علی اف شرایط توقف عملیات در قره باغ را اعلام کرد

© Sputnik / Alexey Vitvitsky /  مراجعه به بانک تصاویر الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان
الهام علی اف رئیس جمهور جمهوری آذربایجان - اسپوتنیک ایران  , 1920, 20.09.2023
اشتراک
رئیس جمهور آذربایجان در تماس تلفنی با آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه آمریکا گفت که تسلیم تسلیحات توسط نیروهای ارمنی شرط توقف عملیات ضد تروریستی نیروهای مسلح آذربایجان در قره باغ است.
به گزارش اسپوتنیک، دولت علی اف گفت که این گفتگوی تلفنی به ابتکار بلینکن انجام شد.
الهام علی اف گفت که آذربایجان باید اقدامات ضد تروریستی را در منطقه آغاز کند تا از تحریکات جدید ارمنستان در قره باغ جلوگیری کند. وی تاکید کرد: "در جریان اقدامات ضد تروریستی، غیرنظامیان و تأسیسات زیربنایی گلوله باران نمی‌شوند و تنها اهداف نظامی قانونی از کار می‌افتند".
دفتر ریاست جمهوری آذربایجان اعلام کرد:" علی اف گفت که ریاست جمهوری چندین بار از نمایندگان ارمنی ساکن در منطقه قره باغ دعوت به گفتگو کرد، اما آنها نپذیرفتند، اما طی اقدامات ضد تروریستی محلی بار دیگر به گفتگو دعوت شدند. علی اف گفت که در صورت زمین گذاشتن سلاح ها و خلع سلاح نیروهای ارمنی، اقدامات ضد تروریسم تعلیق می شود".
بلینکن نیز به نوبه خود نسبت به این وضعیت ابراز نگرانی کرد، وی خواستار آتش بس شد و حمایت آمریکا از گفتگوی مستقیم بین باکو و نمایندگان ارامنه ساکن در منطقه قره باغ را اعلام کرد.
وزارت دفاع آذربایجان پیش از این روز چهارشنبه از ادامه موفقیت آمیز اقدامات ضد تروریستی در قره باغ خبر داد. وزارت دفاع آذربایجان روز سه شنبه گزارش داده بود که باکو "اقدامات ضد تروریستی" در قره باغ را برای بازگرداندن نظم قانون اساسی آغاز کرده است. از نیروهای مسلح ارمنستان به عنوان اهداف ارتش آذربایجان در قره باغ نام برده می شود که برای این منظور باکو از سلاح های بسیار دقیق استفاده می کند. وزارت خارجه آذربایجان خروج کامل نیروهای ارمنستان از قره باغ و تسلیم شدن مقامات محلی در استپانکرت را شرط صلح در منطقه خواند. ایروان آنچه را که در حال وقوع است، اقدامات تهاجمی باکو خواند و اعلام کرد که هیچ واحد ارمنی در قره باغ وجود ندارد.
وزارت دفاع روسیه از طرف های درگیری در قره باغ خواست فورا آتش بس کرده و به مذاکرات ادامه دهند. این وزارتخانه خاطرنشان کرد که نیروهای حافظ صلح روسی مراقبت های پزشکی برای قربانیان و تخلیه غیرنظامیان قره باغ کوهستانی از خطرناک ترین مناطق را سازماندهی کردند. بعداً، وزارت خارجه روسیه از طرف های درگیر در قره باغ خواست تا فورا خونریزی و خصومت ها را متوقف کنند. روسیه، همانطور که در بیانیه وزارت امور خارجه آمده است، خواستار بازگشت فوری به اجرای مجموعه توافقات سه جانبه است، در حالی که نیروهای حافظ صلح روسی "در این ساعات به غیرنظامیان کمک می کنند، از جمله کمک های پزشکی، و مشغول تخلیه هستند."
در سال 2020، جنگ در قره باغ کوهستانی از سر گرفته شد. در شب 10 نوامبر، آذربایجان و ارمنستان با میانجیگری مسکو به آتش بس کامل توافق کردند. باکو از مناطق کلباجار و لاچین و همچنین بخشی از منطقه آغدام که قبلاً تحت کنترل جمهوری قره باغ کوهستانی بود و در طول جنگ توسط ارتش آذربایجان اشغال نشده بود، گذشت. نیروهای حافظ صلح روسیه در منطقه از جمله کریدور لاچین مستقر هستند.
در سال 2022، ایروان و باکو با میانجیگری روسیه و همچنین ایالات متحده و اتحادیه اروپا، بحث درباره پیمان صلح آینده را آغاز کردند. در پایان ماه می امسال، نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان، گفت که ایروان آماده است حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت بشناسد. ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه خاطرنشان کرد که رهبری ارمنستان، در اصل، حاکمیت آذربایجان بر قره باغ را به رسمیت شناخت. همانطور که الهام علی اف، رهبر آذربایجان گفت، اگر ایروان موضع خود را تغییر ندهد، آذربایجان و ارمنستان ممکن است پیش از پایان سال قرارداد صلح امضا کنند.
نوار خبری
0
loader
بحث و گفتگو
Заголовок открываемого материала