کرملین مسئله تعلق قره باغ را حل شده خواند

© Sputnik / Maksim Blinov /  مراجعه به بانک تصاویر Верующие у церкви монастыря Дадиванк в Нагорном Карабахе
Верующие у церкви монастыря Дадиванк в Нагорном Карабахе - اسپوتنیک ایران  , 1920, 21.09.2023
اشتراک
سخنگوی کاخ کرملین اعلام کرد که مسئله تعلق قره باغ حل شده است.
به گزارش اسپوتنیک، دمیتری پسکوف دبیر رسانه ای رئیس جمهور فدراسیون روسیه معتقد است که امروز بعید است که کسی پیدا شود که بتواند تاریخ امضای قرارداد صلح بین ایروان و باکو را تعیین کند.

وی در پخش شبکه اول تلویزیون روسیه اعلام کرد: "الان بعید است که کسی بتواند تاریخ (امضای قرارداد صلح) را تعیین کند، اما با در نر داشتن اینکه مسئله اصلی تعلق قره باغ در حال حاضر حل شده می باشد – این مسئله با تصمیم ارمنستان برای به رسمیت شناختن تعلق قره باغ حل و فصل شد-، می توان گفت که پیشرفت چشمگیری بدست آمده است".

قره باغ کوهستانی – منطقه ای در ماورای قفقاز است که مدتهاست عامل اختلاف مرزی بین آذربایجان و ارمنستان می باشد.
غالب ساکنین این منطقه ارامنه می باشند.
نتایج مذاکرات ارامنه قره باغ و نمایندگان جمهوری آذربایجان - اسپوتنیک ایران  , 1920, 21.09.2023
نتایج مذاکرات ارامنه قره باغ و نمایندگان جمهوری آذربایجان

در سال 1923 این منطقه عنوان استان خودمختار را در ترکیب جمهوری آذربایجان شوروی دریافت نمود. در سال 1988 جنبش الحاق به ارمنستان در قره باغ کوهستانی آغاز شد. در 2 سپتامبر 1991 استقلال آن از آذربایجان اعلام و نام آن به جمهوری قره باغ کوهستانی تغییر کرد. بین سالهای 1994-1992 آذربایجان تلاش کرد تا این جمهوری خود خوانده را تحت تسلط خود در بیاورد. این امر یک عملیات نظامی تمام عیار بود که در جریان آن تا 30 هزار نفر جان خود را از دست دادند.
در سال 1994 طرفین در مورد آتش بس توافق کردند، اما جایگاه این جمهوری مشخص نشد. در اواخر سپتامبر 2020 عملیات نظامی در قره باغ کوهستانی از سر گرفته شد. در شب 9 نوامبر آذربایجان و ارمنستان تحت حمایت مسکو در خصوص باقی ماندن در مواضع گرفته شده خود و توقف کامل درگیری و نیز تبادل اسرا و اجساد جانباختگان به توافق رسیدند. نیروهای حافظ صلح روسیه در این منطقه و از جمله در گذرگاه لاچین مستقر شدند.
سال گذشته باکو و ایروان با میانجیگری فدراسیون روسیه، ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا بحث در مورد آینده توافق صلح را آغاز نمودند. در اواخر ماه می امسال نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان اعلام کرد که ایروان آماده به رسمیت شناختن تمامیت ارضی آذربایجان در چارچوب مرزهای دوران شوروی می باشد، یعنی تعلق قره باغ کوهستانی به آذربایجان. ولادیمیر پوتین رئیس جمهور فدراسیون روسیه در ماه سپتامبر به این نکته اشاره کرد که مقامات ارمنستان در عمل حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخته اند. به گفته الهام علیف رئیس جمهور آذربایجان، اگر ارمنستان موضع خود را تغییر ندهد، باکو و ایروان می توانند قرارداد صلح را تا پایان سال به امضا برسانند.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала