گزارش و تحلیل

قطب مشترک روسیه و چین شکست هژمونی ایالات متحده است

© Sputnikقطب مشترک روسیه و چین شکست هژمونی ایالات متحده است
قطب مشترک روسیه و چین شکست هژمونی ایالات متحده است - اسپوتنیک ایران  , 1920, 18.10.2023
اشتراک
سفر ولادیمیر پوتین به چین اکنون از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است؛ جهان به موازنه ای برای نفوذ در غرب نیاز دارد.
به گزارش اسپوتنیک، در میانه مناقشه طولانی مدتی روسیه و اوکراین و حمایت های چند جانبه و گسترده ایالات متحده و اروپا در اوکراین حمله غافلگیرانه حماس به اسرائیل و آتش افروزی بیشتر اسرائیل در این جغرافیا ایالات متحده و اتحادیه اروپا را در معرض چالش جدیدی قرار داده است، گردهمایی سران دو کشور روسیه و چین در نشست موسوم به طرح کمربند و جاده پیام های روشنی برای جهان به همراه دارد. در این اجلاس علاوه بر بسیاری از پروژه ها و توافق های اقتصادی مشترک، بدون تردید نزدیک تر شدن دیدگاه های سیاسی این دو کشور را نیز به همراه دارد.
در شرایط فعلی در حالیکه آمریکا با نگاه محافظه کارانه بدنبال حفظ وضع موجود است، کشورهای چین و روسیه به دنبال بازنگری در وضع موجود هستند.روس ها با نگاهی سنتی و البته نظامی - سیاسی وارد مذاکرات طرح کمربند و جاده شده اند، در واقع روسیه بدنبال یک ائتلاف نظامی- سیاسی در منطقه شرق است.
همانطور که واشینگتن پست نوشت: نشست سران روسیه و چین در اجلاس کمربند و جاده فرصتی برای نشان دادن اتحاد و مشارکت آنها علیه آمریکا و دیگر کشورهای غربی در زمان بی ثباتی جهان است.
عبدالله مهربان پژوهشگر مسائل بین الملل به اسپوتنیک در این باره گفت، در چنین برهە حساسی کە بلوک‌بندیهای جدید در سطح جهانی و منطقه‌ایی درحال شکل‌گیری است و جهان بعد از ۷۰سال دچار التهابات و بی‌ثباتی کم‌سابقه‌ای گردیده که هر جرقه‌ای می‌تواند آن به جنگی فراگیر مبدل نماید، بی شک نشست سران روسیه و چین حاوی پیامها و دلالت های روشنی برای تحولات جهان به‌ویژه آمریکا است.
وی افزود، دال مشترک و البته کافی که روس ها و چینی‌ها را در یک قطب جمع نموده "دیگری" مشترک یعنی ایالات متحده است. همانطور که ولادیمیر پوتین نیز در نشست مطبوعاتی امروز پس از پایان مذاکرات وین بیان داشت که تهدیدهای مشترک می تواند همکاری بین روسیه و چین را تقویت کند.
این کارشناس در پاسخ به این سوال که آیا روسیه و چین توان کافی برای اثرگذاری بر روندها و تحولات فعلی در جهان را دارند، اینطور پاسخ داد، سخت است. چون طرف آمریکای خواستار آن نیست و از طریق پروکسی‌ها و کارگزاران خود در مناطق مختلف جهان، پی‌درپی درحال دامن‌زدن به آن هستند چون کشمکش‌های مداوم در مناطق دوردست و غیرمجاور باعث تقویت نقش هژمونیک آنها و مشغولیت و تضعیف رقبا می‌گرد. با این‌وجود روسیه و ‌چین هم تا اندازه زیادی تاثیر گذار هستند. مثل نزدیک‌کردن ایران و عربستان بهم و کاهش تشنجات در منطقه از جمله یمن و سوریه.
Совместное фотографирование глав делегаций - участников III Международного форума Один пояс, один путь в Пекине - اسپوتنیک ایران  , 1920, 18.10.2023
گزارش و تحلیل
جنگ کریدورهای اقتصادی؛ بازنمایی جنگ جهانی سوم
عبدالله مهربان گفت، دیدیم که آقای پوتین در سخنان خود گفتند "روسیه فارغ از تشدید درگیری ها همیشه از ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی حمایت کرده است" و همانطور که در گفتگوی قبلی با اسپوتنیک به آن اشاره کردم روسیه بدنبال یک ائتلاف نظامی- سیاسی در منطقه شرق است و نگاه ویژه ای به کشورهای اسلامی دارد و می خواهد این بلوک جدید را کشورهای اسلامی تشکیل بدهند و جنگ غزه را یک فرصت می داند تا بتواند این ائتلاف را با محوریت ایران شکل بدهد.
وی در پایان افزود، البته نوع و کیفیت خروجی چنین نشستی بیشتر می‌تواند بر روندهای در حال جریان جهان تاثیر بگذارد؛ اگر شی‌جین پینگ و ولادمیر پوتین قادر باشند زمینه کاهش التهابات را به‌ویژه در غزه و اوکراین مهیا سازند طبعا کارت برنده را خواهند ربود و موجب تقویت جایگاه بین‌المللی و ترافیک اقماری آنها خواهد شد، چه آنکه این دو کشور در محیطی عاری از تنش بیشتر شکوفا خواهند شد و این همان وضعیت ثباتی است که مطلوب رقیب نیست.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала