گزارش و تحلیل

روز پرستار مبارک

CC BY 4.0 / Tasnim News Agency / پرستار، ایران
پرستار، ایران  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 08.11.2024
اشتراک
مهاجرت پرستاران از ایران هر روز افزایش میابد و این قشر حائز اهمیت هر روز بیش از پیش در حال ترک وطن برای شرایط اقتصادی بهتر هستند.
در ایران به مناسب روز ولادت حضرت زینب هر ساله ۱۷ ام آبان ماه را روز پرستار نامگذاری کردند، یکی از تاثیر گذار ترین بخش های یک بیمارستان را پرستاران تشکیل میدهند به طوری که پزشکی گفت یک بیمارستان بدون پزشک تعطیل نمیشود اما بدون پرستار تعطیل میشود.
این در حالیست که مهاجرت پرستاران از ایران هر روز افزایش میابد و این قشر حائز اهمیت هر روز بیش از پیش در حال ترک وطن برای شرایط اقتصادی بهتر هستند.
دکتر عباس عباس زاده، سرپرست اداره کل توانمند سازی وبهبود سرمایه های انسانی پرستاری در این زمینه به خبرنگار اسپوتنیک در تهران گفت:همه خدماتی که در حوزه درمان و سلامت ارائه می‌شود ماهیتاً و اصالتاً شکل تیمی دارد بنابراین ما تقریباً نمی‌توانیم خدمتی را پیدا کنیم که به صورت منحصر به فرد و توسط یک گروه درمانی ارائه شود.
نقش پرستار در این تیم هماهنگ کنندگی است، در حقیقت برای اینکه این تیم بتواند در کمترین زمان ممکن با کیفیت بهتر خدمات خود را ارائه دهد نیاز به هماهنگی، هم از نظر فضا و تجهیزات، هم از نظر توالی و کیفیت اقداماتی که اتفاق می‌افتد وجود دارد.
وی در ادامه به اهمیت نقش پرستار در دنیا اشاره کرد و اظهار داشت: در همه دنیا به نقش پرستار توجه ویژه می‌شود و هر کجا این توجه بیشتر باشد کیفیت خدمات بالاتر می‌رود و هر کجا توجه کمتر شود دستاورد های کمتری را شاهد هستیم؛ به همین دلیل است که ما در کشورمان یک جمله معروف از مقام معظم رهبری داریم که می‌گوید ‌”بی توجهی به پرستاری، بی‌توجهی به سلامت جامعه است.” بنابراین باید به این نکته که نقش پرستار هماهنگی و مدیریت خدمات سلامت در جامعه است توجه کنیم در این صورت می‌توانیم نقش پرستار را به خوبی توضیح دهیم.
دارو - اسپوتنیک ایران  , 1920, 05.03.2024
توزیع آنلاین دارو در ایران
سرپرست اداره کل توانمند سازی وبهبود سرمایه های انسانی پرستاری علت اصلی مهاجرت پرستاران را مسائل اقتصادی دانست و بیان کرد: اینکه اکنون بازار مهاجرت در حوزه پرستاری بیشتر نمود می‌کند به دلیل آن است که بعد از پدیده جهانی کرونا نیاز جهان به پرستاری در همه دنیا افزایش پیدا کرد، البته که کمبود نیروی پرستاری پیش از این همه‌گیری نیز در دنیا وجود داشت اما پس از آن این کمبود بیشتر خود را نشان داد.
بنابراین همه کشورهایی که استاندارد های خاصی برای جذب پرستار داشتند برای پوشش این مشکل که کمبود پرستار بود سطح استاندارد های خود را کاهش دادند، برای مثال در بسیاری از کشورها اکنون دیگر داشتن مدارج زبان بومی بالا مانند انگلیسی یا آلمانی مد نظر نیست و ساده‌تر پرستاران را پذیرش می‌کنند.
وی افزود: از سوی دیگر جذابیت ‌های مالی و اقتصادی نیز به ویژه برای جوانان بسیار موثر است.
متاسفانه ما هیچ وقت نمی‌توانیم پدیده مهاجرت را به صفر برسانیم اما باید سعی کنیم اقداماتی انجام دهیم که عده‌ای که چندان انگیزه‌های مهاجرت را ندارند و تمایل دارند با یک زندگی معمولی در کشور خود باقی بمانند را در کشور نگه داریم، بسیاری از این مسائل اقتصادی است و خارج از حوزه بخشی سلامت است اما به این معنی نیست که نمی‌توانیم اقدامی را برای جذب پرستاران انجام دهیم.
دکتر عباس عباس زاده، از علل دیگر مهاجرت پرستاران ایرانی گفت: به نظر من یکی از مهم‌ترین عللی که باعث می‌شود تا پرستاران ما یا کسانی که در سازمانی کار می‌کنند، وابستگی کمتری را به آن سازمان احساس کنند عدم مشاهده شایسته سالاری در سازمان است و قطعاً کم توجهی به مسئله شایسته سالاری می‌تواند انگیزه‌ ها را از بین ببرد.
همه دوست دارند پس از چند سال در حرفه و شغل خود ارتقا پیدا کنند اگر مسیر این ارتقا روشن نباشد افراد دچار سرخوردگی و سیستم ناکام می‌شود که انگیزه‌های مهاجرت را افزایش می‌دهد.
زندانی گوانتانامو برای اولین بار از شکنجه های وحشیانه در بازجویی ها سخن گفت - اسپوتنیک ایران  , 1920, 28.04.2022
ماجرای ازدواج یک پرستار با قاتل محکوم به اعدام +عکس
با تمام این تفاسیر از نظر من پاشنه آشیل مهاجرت، مسئله اقتصادی است و اگر بتوانیم برای پرستاران جوانمان مشکل مسکن را که یکی از مسائل اصلی آنها است حل کنیم می‌تواند تا حدی از مهاجرت پرستاران جلوگیری کند.
وی در ادامه از اقدامات سال جاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای بهبود وضعیت پرستاران را بهبود پرداختی برای اضافه کار برشمرد و تاکید کرد: تعیین حقوق و دستمزد بر عهده سازمان اداری استخدامی و سازمان برنامه و بودجه است اما بخشی از موضوعات مربوط به حقوق که پرداخت ‌های غیر مستمر هست مانند تعرفه و کارانه بر عهده مراکز درمانی و دانشگاه‌های علوم پزشکی است، جایی که می‌توانیم بسیار تاثیرگذار باشیم بخش کارانه است که این قانون و تعرفه‌گذاری آن در سال‌های اخیر مرتباً افزایش پیدا کرده و امیدواریم در سال آینده بتواند به یک حد منطقی برسد که جبران زحمات همکاران ما باشد.
اما همه دریافتی محدود به کارانه نیست بلکه بحث پرداخت‌های فوق العاده که در بعضی سازمان‌ها وجود دارد مانند پرداختی به مناسبت‌ اعیاد می‌تواند در مجموع مبلغ قابل توجهی شود و بحث حق مسکن هم می‌تواند موثر باشد.
موضوع دیگر پرداختی‌های فوق العاده خاص است که در مجلس مطرح شد اما بازخورد خوبی نداشت و نتیجه نداد اما امیدواریم امسال به نتیجه برسد البته موضوع یک ساعت اضافه کار پیشرفت خوبی داشته.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала