گزارش و تحلیل

بانکی پور: اقدامات موثر برای افزایش جمعیت در نظر داریم

CC BY 4.0 / Tasnim News Agency / ازدواج
ازدواج  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 03.09.2024
اشتراک
تاکنون چندین جلسه با موضوع جوانی جمعیت و‌ حمایت از خانواده برگزار و نظرات حوزه های مختلف علمی و کارشناسی بررسی شده و وظایف و ماموریت های تخصصی به آنها محول شده است.
به گزارش شیوا آبشناس، خبرنگار اسپوتنیک در تهران، قانون جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره، در جلسه مورخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی، طبق اصل ۸۵ قانون اساسی تصویب شد. پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن، به مدت ۷ سال، در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۱۰ به تایید شورای نگهبان رسید.
این قانون به واسطه کاهش چشمگیر رشد جمعیت در ایران در طول سالیان اخیر تصویب شد تا مشوق زوج ها برای فرزند آوری باشد؛ بر اساس ماده ۴ قانون جوانی جمعیت، دولت مکلف است یک قطعه زمین یا واحد مسکونی حداکثر به میزان ۲۰۰ مترمربع، برای ساکنین در روستاها یا شهرهای کمتر از پانصد هزار نفر، پس از تولد فرزند سوم و بیشتر به صورت مشترک و بالمناصفه به پدر و مادر، در همان محل بر اساس هزینه آماده‌سازی، فقط برای یک بار به صورت فروش اقساطی با دو سال تنفس و هشت سال اقساط اعطاء نماید.
علاوه بر این فروش خودرو ها و دیگر تسهیلات بانکی نیز در این قانون در نظر گرفته شده.
به گزارش خبرنگار اسپوتنیک در تهران امروز نشست هم اندیشی دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با دکتر امیرحسین بانکی‌پور رییس کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، دکتر فاطمه محمد‌بیگی عضو کمیسیون بهداشت مجلس و دکتر زهره سادات لاجوردی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس با موضوع جوانی جمعیت در ستاد مرکزی وزارت بهداشت برگزار شد.
دکتر ظفرقندی در این نشست، ضمن اشاره به مشکلات پیری زودهنگام جمعیت کشور و ضرورت پویایی و انعطاف سیاست‌ها متناسب با نیازهای کشور، بر جدیت وزارت بهداشت در اجرایی کردن سیاست های جمعیتی تاکید کرد.
‎وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از اقدامات گذشته در حوزه قانون گذاری و پشتکار نمایندگان مجلس در حوزه جوانی جمعیت و ‌حمایت از خانواده تقدیر و تصریح کرد: امید است با توجه به نگاه مثبت رییس جمهور به حوزه سلامت و همچنین موضوع راهبردی جوانی جمعیت بتوانیم در این حوزه دستاوردهای روشن و قابل قبولی را رقم بزنیم.
‎ وی افزود: تاکنون چندین جلسه با موضوع جوانی جمعیت و‌ حمایت از خانواده برگزار و نظرات حوزه های مختلف علمی و کارشناسی بررسی شده و وظایف و ماموریت های تخصصی به آنها محول شده است و به زودی قدم‌های موثرتری را در این حوزه برخواهیم داشت.
‎در این نشست هم اندیشی دکتر بانکی پور رییس کمیسیون مشترک جوانی جمعیت و حمایت از خانواده، تاریخچه مراحل تصویب قانون جوانی جمعیت و دلایل آن را بازخوانی و تاکید کرد: مساله جوانی جمعیت در آینده به یک ابر چالش بدل خواهد شد و تاکنون بر طبق قانون مصوب مجلس، دستگاه ها و در راس آنان وزارت بهداشت اقدامات موثری را صورت داده است.
‎دکتر بانکی پور همچنین بیان کرد که تعامل مجلس و وزارت بهداشت، می‌تواند در اجرای کامل قانون موثر باشد و نرخ باروری را جبران و تامین کند.
‎دکتر فاطمه محمدبیگی عضو کمیسیون بهداشت مجلس نیز با اشاره به ظرفیت های قانون جوانی جمعیت ‌و حمایت از خانواده، موضوعاتی همچون طرح پزشک خانواده، کاهش آمار تصادفات جاده ای و ترمیم‌نگاه به بهورزان را در اثربخشی سیستماتیک قانون جوانی جمعیت مفید دانست.
‎دکتر زهره سادات لاجوردی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس نیز در این نشست هم اندیشی بر مسائل فرهنگی و رصد ستاد ملی جوانی جمعیت بر عملکرد دستگاه ها در اجرای قانونی جوانی جمعیت تاکید داشت.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала