شکایت آفریقای جنوبی به دادگاه سازمان ملل به دلیل عملیات اسرائیل در رفح

پرچم آفریقای جنوبی
پرچم آفریقای جنوبی - اسپوتنیک ایران  , 1920, 13.02.2024
اشتراک
دفتر رئیس جمهور آفریقای جنوبی از درخواست فوری دولت از دیوان بین المللی دادگستری سازمان ملل در خصوص تصمیم اسرائیل برای گسترش عملیات نظامی در رفح واقع در مرز با مصر که به مرکز اصلی فلسطینیان در نوار غزه تبدیل شده است، خبر داد.
به گزارش اسپوتنیک، پیش از این، نیروهای دفاعی اسرائیل اعلام کردند که به اهدافی در محله الشبوره در شهر رفح در جنوب نوار غزه حمله کردند. شبکه تلویزیونی المیادین گزارش داد که تعداد کشته شدگان در نتیجه حملات ارتش اسرائیل به شهر رفح در جنوب نوار غزه به 100 نفر رسید و بیش از 230 نفر زخمی شدند.
دفتر ریاست جمهوری آفریقای جنوبی روز سه شنبه در بیانیه ای اعلام کرد: "دولت آفریقای جنوبی درخواستی فوری به دیوان بین‌المللی دادگستری به دلیل تصمیم اسرائیل برای تمدید عملیات نظامی در رفح ارائه کرده است. امید است این دادگاه این تصمیم را بررسی و از اختیارات خود برای جلوگیری از نقض قریب‌الوقوع بیشتر حقوق فلسطینیان استفاده کند. "
اسرائیل در 7 اکتبر مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، نیروهای این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سمت نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 نفر را به گروگان گرفتند. در اسرائیل بر اساس آخرین اطلاعات مقامات، حدود 1.2 هزار نفر کشته شدند که این تعداد شامل غیرنظامیان، سربازان، شهروندان خارجی و کارگران است و همچنین گزارش شده است که بیش از 5 هزار نفر زخمی شده اند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیر آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد. در پایان ماه اکتبر، مرحله زمینی عملیات اسرائیل در محاصره آغاز شد. شهر غزه توسط نیروهای زمینی اسرائیل محاصره شد و منطقه محاصره عملاً به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شد.
وزارت بهداشت غزه گزارش داد که تعداد کشته شدگان حملات اسرائیل به نوار غزه به 28473 نفر و مجروح شدن بیش از 68100 نفر رسیده است.
حماس مدعی شد که حدود 200 تا 250 گروگان در نوار غزه وجود دارد. پس از پایان آتش بس، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که 126 اسرائیلی و 11 خارجی در گروگان حماس باقی مانده اند و 110 ربوده شده آزاد شدند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала