کنفرانس مجازی مسکو- تهران با موضوع: نتایج سفر پزشکیان رئیس جمهور ایران به مسکو

© Sputnikکنفرانس مجازی مسکو- تهران با موضوع: نتایج سفر پزشکیان رئیس جمهور ایران به مسکو
کنفرانس مجازی مسکو- تهران با موضوع: نتایج سفر پزشکیان رئیس جمهور ایران به مسکو
 - اسپوتنیک ایران  , 1920, 20.01.2025
اشتراک
از تهران، لیلا واحدی، کارشناس و خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری ایرنا با موضوع: آینده روابط ایران و روسیه از نگاه سیاست خارجی شرکت داشتند. از مسکو، ایوان زاخاروف، رئیس بخش کشورهای خاورمیانه مدیریت پخش برنامه های خارجی خبرگزاری اسپوتنیک با موضوع: تاریخ روابط میان ایران و روسیه با قدمتی چند صد ساله.
صبح امروز کنفرانس مجازی بین مسکو – تهران برگزار شد.
لیلا واحدی، کارشناس و خبرنگار حوزه سیاست خارجی خبرگزاری ایرنا در خصوص موضوعات معاهده همکاری بین ایران و روسیه به نکاتی چند اشاره فرمودند:
بعد استراتژیک این معاهده که آن را هم برای ایران و روسیه به یک سند مهم و جامع تبدیل کرده است.
در بخش اقتصادی ایران تمایل دارد در بخش انرژی و کریدورها و بخش امور مالی و بانکی اشتراکات خودش را با روسیه تثبت بکند و ارتقا بدهد. بحث کریدورها و به ویژه کریدور شمال - جنوب از اهمیت زیادی برخوردار است که در این معاهده هم مورد توجه قرار گرفته است.
مبادلات بانکی و تجاری موضوع دیگری است. با فعال شدن کارت های شتاب و کارت های بانکی بین دو کشور روز بروز از نقش و اثر دلار در مبادلات بین دو کشور کاسته بشود.
در معاهده به موضوع دفاعی و امنیتی در معاهده نیز توجه شده است. یکسری الزاماتی ایران دارد که باید مورد توجه ویژه قرار بگیرد. این معاهده بر اساس حقوق بین الملل و قوانین عرفی بین الملل تدوین و امضا شده است و این معاهده علیه هیچ کشور ثالثی در جهان نیست.
ایران و روسیه در حال حاضر در تلاش و تکاپوی آن هستند که بسیاری از مشکلات درون آسیا را با همدیگر در داخل آسیا حل و فصل بکنند.
نکته مهم این معاهده: جنبه روانی و رسانه ای مخالفت‌ها با آن است. پیش و پس از امضای این معاهده یک جو روانی علیه دو کشور در افکار جهان وجود داشته که برای خنثی سازی بخشی از این پروپاگاندا همکاری های دو جانبه انجام شده است. این همکاریهای دوجانبه برای تلاش خنثی سازی این جو در آینده گسترده تر خواهد شد که دو خبرگزاری اسپوتنیک و ایرنا در این جا نقش دارند.
چشم انداز روابط ایران و روسیه مانند هر دو کشور دیگری با چالش هایی هم روبرو است. ایران و روسیه اختلاف دیدگاههای بر سر مسائل منطقه ای و بین المللی هم دارند. ایران امیدوار است که طی 20 سال آینده بر سر مسائل دریای خزر و در بخش اتمی با همکاری بتوان همه مسائل را حل و فصل کرد و افقی که این معاهده ترسیم کرده با گفتگو و رایزینی ها گسترده‌تر شود.
ایوان زاخاروف، رئیس بخش کشورهای خاورمیانه مدیریت پخش برنامه های خارجی خبرگزاری اسپوتنیک در این کنفرانس به نکات دیگری اشاره کردند، از جمله:
تاریخ روابط میان ایران و روسیه با قدمتی چند صد ساله، شواهدی غنی از تعاملات فرهنگی، اقتصادی و سیاسی است که ریشه‌های عمیقی در تاریخ، فرهنگ و هویت ملت‌های هر دو کشور دارد. این روابط با تبادلات گسترده‌ای در زمینه‌های علمی، فرهنگی و هنری، بستری پویا برای دوستی و همکاری پایدار فراهم کرده است. توافق‌نامه جامع همکاری که به تازگی بین دو کشور امضا شده، نقطه عطفی نوین در این روابط است. این توافق‌نامه فرصت‌های زیادی را برای تعمیق و گسترش همکاری‌های فرهنگی و انسانی میان ایران و روسیه به ارمغان می‌آورد و راه را برای یکپارچگی بیشتر و تبادل فرهنگی گسترده‌تر باز می‌کند.
همکاری‌های رسانه‌ای رسانه‌ها که یکی از ابزارهای کلیدی برای تقویت تعاملات فرهنگی و افزایش فهم متقابل هستند. با تکیه بر همکاری‌های رسانه‌ای می‌توان پروژه‌های مشترک رسانه‌ای، برنامه‌های تلویزیونی و رادیویی، و تولید محتوای دیجیتال را توسعه داد که به انتقال دقیق و صحیح پیام‌های فرهنگی کمک می‌کند.
نقش زبان و ادبیات زبان و ادبیات به عنوان ابزاری قوی برای برقراری ارتباط و گسترش درک میان فرهنگ‌ها و ملت‌ها نقش کلیدی دارند. ترجمه آثار ادبی، هنری و علمی بین زبان‌های فارسی و روسی می‌تواند به ترویج فهم و شناخت بهتر از میراث فرهنگی و ادبی دو کشور کمک کند.
همکاری‌های آموزشی و علمی آموزش و پژوهش علمی نیز از حوزه‌های کلیدی همکاری‌های آتی میان ایران و روسیه به شمار می‌آید.
زمینه‌های فرهنگی یکی از مهم‌ترین ابعاد این توافق‌نامه، تسهیل و ترویج مبادلات فرهنگی از طریق برگزاری برنامه‌ها و رویدادهای مشترک است. هر دو کشور ایران و روسیه دارای میراث فرهنگی غنی و سابقه‌ای گسترده در زمینه‌های هنرهای تجسمی، موسیقی، سینما و تئاتر هستند. این میراث فرهنگی قابلیت آن را دارد که بستری برای درک و تعامل بیشتر میان مردم دو کشور شود. برگزاری نمایشگاه‌های هنری و فستیوال‌های فرهنگی مشترک می‌تواند به معرفی هنر و فرهنگ غنی هر دو کشور به مردم و هنردوستان کمک کند. این رویدادها فرصتی برای گردهمایی هنرمندان و خلق آثار مشترک فراهم می‌کند که می‌تواند بر پایه فرهنگ‌های متنوع و ارزشمند هر دو ملت بنا شود.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала