گوترش با ابراز تاسف از محاصره غزه، خواستار احترام به قوانین بشردوستانه شد

© AP Photo / John Thysآنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 09.10.2023
اشتراک
دبیرکل سازمان ملل متحد گفت که از تصمیم اسرائیل برای محاصره نوار غزه ناراحت است. وی اعلام کرد نگرانی های امنیتی اسرائیل را به رسمیت می شناسد، اما عملیات نظامی باید مطابق با قوانین بشردوستانه انجام شود.
به گزارش اسپوتنیک، آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: "از اعلام آغاز عملیات محاصره کامل امروز نوار غزه توسط اسرائیل که طی آن امکان دسترسی به برق غذا و سوخت برای ساکنان این منطقه مقدور نخواهد بود، عمیقاً متأسفم".
گوترش ادامه داد: "در حالی که نگرانی‌های امنیتی مشروع اسرائیل را تصدیق می‌کنم، اما به اسرائیل یادآوری می‌کنم که عملیات نظامی باید بر اساس قوانین بین‌المللی بشردوستانه انجام شود."
صبح روز هفتم اکتبر، اسرائیل مورد حمله موشکی بی‌سابقه‌ای از سوی نوار غزه قرار گرفت. علاوه بر این، نظامیان حماس پس از حملات موشکی گسترده، به مناطق مرزی در جنوب اسرائیل نفوذ کردند.
شاخه نظامی جنبش حماس فلسطین از عملیات طوفان الاقصی علیه اسرائیل خبر داد. ارتش اسرائیل نیز به نوبه خود از آغاز عملیات شمشیر آهنین علیه حماس در نوار غزه خبر داد. بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، کشور را در وضعیت جنگی قرار داد و گفت که دستور بسیج گسترده ذخایر را صادر کرده است. ارتش اسرائیل در حال تخلیه و پاکسازی مناطق پرجمعیت است.
رادیو دولتی اسرائیل روز دوشنبه گزارش داد که تعداد کشته‌های اسرائیل در نتیجه تشدید درگیری‌های اسرائیل و فلسطین از مرز 800 نفر گذشت. بر اساس آخرین اطلاعات وزارت بهداشت فلسطین، تعداد کشته شدگان حملات اسرائیل به نوار غزه نیز از مرز 560 نفر گذشت.
گردان های القسام (شاخه نظامی حماس) اعلام کردند که ده ها سرباز و افسر اسرائیلی را اسیر کرده اند. موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی حماس، بعداً گفت که بیش از 100 شهروند اسرائیلی از جمله مقامات بلندپایه نظامی در نوار غزه دستگیر و زندانی شدند.
میخائیل باگدانوف معاون وزیر امور خارجه روسیه نیز گفت: "روسیه از اسرائیل و فلسطین می خواهد آتش بس دهند و به میز مذاکره بازگردند".
مناقشه فلسطین و اسرائیل که به منافع ارضی طرفین مربوط می شود، برای چندین دهه منبع تنش و درگیری در منطقه بوده است. تصمیم سازمان ملل متحد با نقش فعال اتحاد جماهیر شوروی در سال 1947، ایجاد دو کشور - اسرائیل و فلسطین را تعیین کرد، اما تنها کشور اسرائیل ایجاد شد. اسرائیل ضمن اعلام موافقت با اصل دو دولتی، سرزمین های فلسطین را به طور کامل آزاد نکرد.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала