کمیساریای عالی حقوق بشر در مورد تبعات حمله اسرائیل به رفح هشدار داد

© AP Photo / Hatem AliРаненый в результате израильских авиаударов по городу Рафах
Раненый в результате израильских авиаударов по городу Рафах  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 12.02.2024
اشتراک
کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد در بیانیه ای اعلام کرد که جهان نباید به اسرائیل اجازه انجام عملیات نظامی در رفح در جنوب غزه، جایی که حدود 1.5 میلیون آواره در آن نگهداری می شود، را بدهد.
به گزارش اسپوتنیک، پیشتر روزنامه جروزالم پست با استناد به بیانیه یوآو گالانت، وزیر دفاع اسرائیل، گزارش داده بود که هدف بعدی نظامیان اسرائیلی شهر رفح در مرز غزه و مصر خواهد بود. تاکنون، ارتش از استفاده از نیروهای زمینی در رفح برای جلوگیری از خشم مقامات مصری اجتناب کرده است. روز جمعه، بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل به ارتش و وزارت دفاع دستور داد تا طرحی را برای تخلیه غیرنظامیان از شهر رفح در جنوب نوار غزه ارائه کنند، جایی که ارتش تخمین می زند که چهار گردان حماس باقی مانده است.
ولکر ترک در این زمینه گفت: "اسرائیل باید از دستورات الزام آور قانونی صادر شده توسط دیوان بین المللی دادگستری و تمام قواعد حقوق بشردوستانه بین المللی تبعیت کند. کسانی که حقوق بین الملل را به چالش می کشند، مورد اخطار قرار گرفته اند. مسئولیت باید دنبال شود. جهان نباید اجازه دهد که عملیات رفح اتفاق بیفتد. کسانی که نفوذ دارند باید اسرائیل را در مورد این تصمیم مهار کنند".
ترک افزود: "تهاجم نظامی تمام عیار به رفح، جایی که حدود 1.5 میلیون فلسطینی در نزدیکی مرز مصر جمع شده اند، با توجه به احتمال کشته شدن تعداد بسیار زیادی از غیرنظامیان، عمدتاً کودکان و زنان، "وحشتناک" است."
وی اضافه کرد: "چندی پیش، من به رنج غیرقابل تصوری که فلسطینیان در غزه با آن دست و پنجه نرم می کردند، اشاره کردم. امروز متأسفانه با توجه به کشتارهایی که تاکنون در غزه رخ داده است، می توان تصور کرد چه چیزی در پیش روی رفح است. علاوه بر درد و رنج ناشی از بمب‌ها و گلوله‌ها، این تهاجم به رفح می‌تواند به معنای پایان دادن به کمک‌های بشردوستانه ناچیز باشد که عواقب عظیمی برای تمام غزه خواهد داشت. اداره من بارها در مورد اقداماتی که قوانین جنگ را نقض می کند هشدار داده است. دورنمای چنین عملیاتی در رفح، در شرایط کنونی، مملو از جنایات بیشتر است."
اسرائیل در 7 اکتبر مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از سوی نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، نیروهای این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سمت نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 نفر را به گروگان گرفتند. در اسرائیل بر اساس آخرین اطلاعات مقامات، حدود 1.2 هزار نفر کشته شدند که این تعداد شامل غیرنظامیان، سربازان، شهروندان خارجی و کارگران است و همچنین گزارش شده است که بیش از 5 هزار نفر زخمی شده اند.
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. در عرض چند روز، ارتش اسرائیل کنترل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد: تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت متوقف شد. در پایان ماه اکتبر، مرحله زمینی عملیات اسرائیل در محاصره آغاز شد. شهر غزه توسط نیروهای زمینی اسرائیل محاصره شد و منطقه محاصره عملاً به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شد.
تعداد قربانیان گلوله باران نوار غزه توسط اسرائیل از 7 اکتبر از مرز 28 هزار نفر گذشت و بیش از 67 هزار نفر زخمی شدند.
حماس مدعی شد که حدود 200 تا 250 گروگان در نوار غزه وجود دارد. پس از پایان آتش بس، مقامات اسرائیلی اعلام کردند که حماس هنوز 126 گروگان دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. با توجه به موضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند. 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی هم مرز است.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947 ایجاد دو کشور را تعیین کرد اما فقط اسرائیل ایجاد شد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала