ایران، نهمین کشور دنیا در دارا بودن سامانه هشدار سریع زلزله

© AP Photo / Irwin Fedriansyahزلزله ۵/۶ ریشتری شهر خوی در ایران را لرزاند
زلزله ۵/۶ ریشتری شهر خوی در ایران را لرزاند - اسپوتنیک ایران  , 1920, 13.10.2023
اشتراک
۲۱ کشور در دنیا اقدام به راه‌اندازی سامانه هشدار سریع زلزله کرده‌اند و تاکنون ۸ کشور موفق به نصب این سامانه و بهره‌برداری از آن شده است. ایران نیز با تکمیل این سامانه نهمین کشوری استفاده کننده از این سامانه خواهد بود.
به گزارش اسپوتنیک و به نقل از برنا، علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در کارگاه یک روزه معرفی سامانه هشدار سریع زلزله شهر تهران با اشاره به ساخت ۵۰ ایستگاه شتابنگار در اطراف شهر تهران و تکمیل آن به منظور راه‌اندازی سامانه هشدار سریع زلزله از این روز به عنوان یک روز تاریخ‌ساز در مدیریت بحران کشور نام برد.

وی در ادامه یادآور شد: مطابق پژوهش‌های انجام گرفته ۱۴ مخاطره در کشور واجد اولویت شناخته شده‌اند که می‌توانند کشور را دچار مسئله و بحران کنند.

نصیری افزود: مخاطره زلزله بعد از سیل دومین مخاطره ملی شناخته شده است و در شهر تهران هم که بنا به بعضی روایت‌ها شاید حتی نیمی از بار لرزه‌خیزی کشور را به تنهایی بر دوش می‌کشد، یک پهنه پر از گسل با تاریخی پر از رویداد زلزله است. به نحوی که تقریبا هر ۱۵۸ سال یکبار یک زلزله با بزرگای بیش از ۵/۵ ریشتر را تجربه کرده است.


وی گفت: اگر ما موضوع زلزله را حادثه غیر مترقبه بگذاریم، حتما خود را گول زده‌ایم، چون زلزله به صورت مسمتر در این شهر و در کشور در حال رخ دادن است.

وی با بیان این که زلزله پدیده‌ای الهی و رویدادی طبیعی است که از نظر زمین‌شناسی واجد فوایدی نیز هست، به تشریح سناریو‌های متعدد احتمالی وقوع زلزله در شهر تهران و میزان انرژی آزاد شده بر اثر زلزله‌هایی با ریشتر‌های متعدد پرداخت و در ادامه به معرفی برخی از گسل‌های معروف داخل و اطراف تهران پرداخت که توان لرزه‌خیزی دارند و یادآور شد: کانون بسیاری از زلزله‌های مسئله‌ساز تهران در طول تواریخ گذشته خارج از شهر بوده است.


وی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام گرفته برای راه‌اندازی سامانه هشدار سریع و ساخت ۵۰ ایستگاه شتاب‌نگار در اطراف پایتخت به منظور تکمیل این پروژه گفت: در دنیا ۲۱ کشور اقدام به راه‌اندازی این سامانه کرده‌اند و تاکنون ۸ کشور موفق به نصب این سامانه و بهره‌برداری از آن شده که ما نیز با تکمیل این سامانه نهمین کشوری خواهیم بود که در این زمینه موفق شده‌ایم.


نصیری در ادامه به تشریح سوابق راه‌اندازی این سامانه و مراحل مختلف نصب و تجهیز هر ایستگاه پرداخت و با بیان این که طی سال‌های گذشته ۲۶ ایستگاه در مجموع راه‌اندازی شده بود، گفت: ما طی یکسال گذشته ۲۲ ایستگاه باقی مانده را ساخته و دستگاه‌های شتاب‌نگار را در این مکان‌ها نصب کردیم که ساخت و راه‌اندازی و تکمیل هر ایستگاه به مراحل متعددی همچون تهیه زمین مناسب، نصب سنسور، تامین برق و راه‌اندازی امکانات مخابراتی نیاز داشت.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران در ادامه ضمن تشریح زمان‌های تعیین شده برای اعلام هشدار اولیه از طریق دستگاه‌های شتاب‌نگار از ۸ تا ۱۰ ثانبه به کاهش ۴۰ درصدی تعداد کشته‌شدگان در صورت استفاده درست از همین زمان اشاره کرد و یادآور شد: نکته مهم مشخص کردن سهم هر دستگاه و نقش آن در این زمان ۱۰ ثانیه است که برگزاری کارگاه‌هایی از این دست، می‌تواند نقش دستگاه‌ها امدادی، خدماتی، رسانه‌ای و فرهنگی و حتی نظامی را مشخص کند.

نصیری با اشاره به تلاش‌های شهرداری تهران در دوره مدیریت جدید شهری گفت: شهرداری تهران در این دو سال تلاش‌های فراوانی برای تقویت مدیریت ریسک در شهر تهران انجام داده و میزان تلاش‌های صورت گرفته در زمینه، ایمن‌سازی، ارزیابی ایمنی ساختمان‌ها، گود‌های پرخطر و دیگر موضوعات مرتبط به اندازه تمام دوره‌های گذشته بوده است.

نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала