اردوغان از اسرائیل خواست که مانند یک دولت رفتار کند نه یک سازمان

اردوغان
اردوغان - اسپوتنیک ایران  , 1920, 11.10.2023
اشتراک
رئیس جمهور ترکیه، در پس زمینه تشدید تنش میان فلسطین و اسرائیل، از تل آویو خواست نه به عنوان یک سازمان، بلکه به عنوان یک دولت رفتار کند.
به گزارش اسپوتنیک، رجب طیب اردوغان رهبر ترکیه روز چهارشنبه در نشست حزب حاکم در آنکارا گفت: "اسرائیل باید به خاطر داشته باشد که اگر مانند یک سازمان و نه مانند یک دولت رفتار کند، در نهایت مانند یک سازمان با آن رفتار خواهد شد".
به گفته وی، آنکارا به وضوح با کشتار غیرنظامیان در خاک اسرائیل مخالف است.
وی تاکید کرد: "به همین ترتیب ما کشتار بی‌رویه مردم بی‌گناه در غزه را نیز نمی‌پذیریم".
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از سوی نوار غزه قرار گرفت. علاوه بر این، نیروهای حماس پس از حملات موشکی گسترده، به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین از عملیات سیل الاقصی علیه اسرائیل خبر داد. ارتش اسرائیل از آغاز عملیات شمشیرهای آهنین علیه حماس در نوار غزه خبر داد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی، در خطاب به ملت، کشور را در وضعیت جنگی قرار داد و گفت که دستور بسیج گسترده نیروهای ذخیره را صادر کرده است. روزنامه هاآرتص روز سه شنبه به نقل از دانیل هاگاری، سخنگوی نیروهای دفاعی اسرائیل گزارش داد که ارتش اسرائیل کنترل تمامی شهرک های نزدیک مرز غزه را به دست گرفته است. در حال حاضر حملات هوایی به اهدافی از جمله غیرنظامیان در نوار غزه انجام می شود.
در بحبوحه تشدید درگیری ها، تعدادی از کشورها شروع به خروج شهروندان خود از اسرائیل کردند.
روزنامه تایمز اسرائیل گزارش داد که تعداد کشته‌شدگان اسرائیلی‌ها در نتیجه تشدید درگیری‌های اسرائیل و فلسطین از 1200 نفر فراتر رفته است. بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین، تعداد کشته شدگان حملات اسرائیل به نوار غزه از 900 نفر گذشت.
گردان های القسام (شاخه نظامی حماس) اعلام کردند که ده ها سرباز و افسر اسرائیلی را اسیر کرده اند. موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی حماس، بعداً گزارش داد که بیش از 100 شهروند اسرائیلی، از جمله مقامات عالی رتبه نظامی، در نوار غزه دستگیر و نگهداری می‌شوند. اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی این جنبش گفت که تا پایان عملیات حماس، هیچ مذاکره ای درباره اسرای اسرائیلی انجام نخواهد شد.
یوآو گالانت، رئیس وزارت دفاع اسرائیل، پیشتر از محاصره کامل نوار غزه خبر داده بود و مخالفان را "حیوانات انسان نما" خوانده بود. اسرائیل کاتز، وزیر انرژی اسرائیل نیز به نوبه خود گفت که دستور داده است فورا آب غزه را قطع کنند.
عصر روز سه شنبه، ولادیمیر پوتین و رجب طیب اردوغان، رهبران روسیه و ترکیه در گفت و گوی تلفنی تاکید کردند که حل و فصل صلح آمیز طولانی مدت بحران خاورمیانه تنها بر اساس فرمول تصویب شده توسط شورای امنیت سازمان ملل متحد، که ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در مرزهای 1967 با پایتخت آن در بیت المقدس شرقی را فراهم می کند امکان پذیر است.
سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه پیشتر بر لزوم توقف فوری خونریزی بین اسرائیل و فلسطین تاکید کرده و از طرفین خواسته بود تا خصومت ها را متوقف کنند. در مقابل، سرگئی ورشینین، معاون وزیر امور خارجه روسیه روز سه‌شنبه گفت که روسیه از از سرگیری فعالیت "چهارگانه خاورمیانه" (روسیه، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و سازمان ملل) برای حل مناقشه اعراب و اسرائیل حمایت می‌کند، اما واشنگتن با از سرگیری فعالیت‌های چهارجانبه خاورمیانه (روسیه، آمریکا، اتحادیه اروپا و سازمان ملل) مخالف است.
در پس زمینه تشدید درگیری ها، ایالات متحده ناو هواپیمابر جرالد فورد را به شرق دریای مدیترانه فرستاد.
مناقشه فلسطین و اسرائیل که به منافع ارضی طرفین مربوط می شود، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما فقط اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала