تردید رئیس سازمان بهداشت جهانی در مورد مفید بودن سازمان ملل

© AP Photo / Fatima Shbairخانه های تخریب شده مردمان غزه
خانه های تخریب شده مردمان غزه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 17.11.2023
اشتراک
اگر سازمان ملل نتواند کشتار غزه را متوقف کند، سازمان جهانی بهداشت در سودمندی سازمان ملل تردید دارد
به گزارش اسپوتنیک، تدروس آدهانوم گبریسوس، رئیس سازمان بهداشت جهانی (WHO)، در پیامی به مجمع عمومی سازمان ملل گفت: سازمان ملل برای ترویج صلح جهانی ایجاد شده است، اما در مورد سودمندی آن در صورتی که نتواند خونریزی در غزه را متوقف کند، تردید ایجاد شده است.
"این بحران در غزه یک آزمون جدی برای سازمان ملل و برای شما، کشورهای عضو آن است. این سازمان برای تقویت صلح در جهان ما ایجاد شده است. اگر شما به عنوان کشورهای عضو سازمان ملل نمی خواهید یا نمی توانید این خونریزی را متوقف کنید، پس باید بپرسیم: سازمان ملل برای چیست؟
تدروس همچنین افزود که بحران غزه یک بحران برای سازمان ملل و یک بحران برای بشریت است، بنابراین گفتگوها، قطعنامه ها و بیانیه ها کافی نیست.
رئیس سازمان جهانی بهداشت تاکید کرد: ما از شما (اعضای سازمان ملل ) می‌خواهیم دسترسی بلامانع را برای ارسال کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان غزه تضمین کنید.
اسرائیل در 7 اکتبر مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از نوار غزه به عنوان بخشی از عملیات سیل الاقصی که توسط شاخه نظامی جنبش فلسطینی حماس اعلام شد، قرار گرفت. پس از این، جنگنده های این سازمان وارد مناطق مرزی در جنوب اسرائیل شدند و به سمت نظامیان و غیرنظامیان آتش گشودند و بیش از 200 گروگان را نیز به گروگان گرفتند. در اسرائیل بر اساس آخرین اطلاعات مقامات، حدود 1.2 هزار نفر کشته شدند که این تعداد شامل غیرنظامیان، سربازان، شهروندان خارجی و کارگران است و همچنین گزارش شده است که بیش از 5 هزار نفر زخمی شده اند.
Президент РФ Владимир Путин на церемонии подписания совместного заявления и плана сотрудничества на ближайшие три года по итогам российско-казахстанских переговоров в Астане - اسپوتنیک ایران  , 1920, 17.11.2023
پوتین: "اتفاقات وحشتناکی" در نوار غزه رخ می دهد
در پاسخ، نیروهای دفاعی اسرائیل عملیات شمشیرهای آهنین را علیه حماس در نوار غزه آغاز کردند. ظرف چند روز، ارتش اسرائیل تمام مناطق پرجمعیت نزدیک مرز با غزه را تحت کنترل خود درآورد و حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه را آغاز کرد. اسرائیل همچنین از محاصره کامل نوار غزه خبر داد و تامین آب، غذا، برق، دارو و سوخت را متوقف کرد.
در پایان ماه اکتبر، مرحله زمینی عملیات اسرائیل در محاصره آغاز شد. شهر غزه توسط نیروهای زمینی اسرائیل محاصره شد و منطقه محاصره عملاً به دو بخش جنوبی و شمالی تقسیم شد.
تعداد کشته شدگان حملات اسرائیل به نوار غزه از 11.5 هزار نفر گذشت و بیش از 29 هزار نفر زخمی شدند. سفارت روسیه گزارش داد که در جریان تشدید درگیری ها، 20 روس کشته، دو نفر گروگان گرفته شده و هفت نفر به عنوان مفقود اعلام شده اند.
به گفته منابع مختلف، حدود 150 اسرائیلی ممکن است در اسارت حماس باشند. خود جنبش اعلام کرد که حدود 200 تا 250 زندانی در نوار غزه وجود دارد.
وزارت امور خارجه روسیه از طرفین خواست تا خصومت ها را متوقف کنند. بر اساس مواضع ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، حل و فصل بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول "دو دولت" مصوب شورای امنیت سازمان ملل متحد امکان پذیر است که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در چارچوب آن را فراهم می کند.
مناقشه فلسطین و اسرائیل، مرتبط با منافع ارضی طرفین، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد، با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی، در سال 1947 ایجاد دو کشور اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала