گزارش و تحلیل

واکاوی ابعاد و اهمیت سفر ولادیمیر پوتین به آذربایجان

© Sputnik / Aleksey NikolskyiПрезидент России Владимир Путин и президент Азербайджана Ильхам Алиев во время встречи в Баку
Президент России Владимир Путин и президент Азербайджана Ильхам Алиев во время встречи в Баку - اسپوتنیک ایران  , 1920, 20.08.2024
اشتراک
در روزهایی که روسیه با نفوذ نیروهای اوکراینی در داخل خاک خود مواجه است، ولادیمیر پوتین پس از نزدیک به ۶ سال به باکو سفر کرد تا نقش سنتی مسکو در منظقه قفقاز را احیا کند.
به گزارش اسپوتنیک- سفر ولادیمیر پوتین به آذربایجان و به ویژه درست در زمانی که سربازان اوکراینی خاک روسیه را مورد تهاجم قرار داده­اند در وهله اول پیامی به همراه دارد مبنی براینکه اوضاع در روسیه کاملا تحت کنترل است و هیچ خللی در اجرای برنامه های کاری رئیس دولت وجود ندارد و ارتش روسیه مشغول عملیات بازپس گیری مناطق اشغال شده است.
از سوی دیوان کیفری بین‌المللی ۲۶ اسفند ۱۴۰۰ پس از مناقشاتی که میان روسیه و اوکراین شکل گرفت قرار بازداشت ولادیمیر پوتین را صادر کرد، اما جمهوری آذربایجان اساسنامه رم را امضا نکرد و به همین دلیل نیز رئیس جمهور روسیه بدون هیچ محدودیتی به آذربایجان سفر نمود و این بیانگر آن است که روسیه در سطح بین المللی دوستان و حامیان خود را کماکان حفظ نموده است.
سفر رئیس جمهور روسیه به آذربایجان حاکی از آن است که روسیه کماکان خواهان حفظ نقش سنتی خود در منطقه قفقاز و در میان کشورهای این منطقه از جمله آذربایجان از طریق روابط اقتصادی، حضور نظامی و اتحادهای سیاسی و مبارزه با تروریسم است. به هر حال در چیدمان جدید قدرت در منطقه قفقاز کشورهایی مانند ایالات متحده، فرانسه و ترکیه در حال اتخاذ استراتژی قوی تری هستند که این اتفاق نه برای روسیه و البته نه برای ایران مطلوب نیست.
بر این اساس مذاکراتی پیرامون پروژه های انرژی، پایگاه های نظامی و مشارکت به منظور عضویت آذربایجان در سازمان های منطقه ای همچنین راه اندازی پروژه های جدید در منطقه فراساحلی خزر صورت گرفت. در این میان تمرکز ویژه ای بر مذاکرات پیرامون پروژه های حوزه انرژی همچون شاه دنیز با سرمایه گذاری ۲۰ درصدی روسیه، خط لوله باکو-نووروسیسک که یک مسیر کلیدی برای صادرات نفت آذربایجان است و همچنین همکاری در صنعت برق و مذاکراتی به منظور توسعه همکاریهای جدید در بخش نفت و گاز صورت گرفت.
در این سفر همکاریهای راهبردی در ابعاد و زوایای حائز اهمیت برای هر دو کشور و همچنین ائتلاف میان جمهوری آذربایجان و روسیه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
اگرچه هیچ اطلاعاتی درباره صحبت پیرامون ایران و مسئله اسرائیل مطرح نشد اما گمان می رود این موضوع نیز از مباحث مطروحه میان دو رئیس جمهور باشد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала