گزارش و تحلیل

همکاری های ایران و روسیه در بخش انرژی

ایران
ایران - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.01.2025
اشتراک
بر اساس "معاهده مشارکت جامع همکاری‌های راهبردی ایران و فدراسیون روسیه" همکاری‌های ايران و روسيه در حوزه انرژی افزایش خواهد یافت.
این همکاری ها می توانند در چندین بخش باشند.
قطعا همه می دانند که ایران و روسیه دو تولید کننده بزرگ نفت و گاز در جهان هستند و به این دلیل م یتوان گفت اولین بخش از همکاری ها مشترک ایران و روسیه می تواند در این مورد، یعنی همکاری برای کنترل بازار نفت و گاز باشد.
همچنین روسیه دارای امکانات و فناوری های بسیار پیشرفته در سطح فناوری های موجود در کشورهای غربی در زمینه استخراج نفت و گاز می باشد و در مقابل ایران پس از انقلاب اسلامی با تحریم های آمریکا و شرکت های غربی مواجه بوده و این کشورها اجازه انتقال تکنولوژی نوین در زمینه استخراج نفت و گاز به ایران را نمی دهند.
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت جمهوری اسلامی ایران - اسپوتنیک ایران  , 1920, 04.01.2025
ایران و روسیه درد های مشترک دارند
عملا به این دلی می توان گفت چاه های نفت ایران با مشکل اساسی نوسازی مواجه هستند و همچنین در زمینه استخراج گاز ایران نسبت به رقبای خود مثل قطر بسیار عقب است چرا که شرکت های غربی با تمام توان در حال استخراج گاز از قطر هستند و ایران امکانات فنی برای رسیدن به آنها را ندارد.
حتی در مواردی شرکت هایی مثل توتال آمدند پس از برجام قرارداد هایی را با ایران امضا کردند واطلاعات فنی چاهها و منابع گازی ایران را دریافت کردند وبعد به بهانه به هم خوردن برجام و بازگشت تحریم های آمریکا رفتند از سمت قطر و کویت وامارات وحتی عراق و آذربایجان شروع کردند حفاری مورب انجام دادن و نفت و گاز را از زیر ایران استخراج کردن.
می توان تصور کرد پس از امضای معاهده ایران و روسیه و تبادل اطلاعات فنی ایران هم امکان یافتن چاه هایی که به صورت مورد کشیده شده را داشته باشد هم اینکه با فناوری های جدید اقدام به حفر چاه های نفت و گاز نماید و حق خود را بستاند.
از سوی دیگر با توجه به شرایط تحریمی موجود در روسیه ایران می تواند به عنوان هاب انتقال انرژی روسیه عمل کند و روسیه نفت وگاز خود را یا مستقیم از ایران صادر کند یا سواپ نفت و گاز انجام دهند.
عملا این سواپ نفت و گاز بسیار به نفع ایران هم هست چرا که ایران به جای انتقال نفت و گاز از جنوب کشور به شمال کشور و هزینه های سنگین این انتقال می تواند نفت و گاز را در شمال کشور دریافت کند و معادل آن را در جنوب صادر کند.
از سوی دیگر ایران میتواند فناوری های نوین پالایش نفت و گاز را از روسیه دریافت کند.
عراقچی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 15.01.2025
گزارش و تحلیل
عراقچی به اسپوتنیک : معاهده مشارکت جامع راهبردی ایران و روسیه گامی به‌سوی خلق جهانی عادلانه‌تر است
اما در زمینه انرژی خورشیدی ایران سرزمین آفتاب طولانی مدت در سال است و بدیهی است با انتقال فناوری های نوین روسی به ایران می تواند بخش بزرگی از نیاز های خود در این زمینه را از طریق انرژی خورشیدی تامین کند.
همچنین روسیه با توجه به داشتن امکانات و فناوری های هسته ای می تواند به ایران کمک کند تا با ایجاد چند نیروگاه هسته ای جدید کمبود برق خود را حل و فصل کند و چه بسا حتی ایران بتواند برق هم صادر کند.
که البته می توان گفت این مورد، یعنی انرژی هسته ای، یکی از مهم ترین موارد قابل توجه طرفین در این توافق خواهد بود.
اما در باره ایجاد صد های آبی می توان گفت ایران در این زمینه یکی از کشورهای پیشرو در جهان می باشد و شاید حتی بتواند در زمینه احداث نیروگاه های آبی با روسیه همکاری کند.
یک نکته دیگر که وجود دارد این است که بات وجه به کمبود آب در ایران امروزه آب و برق زیادی در ایران برای تولید کالای مورد نیاز کشور مصرف می شود که ایرانی ها میتوانند با کشت فرا زمینی هم نیاز کشاورزی خود راتامین کنند و هم در زمینه مصرف آب و برق صرفه جویی کنند.
از سوی دیگر روسیه هم به دلیل شراطی آب و هوایی نیاز دارد برخی کالاهای کشاورزی خود را در جایی با آب وهوای ایران تولید کند که آنها هم می توانند به سمت کشت فرازمینی روی بیاورند.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала