ادامه گفتگوی روسیه با ارمنستان

© Sputnik / Iliya Pitalev /  مراجعه به بانک تصاویر قره باغ
 قره باغ - اسپوتنیک ایران  , 1920, 25.09.2023
اشتراک
روسیه با تلاش برای مقصر دانستن نیروهای حافظ صلح روسی موافق نیست.
به گزارش اسپوتنیک، دمیتری پسکوف، سخنگوی مطبوعاتی ریاست جمهوری روسیه اظهار داشت که روسیه به گفت وگو با ارمنستان، از جمله پاشینیان ادامه خواهد داد، اما با تلاش برای مقصر دانستن حافظان صلح روسیه، شدیدا ابراز مخالفت می کند.
پسکوف در ادامه افزود که حافظان صلح روسی در قره باغ قهرمانی واقعی را نشان می دهند، هیچکس نمی تواند آنها را به چیزی محکوم کند.
پسکوف درباره چشم انداز اقدامات صلح بانان روسیه در قره باغ گفت: "فعلا هیچکس نمی تواند در این مورد اظهار نظر بکند، ما به تماس با باکو ادامه می دهیم".
دیمیتری پسکوف، سخنگوی ریاست جمهوری ابراز امیدواری کرد که دیدار رهبران ترکیه و آذربایجان به امنیت قره باغ و عادی سازی زندگی در منطقه کمک کند.
پسکوف در پاسخ به این سوال که انتظارات کرملین از دیدار اردوغان و علی اف چیست، گفت: "هر بار ما امیدواریم که همه دیدارهای رئیس جمهور آذربایجان، از جمله با رئیس جمهور ترکیه، به امنیت منطقه کمک کند و به عادی سازی زندگی در قره باغ پس از آنچه رخ داد، کمک کند".
نیروهای حافظ صلح روسیه پنج هزار نفر را در قره باغ تخلیه کردند - اسپوتنیک ایران  , 1920, 21.09.2023
نیروهای حافظ صلح روسیه پنج هزار نفر را در قره باغ تخلیه کردند + فیلم
دبیر مطبوعاتی رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد که ترکیه و آذربایجان کشورهای مستقلی هستند و از حق حاکمیت خود برای توسعه همکاری ها استفاده می کنند.
پسکوف افزود: "ما می دانیم که روابط بین باکو و آنکارا چقدر نزدیک است و به نوبه خود، ما نیز روابط نزدیکی با آنکارا و باکو داریم".
شایان ذکر است که درگیری ها در قره باغ در سال 1988 آغاز شد که منطقه خودمختار قره باغ خروج خود از ترکیب آذربایجان شوروی را اعلام کرد. در جریان رویارویی مسلحانه در سالهای 1992-1994 ، آذربایجان کنترل قره باغ و هفت منطقه مجاور را از دست داد. از سال 1992 ، مذاکرات در مورد حل و فصل مسالمت آمیز منازعات در چارچوب گروه مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا ، به ریاست سه کشور روسیه ، ایالات متحده و فرانسه در جریان است. آذربایجان اصرار دارد که تمامیت ارضی خود را حفظ کند ، ارمنستان از منافع جمهوری خودخوانده قره باغ دفاع می کند زیرا خود قره باغ طرف مذاکره نیست.
قره باغ کوهستانی – منطقه ای در ماورای قفقاز است که مدتهاست عامل اختلاف مرزی بین آذربایجان و ارمنستان می باشد.
غالب ساکنین این منطقه ارامنه می باشند.
در سال 1923 این منطقه عنوان استان خودمختار را در ترکیب جمهوری آذربایجان شوروی دریافت نمود. در سال 1988 جنبش الحاق به ارمنستان در قره باغ کوهستانی آغاز شد. در 2 سپتامبر 1991 استقلال آن از آذربایجان اعلام و نام آن به جمهوری قره باغ کوهستانی تغییر کرد. بین سالهای 1994-1992 آذربایجان تلاش کرد تا این جمهوری خود خوانده را تحت تسلط خود در بیاورد. این امر یک عملیات نظامی تمام عیار بود که در جریان آن تا 30 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
آنتونیو گوترش دبیرکل سازمان ملل  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 24.09.2023
دبیرکل سازمان ملل از ارمنستان و آذربایجان خواست آتش بس را رعایت کنند
در سال 1994 طرفین در مورد آتش بس توافق کردند، اما جایگاه این جمهوری مشخص نشد. در اواخر سپتامبر 2020 عملیات نظامی در قره باغ کوهستانی از سر گرفته شد. در شب 9 نوامبر آذربایجان و ارمنستان تحت حمایت مسکو در خصوص باقی ماندن در مواضع گرفته شده خود و توقف کامل درگیری و نیز تبادل اسرا و اجساد جانباختگان به توافق رسیدند. نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه و از جمله در گذرگاه لاچین مستقر شدند.
سال گذشته باکو و ایروان با میانجیگری فدراسیون روسیه، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا بحث در مورد آینده توافق صلح را آغاز نمودند. در اواخر ماه می امسال نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که ایروان آماده به رسمیت شناختن تمامیت ارضی آذربایجان در چارچوب مرزهای دوران شوروی می باشد، یعنی تعلق قره باغ کوهستانی به آذربایجان. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در ماه سپتامبر به این نکته اشاره کرد که مقامات ارمنستان در عمل حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخته اند. به گفته الهام علیف رئیس جمهور آذربایجان، اگر ارمنستان موضع خود را تغییر ندهد، باکو و ایروان می توانند قرارداد صلح را تا پایان سال به امضا برسانند.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала