اسرائیل پس از آتش بس در غزه چه اهدافی را دنبال می کند؟

© Sputnik / Stringer /  مراجعه به بانک تصاویر تل آویو
تل آویو - اسپوتنیک ایران  , 1920, 25.11.2023
اشتراک
انگین اوزر، تحلیلگر ترکیه ای در گفتگو با اسپوتنیک اظهار داشت تل آویو در جریان آتش بس چهار روزه در غزه دو هدف دارد - نجات گروگان ها و آماده سازی ارتش خود برای مرحله دوم.
جمعه ساعت 7:00 به وقت محلی (8 و 30 دقیقه به وقت تهران ) آتش بس چهار روزه بین ارتش اسرائیل و جنبش حاکم فلسطینی حماس در نوار غزه آغاز شد. در مرحله اول، گروهی متشکل از 13 گروگان اسرائیلی - زنان و کودکان - به مقامات اسرائیل تحویل داده شدند.
تحلیلگر ترکیه ای گفت: "فشار افکار عمومی جهان و اسرائیلی‌های اپوزیسیون بر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل در حال تشدید است. واضح است که آتش‌بس چهار روزه رویکرد تاکتیکی دولت تل‌آویو است. اولین هدف نجات گروگان‌ها در بالاترین حد ممکن و هدف دوم آماده سازی ارتش برای مرحله دوم عملیات خود است".
به گفته وی، ارتش اسرائیل در مرحله جدید عملیات، فشار شدیدی را برای اخراج هرچه بیشتر شهروندان فلسطینی به مصر اعمال خواهد کرد.
تحلیلگر ترکیه ای افزود:"شدت مرحله دوم معلوم خواهد کرد که آیا حزب الله لبنان به درگیری کشیده خواهد شد یا خیر. این احتمال وجود دارد که پس انتقال کنترل کامل نوار غزه به دست اسرائیل، این کشور کنترل غزه را به جای حماس به محمود عباس واگذار کند. دولت تل آویو درک می کند که عناصر حماس نباید در نزدیکی پروژه‌های بزرگ انرژی و خطوط لجستیکی که اسرائیل در آینده نزدیک راه‌اندازی می‌کند، مستقر شوند".
به گفته انگین اوزر ، موضوع مهم دیگر ذخایر گاز در سواحل غزه است و به نظر می رسد اکنون اسرائیل در این مورد تصمیم گیری خواهد کرد.
این تحلیلگر در پایان گفت: "حماس یک جنبش سیاسی است که به دلیل حمله تروریستی که در اسرائیل آغاز کرده بود، خودکشی کرده است. بازسازی این جنبش سیاسی در غزه دیگر مسئله مطرح نیست. از سوی دیگر، نتانیاهو یک شخصیت مرده سیاسی است و در دادگاه کیفری بین المللی برای رسیدگی به جنایات جنگی محاکمه خواهد شد."
فلسطینیان در نخستین ساعات آتش بس چهار روزه در درگیری میان اسرائیل و حماس به خانه های خود در خان یونس در جنوب نوار غزه بازمی گردند. - اسپوتنیک ایران  , 1920, 24.11.2023
چندرسانه ای
اولین ساعات آتش بس میان ارتش اسرائیل و حماس در تصاویر
پس از نفوذ مسلحانه شبه نظامیان حماس از نوار غزه به خاک اسرائیل و آغاز موشک باران اسرائیل از سوی فلسطینیان، اوضاع در خاورمیانه به شدت رو به وخامت گرائیده است. حماس این حمله را پاسخی به اقدامات مقامات اسرائیلی علیه مسجد الاقصی در بیت المقدس اعلام کرده است. صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل در چارچوب عملیات طوفان الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه قرار گرفت. پس از حملات موشکی گسترده، رزمندگان حماس به مناطق مرزی جنوب کشور یهودیان نفوذ کردند.
در پاسخ، ارتش اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. چند روز پس از حمله، ارتش اسرائیل کنترل تمام شهرک‌های نزدیک مرز غزه را به دست گرفت و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داده و رساندن آب، غذا، برق، دارو و سوخت به این منطقه را متوقف کرد.
تعداد قربانیان در نوار غزه به گفته وزارت بهداشت محلی از 15 هزار نفر فراتر رفت، بیش از 35 هزار نفر مجروح شدند و به گفته منابع مختلف، بیش از 200 اسرائیلی در اسارت حماس هستند.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. به گفته ولادیمیر پوتین، حل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را در نظر گرفت، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала