائیل، عمداً غیرنظامیان و زیرساختهای حیاتی از جمله بیمارستانها، آمبولانسها، کارکنان نهادهای بشردوستانه و حتی خبرنگاران را هدف قرار میدهد. بیتردید، مجازات جمعی غیرنظامیان غزه و هدف قرار دادن عمدی زیرساختهای حیاتی این باریکه، نقض آشکار و وقیحانه قوانین بین المللی بشردوستانه است.
▫معاون وزیر امور خارجه ایران، در این نشست اولویتهای کاری زیر را برای گروه پیشنهاد داد:
- دفاع از حاکمیت کشورها و اصل عدم مداخله در امور داخلی کشورهای؛
- مخالفت جدی و اصولی با اقدامات قهری یکجانبه؛
- ارتقای چندجانبهگرایی و مخالفت با یکجانبهگرایی؛
- حمایت از راهکارهای مسالمت آمیز و دیپلماتیک برای مناقشات و اختلافات بینالمللی؛
- حمایت و پیگیری اصلاح نظام ملل متحد، بهویژه شورای امنیت؛
- ارتقای حقوق بینالملل و عدالت و مخالفت با سیاسی کردن سازوکارهای حقوقی بینالمللی.
وی، همچنین، پیشنهادات زیر را بررسی و اجرا توسط گروه مطرح نمود:
- تقویت همکاریهای جنوب-جنوب و وحدت میان ملت های در حال توسعه؛
- تشکیل کمیته حقوقی برای بررسی موارد نقض منشور و ارائه گزارشهای مستند؛
- انتشار گزارش سالانه در مورد «وضعیت پایبندی به منشور ملل متحد»؛
- دعوت از کشورهای همسو برای پیوستن به گروه.
ما را در سایت و تلگرام اسپوتنیک دنبال کنید






